Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Het vinden van een persoonlijke stijl: wat voor soort tarot lezing past bij uw persoonlijkheid?

Of je nu zelf de tarot wilt leren lezen, of een getrainde adviseur wilt raadplegen om de gebeurtenissen en invloeden in je leven beter te begrijpen, het gaat er bij het bepalen van de manier van lezen om of je je prettig voelt en een stijl vindt die je authentiek maakt.

Natuurlijk, als ik zeg "prettig voelen", bedoel ik niet dat elke lezing, zelfs in de meest copacetische stijl, je altijd zonnig nieuws of positieve uitkomsten zal opleveren. Het oude gezegde luidt: "De waarheid zal u bevrijden", maar datgene wat u bevrijdt, is op het eerste gezicht misschien niet zo mooi.

Een relatie met de tarot is als elke andere. Je haalt eruit wat je erin stopt, en vice versa. Als je het toelaat, kan je band met de tarot uitgroeien tot een diepe vriendschap. Terwijl toevallige kennissen je misschien blij maken en je complimenten geven, ongeacht de omstandigheden, zal een echte vriend je altijd aanmoedigen - maar omdat hij om je geeft, zal hij ook met je gaan zitten en je de les lezen als de situatie daar aanleiding toe geeft. Als je dicht bij de tarot wilt komen te staan, wees dan bereid om af en toe wat harde liefde te accepteren.

Traditionele benadering van het lezen van de tarot

Er zijn veel scholen van gedachten over wat een "goede" tarotkaart lezing. Klassiek opgeleide lezers vertrouwen vaak op astrologische invloeden bij het begeleiden van "de querent" (de persoon voor wie de lezing wordt gegeven, van het Latijn voor "iemand die zoekt") bij de keuze van de significator kaart om hen te vertegenwoordigen in het midden van een spread.

Als de kaarten eenmaal zijn geschud en gedeeld, schrijven traditionalisten elke kaart een vooraf bepaalde definitie toe en ontcijferen de specifieke betekenis en impact ervan afhankelijk van de positie waarin de kaart in een bepaalde lezing voorkomt. Ze lezen ook omkeringen, wat betekent dat wanneer een kaart in een lezing ondersteboven verschijnt, de betekenis ook wordt omgekeerd.

Breaking Tradition: An Intuitive Approach to Reading Tarot

Maar waar tradities bestaan, zijn er ook mensen die de grenzen ervan willen doorbreken. Veel huidige beoefenaars van de tarot hanteren een meer abstracte, intuïtieve benadering om betekenissen te ontlenen aan de kaarten zelf, maar ook aan de spreads waarin ze voorkomen. Het lezen van omkeringen en afhankelijk zijn van de dierenriem om een significator te definiëren komen op de achtergrond te staan van het zien van een lezing in termen van een geheel, organisch beeld. Intuïtieve lezers laten zich leiden door gevoelens en inzichten, en luisteren naar boodschappen in plaats van te vertrouwen op voorgeschreven definities die door de eeuwen heen zijn overgeleverd.

Is de ene methode "beter" of "authentieker" dan de andere? Naar mijn mening is het antwoord "nee". Dat komt omdat de wereld, net als kunst en muziek, is geëvolueerd en blijft evolueren. Renaissance meesters zijn nog steeds meesters, om er zeker van te zijn, maar dat betekent niet dat het creatieve oeuvre van de impressionisten minder waarde heeft als kunst. Net als bij schoonheid is een betekenisvolle tarotlezing een kwestie van smaak.

Ga aan de grond, neem de vlucht

Traditionele lezers doen, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, alles zo ongeveer "volgens het boekje". Toen ik leerde tarot te lezen, was "het boek" dat het vaakst door beginners werd geraadpleegd het in 1969 uitgebrachte boek van Eden Gray.

Gray heeft sindsdien verschillende goed gewaardeerde vervolgdelen gepubliceerd, waaronder (1982), dat nu ook beschikbaar is in een Kindle-versie voor alle 21e-eeuwse types. Beide boeken richten zich op het interpreteren van de Rider-Waite tarot, die algemeen wordt beschouwd als de meest traditionele van de tarotdecks. Terwijl er tegenwoordig letterlijk honderden boeken beschikbaar zijn over tarot in al zijn talloze vormen, adviseer ik dat iedereen die zich in de tarot wil verdiepen en het meeste uit de ervaring wil halen op zijn minst een basiskennis van de kaarten en hun algemene betekenissen zou moeten hebben.

Waarom? Omdat een gedegen basis in de klassiekers een goed uitgangspunt vormt voor degenen die de "regels willen breken". Kunstenaars als en worden immers niet op een dag wakker en zeggen: "Ik word kubist", of "Ik heb zin om een hoop verf over een doek te gooien en te kijken wat er gebeurt". Beide befaamde en baanbrekende kunstenaars waren klassiek geschoold. Een stevige basis in hun vak stelde hen uiteindelijk in staat om verder te gaan dan het conventionele en nieuwe inspiratie op te doen.

Ben niet bang om met verschillende leesmethoden te experimenteren, of ze zelfs een beetje door elkaar te gebruiken en het traditionele met het intuïtieve te vermengen tot je de juiste balans hebt gevonden. Uiteindelijk zal de leesmethode waar jij je het prettigst bij voelt jou net zo goed kiezen als jij de methode kiest.

Er is geen "juiste manier" of "verkeerde manier" om de tarot te lezen, alleen de manier die het beste bij jou past. Laat een van onze getalenteerde KEEN-adviseurs afstemmen op uw innerlijk om het pad te onthullen vooruw meest authentieke lezing vandaag.