Informatie nodig of uw partner of relatie?

Maken verschillende smaken in pop cultuur iets uit in een relatie?

Ik ben het ermee eens dat wat echt belangrijk is, is wat je leuk vindt, niet wat je bent ... Boeken, platen, films - deze dingen zijn belangrijk. Noem me oppervlakkig, maar het is de ... waarheid

- Rob Gordon, High Fidelity

Een paar dagen geleden kreeg ik een telefoontje van Sarah, een jonge vrouw die wat vragen had over haar nieuwe vriendje, Todd. Ze hadden een paar afspraakjes gehad nadat ze elkaar op de ouderwetse manier hadden ontmoet: op een feestje van wederzijdse vrienden. Sarah en Josh konden het goed met elkaar vinden. Ze zei dat ze dezelfde ideeën over familie hadden, in dezelfde bedrijfstakken werkten (zij in de uitgeverij, hij in de PR), en allebei redelijk sportief waren. Ze hadden zelfs plannen gemaakt om in de lente een softbalteam op te richten. Kortom, alles leek redelijk goed te gaan. Natuurlijk kon ik zien dat er een "maar" zou komen.

"Maar," ging ze verder, "we kunnen het nergens over eens worden wat we leuk vinden. Het is nu nog een beetje grappig - neppe ruzie over welke films we willen zien, maar we kunnen het echt niet eens worden. En ik hou echt niet van zijn muzieksmaak. Ik ben niet super kunstzinnig of zo, maar ik denk niet dat Top 40 het allerbelangrijkste is. Ben ik oppervlakkig?"

Sarah was in het dilemma beland dat veel relaties op een bepaald punt: niet dezelfde smaak in popcultuur hebben. Sommigen zeggen dat die dingen - boeken, TV, muziek en films - oppervlakkig zijn en er niet toe zouden moeten doen. Anderen zeggen echter dat het er meer toe doet dan wat dan ook. In het begin van een relatie is het belangrijk om te begrijpen wat belangrijk is voor jou, wat belangrijk is voor de ander, en waar je een compromis kunt vinden. Smaak hoeft geen spelbreker te zijn, maar het mag ook niet genegeerd worden. Zoals Sarah tijdens ons gesprek ontdekte, kan de raad van een spiritueel adviseur je helpen om na te denken over wat voor jou belangrijk is, en je begeleiden naar een beter begrip van jezelf, de verwachtingen die je hebt van een relatie, en de koers die je moet uitzetten voor een gelukkiger toekomst.

Het belang en de grenzen van smaak

Er zijn misschien mensen die graag en zonder ironie luisteren naar Duitse propagandaliederen uit de jaren dertig, of wiens favoriete poëzie die van Jozef Stalin is, of wiens favoriete film Birth of the Nation is, niet vanwege de cinematografie, maar vanwege de boodschap. In die gevallen, smaak in cultuur is een signaal van karakter. Maar 99% van de tijd, kun je niet oordelen over een Daarom vinden veel mensen het oppervlakkig om een relatie te laten afhangen van compatibele meningen over kunst en cultuur. Sarah vertelde ons dat veel van haar vrienden verbijsterd waren toen ze er zelfs maar over begon. Luisteren naar Taylor Swift, vertelden ze haar, was niet slecht. Spreek gewoon af dat je niet naar muziek luistert als je autorijdt (ook omdat haar nieuwe album geweldig is, dus zet je er overheen).

Dit lijkt een goed advies, en natuurlijk vertelde Sarah ons dat ze zich rot voelde omdat ze zo slecht over Todd dacht. Maar het begon frustrerend te worden. Afgelopen vrijdag zou een Netflix-afspraakje zijn, maar ze waren waarschijnlijk een uur bezig om te beslissen wat ze zouden kijken. In het begin was het grappig geweest - ze maakten allebei overdreven zoemende geluiden om hun veto uit te spreken - maar daarna werd het echt irritant. Er was een onderhuidse spanning. De rest van de avond verliep prima toen ze eenmaal een keuze hadden gemaakt, maar haar onbehagen bleef bestaan.

