Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe de tarotkaarten van marseille te lezen

Worstelt u met een belangrijke vraag of beslissing en weet u niet welke weg te volgen? Wilt u advies over een dierbare of een levensdoel? Tarotlezingen hebben talloze generaties voor u duidelijkheid verschaft, en de kunst van het interpreteren van kaarten is vandaag de dag nog even relevant. Maar of u nu op zoek bent naar antwoorden of probeert uw tarotkennis uit te breiden, één tarotdeck is het waard om nader te bekijken. De Tarot van Marseille - of de Tarot de Marseille, zoals het in zijn thuisland bekend staat - is een oud Frans deck dat vele moderne tarot patronen en ontwerpen heeft geïnspireerd. Dit deck bevat Christelijke afbeeldingen en bloemmotieven die als vullingen of symbolen dienen, afhankelijk van je eigen persoonlijke kijk op het deck.

In feite zul je, als je meer over de Tarot van Marseille te weten komt, merken dat veel ervan afhangt van je eigen persoonlijke perspectief. Als je een Marseilles spreads wilt lezen, helpt het om meer te leren over de mogelijke interpretaties en toepassingen van deze historische stijl.

Geschiedenis van het Tarotspel uit Marseille

De Tarot van Marseille is eeuwen ouder dan het populaire Waite Colman-Smith kaartspel, met enkele oorsprongsverhalen die de patronen terugvoeren tot het 15e-eeuwse Italië. Het kaartspel met 56 kaarten steeg uiteindelijk in populariteit in de jaren 1850, toen kunstenaars en kaartenmakers soortgelijke ontwerpen maakten in Marseille en andere Franse steden. Hoewel het in eerste instantie ontworpen was voor amusementsdoeleinden, ontleend aan Italiaanse speelkaarten Het werd in de 17e eeuw door spirituele gemeenschappen overgenomen en bleef vrij populair in Europa voor waarzeggerij.

Op den duur werd de Marseilles-stijl geleidelijk vervangen door spellen waarop dieren of andere artistieke genres waren afgebeeld, die verfijnder leken en meer met waarzeggerij te maken hadden dan deze oorspronkelijke speelkaarten. Echter, sommige van de meest populaire moderne Tarotdecks werden beïnvloed door - of volledig gebaseerd op - het Marseilles model, en het geniet van een opleving van populariteit als meer mensen op zoek naar spreidingen die open zijn voor interpretatie.

Hoe de Tarot van Marseille te benaderen

Je eigen geest is de sleutel tot het interpreteren van je Marseilles spreads, dus zorg ervoor dat je de juiste instelling hebt als je begint. In tegenstelling tot de populaire Waite Colman-Smith tarot dekken, die zijn ontworpen voor waarzeggerij, is de Tarot van Marseille ontstaan als een spel van speelkaarten. Dat betekent dat uw tarot spreads zal wijd open voor interpretatie. Deze kaarten zijn bedoeld om je bewuste en onbewuste geest te stimuleren, niet om een externe betekenis op te leggen of specifieke voorspellingen te doen, dus het is belangrijk om elke spreiding met een open geest te benaderen en je instincten je te laten leiden door het verhaal dat het vertelt.

In feite is het vertellen van verhalen belangrijker dan wat dan ook, omdat deze kaarten met elkaar interageren en betekenissen hebben die abstracter of unieker kunnen zijn dan andere versies. Voordat je probeert om Bij het interpreteren van je eerste Marseilles tarotspreiding is het belangrijk om de interpretaties los te laten die van toepassing waren op andere tarotdecks, en je te concentreren op deze specifieke kaarten in hun huidige opstelling. Bijvoorbeeld, de toren op de Toren kaart kan nog steeds negatieve betekenissen hebben, maar nu is het een rechtopstaand ziekenhuis getroffen door goddelijk licht, in plaats van een afbrokkelende vesting getroffen door destructieve bliksem. In het juiste licht (geen woordspeling bedoeld), kan dit wijzen op positieve verandering en genezing in de toekomst, in plaats van rampspoed, beroering, en gebroken dromen. Elke kaart in de Majors volgt hetzelfde veelzijdige patroon.

Waarom zou je de Tarot van Marseille moeten gebruiken

Heden ten dage heb je vele Tarotdecks om uit te kiezen, en vele artistieke interpretaties van elk specifiek deck. Waarom zou u de Tarot van Marseille gebruiken? Welnu, net als de kaarten zelf, kan elk deck worden toegepast op veel verschillende spreads en situaties. Uw ideale kaartspel kan van omstandigheid tot omstandigheid veranderen, maar de Tarot van Marseille staat u toe om meer over uw eigen geest te ontdekken, wat tot epifanieën en nuttige inzichten in uw relaties en gedragingen leidt.

Terwijl er verschillende manieren zijn om uw Marseilles kaarten te spreiden, is de meest voorkomende om het bij de Majors te houden en ze te spreiden als een verhaal met twee tot vijf panelen. Als je hunkert naar een deck met eenvoud, dan is dit het deck voor jou. Echter, je moet bereid zijn om te begrijpen noteer uw eigen reacties. Bij het spreiden van je Marseilles tarot kaarten, zal de eerste stap altijd de belangrijkste zijn: noteer je onmiddellijke instincten. Hoe voel je je bij elke kaart? Welke details springen er het eerst uit? Welke emoties, herinneringen en ideeën spelen op dit moment in je hoofd? Je eigen brein zal enkele unieke verbanden leggen tussen de kaarten en je eigen leven, en het zal ook patronen oppikken om de kaarten te verbinden en een verhaal te vormen. Luister naar dit verhaal en daarna verdiep je je in de diepere betekenissen van elke kaart.

Voor meer informatie over het volgen van je hart en het interpreteren van je toekomst, kun je contact opnemen met een helderziende adviseur op Keen die je Tarot van Marseille kan lezen en je kan helpen bij het navigeren door je gevoelens en reacties.