Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Grootmeester (de hiërofant) - phantasmagoric theater tarot

Introducing... The Grand Master (The Hierophant) from the Phantasmagoric Theater Tarot by Graham Cameron. Misschien is het de reusachtige paddestoel waar hij op zit, maar dit personage doet me denken aan de Rups uit Alice in Wonderland. Zijn blik is hypnotiserend als hij in de verte staart. Of is hij gericht op een intern landschap? Het haar van de Grootmeester doet me denken aan vleugels, waardoor ik denk dat hij elk moment kan gaan vliegen, net als de bubbels die hem omringen. Hij staat echter stevig aan de grond met zijn Stierzwam en hij zit al sinds het theater begon.

De Grootmeester is de 5e gids die De Dwaas ontmoet op zijn/haar reis door het leven. Net als de Rups van Alice is hij de wijze persoon tot wie we ons wenden als we verdwaald zijn en niet weten welk pad we nu moeten volgen. De man die de dynamiek en structuur van de maatschappij, spiritualiteit en traditie begrijpt, kan ons een routekaart naar onze doelen bieden. De Grootmeester is meer geïnteresseerd in het grote geheel dan in de kleine details, en hij is er om een sterke fundering te bieden waarop verder kan worden gebouwd.

Een tarotlezer staat klaar om je te begeleiden op je reis. Doe vandaag nog een reading! Volgens Graham Cameron, de ontwerper van dit deck,

"De Grootmeester is een discreet en stil man. Hij werkt achter de schermen van het theater. Om hem te vinden, moet men hem zoeken. Terwijl de Grootmeester zit te mediteren, doorgrondt hij vele esoterische geheimen. Het is zijn rol in het leven om ze aan ons te onthullen. De Grootmeester is onze link. Wij wensen begeleiding en hij toont ons de weg en helpt ons spiritueel te groeien. Wij voelen ons verlicht. Hij onderwijst ons zonder er zelf beter van te willen worden. Een zespuntige ster zweeft boven zijn hoofd als symbool van zijn uitdaging aan de machten van de zwarte magie. Je hebt de leraar ontmoet die je dromen zal interpreteren. De Grootmeester wenst dat je luistert en in praktijk brengt wat hij predikt."

Rechtop betekent deze kaart traditie, spirituele en praktische leiding, vertrouwen in je daden, onderricht, leren, plicht, de structuur van de maatschappij of religie, en filosofie. Wanneer deze kaart wordt gebruikt in een relatiemeting, interpreteer ik deze kaart als een verwijzing naar het ceremoniële en juridische aspect van een langdurige relatie, zoals een huwelijk of een partnerschapscontract.

In omgekeerde positie staat de Grootmeester traditioneel voor achterdocht, hypocrisie en onverdraagzaamheid; maar de omgekeerde Grootmeester kan ook wijzen op de wind van verandering die het traditionele denken uitdaagt en helpt om de maatschappij en het individuele denken op nieuwe en interessante manieren te herstructureren. Als het opduikt in een relatiemeting, interpreteer ik het als een aanwijzing voor een mogelijke scheiding of een soortgelijke verbreking van de banden.

Wens ons allen de moed toe om de leringen van de Grootmeester te volgen.

Over de auteur:

Opgegroeid in een familie die paranormale gaven waardeerde en aanmoedigde, heb ik het grootste deel van mijn leven de kaarten gelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisadviseur en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een uitgebreide lezing.