Maar zoals Sarah tijdens ons gesprek ontdekte, toen we meer te weten kwamen over vroegere relaties, was dit een echt probleem. Ze wilde niet dat elk weekend zou worden beheerst door kleine discussies over wat te doen, en ze wilde ook niet moet uitleggen of zich moet schamen voor haar "vreemde" muzieksmaak. En dit is, ondanks wat sommige mensen denken, een 100% legitieme kwestie.

Ik deed een Tarotlezing voor Sarah tijdens het telefoongesprek met haar, en terwijl de kaarten werden onthuld, spoorde ik haar aan om dieper na te denken over haar leven. Ze begon te beseffen hoe belangrijk deze dingen voor haar waren. Het is niet zo dat we worden gedefinieerd door onze smaak in popcultuur, maar voor velen maakt het een belangrijk deel uit van ons leven. Het weerspiegelt hoe we dingen zien, en dicteert waar we van genieten. Het informeert onze herinneringen, en meer dan wat ook, biedt een gemeenschappelijke basis voor gesprekken. Het is een constante bron van gesprek, niet te vergeten vaak een eerste vereiste voor recreatie. Dus het is wel belangrijk. Maar hoeveel moet het uitmaken? Moeten verschillende smaken een deal-breaker zijn?

Zouden culturele smaken een deal-breaker moeten zijn? Misschien.

Sarah was op zoek naar een "ja of nee"-antwoord van mij, maar dat is niet de manier waarop de kaarten werken. Ze bieden keuzemogelijkheden en helpen gevoelens duidelijk te maken, en dat is precies wat er in dit geval nodig was. Maar al te vaak wordt de vraag of smaak al dan niet een permanent obstakel in een relatie zou moeten zijn, wordt als een moreel obstakel gezien, een tweedeling tussen "moeten" en "niet mogen", waarbij "niet mogen" ethisch gezien de bovenhand heeft. Immers, tenzij datgene waarnaar de persoon luistert of kijkt diep immoreel is, zou het geen weerspiegeling moeten zijn van zijn of haar karakter. Als dat wel zo is, zo luidt de wijsheid, is dat een weerspiegeling van jouw karakter.

Maar de vraag zou een ander "ja of nee" moeten zijn. De vraag die ik Sarah stelde was of ze dacht dat ze ermee om kon gaan. Dacht ze dat Todd een geweldige kerel was en dat ze genoeg gemeen hadden om het te laten werken? Dacht ze dat ze open genoeg waren om elkaar te beïnvloeden en dat ze de deugden in elkaars smaak konden zien en op een vriendschappelijke en accepterende manier van elkaars smaak konden genieten?

Het antwoord, zo verraste Sarah, hoeft niet altijd ja te zijn, en wat nog belangrijker is, het is geen teken van een slecht karakter om nee te zeggen. Sarah wilde niet de komende tijd, en misschien wel de rest van haar leven, tandenknarsend op de radio zitten of aan een verveelde partner moeten uitleggen waarom de nieuwe show van David Simon het kijken waard was. En hoe eerlijk is het tegenover Todd? Er is niets mis met zijn mening, en hij Voor sommige stellen is dit een makkelijke oplossing. Ze geven niet zo veel om muziek, of er is een gemakkelijk compromis op tv, en ze hebben vrienden met wie ze toch al films kunnen kijken. Als de partijen gepassioneerd zijn, kunnen ze elkaar misschien beïnvloeden. Of misschien ook niet. Niet elke relatie werkt, en compromissen sluiten over de dingen die je het leukst vindt in het leven of ermee instemmen om ze helemaal te begraven (of iemand anders dwingen dat te doen) is niet de ideale infrastructuur voor succes.

Onze spirituele gesprekken met Sarah, geholpen door de kracht van Tarot, hielpen haar in te zien hoe belangrijk bepaalde dingen voor haar waren, en dat ze verre van oppervlakkig waren, maar juist intrinsiek voor haarzelf waren. Ze realiseerde zich dat door ze te ontkennen en hun belang te begraven, ze oneerlijk was tegenover Todd en zichzelf. Het meest cruciale onderdeel van elke relatie is jezelf kennen, en weten wat je echt wilt, en met de hulp van de adviseurs van Keen.com, wist Sarah wat voor haar belangrijk was. Dat is een reis die iedereen kan, en zou moeten, maken.