Informatie nodig of uw partner of relatie?

Afsluiting is geen geschenk

Minimaal één keer per dag, meestal veel vaker, krijg ik telefoontjes van cliënten die vragen naar ex-geliefden van wie ze afsluiting wensen.

Soms gaat het om een pas verbroken relatie en is het heel begrijpelijk dat ze een logisch en volwassen gesprek met hun ex willen voeren over waarom de relatie is stukgelopen, om van de ervaring te leren en het proces van verdergaan te beginnen.

Er zijn echter ook cliënten die situaties en relaties uit het verleden, die misschien al maanden of zelfs jaren geleden zijn beëindigd, afgesloten willen zien. Deze cliënten hebben de neiging om vast te zitten, niet in staat om verder te gaan in nieuwe relaties en alle kansen om verder te gaan laten liggen door af te wachten en zich af te vragen of ze ooit een afsluiting zullen krijgen.

Ze concentreren zich op de vraag of hun ex ooit nog aan hen denkt, en zo ja, of ze nog steeds van hen houden, zelfs wanneer hun ex duidelijk iets heeft met een nieuw iemand! Ze leven in constante afwachting, ongeacht hoeveel tijd er is verstreken, van de oude vlam die contact opneemt en hen op de een of andere manier de afsluiting geeft die ze nodig hebben om verder te gaan.

Dit is niet alleen onrealistisch, het is ronduit ongezond. Ik heb gemerkt dat cliënten met zo'n onverzadigbare behoefte aan afsluiting de hoop koesteren dat hun ex zal inzien dat hij een verschrikkelijke fout heeft gemaakt en zal terugkeren naar de mislukte relatie.

Sommigen geloven zelfs dat de relatie nog steeds een kans heeft om te herrijzen, ook al zijn er jaren verstreken.

Beëindiging is niet iets dat je wordt gegeven. Het is geen geschenk.

Ja, sommige relaties eindigen met een aantal zeer duidelijke en gedefinieerde energieën van afsluiting, de meeste zijn zeer langdurig en toegewijd van aard, zoals huwelijken en verlovingen waar de sociale verwachtingen hoog zijn, maar duidelijke afsluiting is de uitzondering in relaties, niet de regel.

Afsluiting is iets dat je neemt.

In de meeste gevallen is afsluiting een ervaring die je alleen doormaakt, niet met je ex, maar alleen. Hoe neem je een afsluiting? Er zijn vele manieren om dit te doen.

Afsluiting is simpelweg een acceptatie dat de relatie die je ooit had nu voorbij is. Jullie zijn niet langer partners. Jullie zijn weer twee afzonderlijke entiteiten die nu vrij zijn om op zoek te gaan naar een meer compatibele partner. Afsluiting vereist loslaten. Sommige mensen sluiten de relatie af zodra hun ex een relatie heeft met een nieuwe liefde, sommigen sluiten de relatie af na een maand of twee zonder contact en zonder dat er een verzoeningspoging is ondernomen, sommigen sluiten de relatie af wanneer ze een nieuw iemand ontmoeten en echt interesse hebben om met die nieuwe persoon verder te gaan, iedereen is anders.

De mensen die de relatie nooit afsluiten zijn de mensen die blijven zitten wachten tot hun ex hen dat geeft. Ze geven al hun macht over aan iemand die hoogstwaarschijnlijk Ze wachten op een geschenk van afsluiting dat nooit komt, van een ex die al lang weg is.

Als je afsluiting van je situatie wilt, reik dan de hand en neem het aan, dat is de enige manier om het te krijgen. Het draait allemaal om acceptatie. Accepteer de verandering die heeft plaatsgevonden, je bent niet de helft van een stel, je bent een onafhankelijk individu en je kunt verder zonder van je ex alle redenen te horen waarom de relatie is mislukt. Zal alles wat je ex je vertelt over jullie breuk je echt beter laten voelen? Zal het je meer zin geven?

Maakt het je gemakkelijker om verder te gaan als je precies weet waarom je relatie is stukgelopen? Misschien, maar verspil geen maanden of jaren van uw tijd en energie aan het wachten op iets dat waarschijnlijk nooit zal komen. Mijn ervaring is dat degenen die een echt afsluitend gesprek hebben, zich zelden getroost voelen. In plaats daarvan proberen ze de punten te beargumenteren en hun ex de relatie op een bepaalde manier te laten zien - hun manier. Zo ziet verdergaan er niet uit.

Probeer in plaats daarvan in te zien dat je een relatie had die niet verliep zoals je hoopte dat hij zou verlopen. Denk aan de positieve en negatieve kanten van die specifieke relatie en leer ervan. Neem het goede mee in uw volgende ervaring en laat het slechte achter u. Neem je besluit en ga verder met je leven! Hoe eerder je dat doet, hoe gelukkiger je zult zijn.

Gerelateerde artikelen

Andere artikelen van Adviseur "Brigid Bishop"