Informatie nodig of uw partner of relatie?

Een eenvoudig ritueel om oude liefde los te laten en nieuwe liefde toe te laten

Mijn vriendin, Jess, was terug naar de stad verhuisd na een periode bij het vredeskorps. Ze had de hele schooltijd dezelfde vriend gehad, maar ze gingen uit elkaar toen ze naar Afrika ging. Het was logisch, ze zouden elkaar tenslotte twee jaar niet zien. Maar na een jaar terug te zijn, was ze nog steeds niet in staat om romantisch succes te vinden. Ze kwam bij me eten en we spraken over haar situatie.

"Het is alsof er niemand anders is dan Mattie," zei ze. "Ik bedoel, ik ben over hem heen en we hebben zelfs nog contact als vrienden, maar ik kan hem niet achter me laten. Is dat logisch?"

"Ik denk het wel, maar laten we een kaart trekken, gewoon om te zien."

Ik had mijn Tarot-deck bij me en we genoten van een glas wijn terwijl de kip aan het braden was. Ik trok een kaart voor haar. Het was de Vijf van Bekers.

"Hmm...de kaart suggereert dat er nog steeds teleurstelling en verdriet is, iets wat je tegenhoudt. Wat denk jij?"

We spraken er nog een tijdje over, maar ze bleef volhouden dat ze over hem heen was. Na het eten zei ze dat ze nog steeds hun romantische e-mails en kaarten had, en zelfs een schoolring die ze van hem had gekregen.

"Dat zou het kunnen zijn," zei ik. "In je hoofd ben je verder gegaan. Dat is echt, maar er is iets in je hart dat nog steeds vasthoudt aan die oude stukjes van zijn liefde. Denk daar maar eens over na. later, belde ze me. Ze had de kaarten, de ring, en de e-mails uitgeprint. Zeker genoeg, waren er nog steeds gevoelens verbonden aan deze objecten. Omdat ze duidelijk was dat ze niet terug wilde naar hem, stelde ik voor om een eenvoudig ritueel uit te voeren om de gehechtheid te doorbreken. Ze aarzelde, maar besloot het toch te doen. En (spoiler alert) het was een succes!

Verleden liefde loslaten

De stappen zijn eenvoudig: Zoek je sentimentele objecten (print ze uit als ze digitaal zijn), maak een vuur, laat de objecten los in de vlam, laat verbaal je oude vlam los (kon de woordspeling niet weerstaan), observeer de objecten terwijl ze transformeren, vraag om new love (als je dat wilt), en bedank dan je gidsen (God, Godinnen, wie dan ook), en doof het vuur.

Het was herfst, dus ik stelde voor dat Jess een kampvuurtje in haar achtertuin zou maken om de e-mails en kaarten te verbranden. Je moet comfortabel bij het vuur kunnen zitten en alle andere rituele voorwerpen klaarzetten die je wilt, zoals een kaars of salie. Als je geen goede plek hebt voor een vuurplaats, kun je een barbecue of een brandton gebruiken. Of ga naar een camping waar vuurkorven zijn en maak er een weekendje weg van.

Als u niet kunt zijn buiten, gebruik dan een open haard of houtkachel binnenshuis. Als dat niet mogelijk is, kun je een klein stukje van je object in een geschikte houder branden (zoals een gietijzeren pan of zelfs alleen in een kaars) met de intentie dat het kleine stukje het geheel vertegenwoordigt. Metafysische winkels verkopen vaak mini-cauldrons die mensen gebruiken voor het branden van harsen en houtskool. De kans is groot dat je het weer zult gebruiken, dus het is een goedkope investering. Als er gewoon geen manier is om veilig vuur te maken waar je woont (of als je je ongemakkelijk voelt bij vuur), kun je visualiseren dat je de voorwerpen verbrandt. Vuur is krachtig omdat het voorwerpen transmuteert van de ene staat naar de andere - maar het is niet zo essentieel als je intentie.

Als er voorwerpen zijn die niet geschikt zijn om te verbranden, zoals sieraden, dan kun je ze weggeven of zelfs verkopen met de intentie om het verleden los te laten. Jess stuurde de ring terug naar Mattie met een kort, vriendelijk briefje (geen uitleg). Ik had een andere vriendin met een familie-erfstuk ring die ze had geen manier om terug te keren naar de ex, maar ze stuurde het naar zijn zus, omdat ze niet het gevoel dat het was van haar om te verkopen of weg te geven. Een andere klant liet een ring achter in een tempel voor Lakshmi. Wees creatief.

Maar voor alle duidelijkheid: je moet de fysieke objecten op de een of andere manier loslaten om dit te laten werken.

Voortgaan

Jess sprak een gebed uit terwijl ze haar objecten voorzichtig in het vuur legde. Sommige mensen lezen gedichten voor, schrijven hun eigen vers of gebruiken regels van een liedje. Een vriendin speelde het liedje zelfs op haar gitaar terwijl het overhemd van haar oude beau in het vuur brandde. Jess keek toe hoe de voorwerpen in as vielen en opende haar hart als dank voor alles wat ze met Mattie had geleerd. Ze huilde - ja, dat doen we wel vaker - en toen het vuur op was, bedankte ze haar gidsen en doofde het vuur. Toen de laatste rook naar de hemel steeg, vroeg ze of ze een nieuwe liefde mocht ontvangen.

Een maand later ontmoette ze een geweldige man. Vind je het niet geweldig? En dit werkt - ik heb het zelf meegemaakt en ik heb het ook bij anderen zien gebeuren.

De meeste mensen hebben de neiging om aandenkens aan voorbije liefdes te bewaren. Maar wat ik heb ontdekt - en Jess en veel andere vrouwen hebben dat ook ontdekt - is dat het vasthouden aan deze voorwerpen ons tegenhoudt. Objecten houden energie vast, en ook al is het positieve energie, het is nog steeds uit het verleden. Als je dapper genoeg bent om de overblijfselen van de liefde los te laten, zul je merken dat de ruimte die hierdoor ontstaat al snel wordt opgevuld door een nieuwe liefde.

Heb je hulp nodig bij het loslaten van een oude liefde? Vraag een adviseur op Keen om hulp en open vandaag nog de deur naar nieuwe liefde.

Zada is een intuïtieve en spirituele blogger, yogi en hondenmoeder van twee Cocker Spaniels, Demi en Bruce, die in Boston woont. Ze is gespecialiseerd in Tarot en Reiki en gebruikt haar intuïtieve gaven om mensen te helpen verlichting te bereiken en elke dag hun meest authentieke leven te leiden door middel van meditatie, visualisatie en Jivamukti. Haar spirituele dier is een Pegasus genaamd Randy.
Image Source: Stocksy gebruiker Milles Studio.