Opzoek naar spirituele verlichting?

Wat waren de salem heksenprocessen?

Veronderstel dat je ooit het toneelstuk The Crucible van Arthur Miller hebt gezien. In dat geval weet u al een beetje over de heksenprocessen van Salem die tussen 1692 en 1693 in de Massachusetts Bay Colony plaatsvonden - hoewel Millers versie deels gedramatiseerd en deels gefictionaliseerd is. Kort gezegd was dit een periode in Salem die bekend staat als "de heksengekte".

De processen zijn waar Salem het meest bekend om staat, en de plaatselijke bevolking probeert dit deel van het verleden niet onder het tapijt te vegen. Dit deel van de geschiedenis wordt gedeeld om mensen bewust te maken van wat er is gebeurd en waarom. Dit betekent natuurlijk ook dat het toerisme vandaag sterk wordt beïnvloed door het betoverende verleden van Salem. Hier volgt een nadere blik op wat de heksenprocessen van Salem inhielden en wat u vandaag de dag kunt verwachten van een bezoek aan deze kuststad.

Wat waren de Salem Witch Trials?

De beruchte Salem Witch Trials begonnen in 1692 nadat een aantal tienermeisjes beweerden door de duivel bezeten te zijn. Ze gebruikten dit valse geloof om een aantal onschuldige vrouwen van hekserij te beschuldigen. Zoals u zich kunt voorstellen, veroorzaakte dit een uitbarsting van hysterie in de hele kolonie - vooral omdat dit een periode was waarin de rechtbanken geloofden in spookachtige bewijzen en de duivel. In de daaropvolgende maanden beschuldigden de rechtbanken meer dan 150 mannen, vrouwen en kinderen van het gebruik van zwarte magie. Helaas werden 19 van hen (14 vrouwen en 5 mannen) opgehangen; één man werd ter dood geperst. De processen kwamen tot een einde nadat gouverneur William Phipps de rechtbank had gedemobiliseerd omdat zijn vrouw een van de beschuldigde. Een nieuw Superior Court of Judicature dat geen spectraal bewijs toestond, verving de vroegere rechtbanken en de rest is (duistere) geschiedenis.

De heksengekte

De heksengekte nam een hoge vlucht in Noord-Europa en vond uiteindelijk zijn weg naar de Nieuwe Wereld, zoals Salem in de 17e eeuw. Iedereen die ervan werd beschuldigd een zogenaamde "heks" te zijn, had in feite te maken met een ziekte zoals hysterie of epilepsie. Symptomen van beide aandoeningen zijn onder meer stuiptrekkingen, bewustzijnsverlies of beven, zodat de mensen geloofden dat deze personen bezeten waren door de duivel of betrokken waren bij een vorm van hekserij. De heksengekte nam uiteindelijk af toen deze ziekten werden onderzocht en beter begrepen.

Salem, Massachusetts vandaag

Net zoals New Orleans nog steeds bekend staat om zijn Voodoo Cultuur, is Salem een andere stad in de vanwege zijn mysterieuze verleden. Om te beginnen, zijn er verschillende , waarvan velen ook begaafde mediums zijn. (de oudste heksenwinkel in Salem) en zijn een stop waard als je in zwarte magie gelooft - of alleen maar nieuwsgierig bent. Als je Salem in oktober bezoekt, mag je het jaarlijkse festival niet missen, waar je een authentieke paranormale lezing kunt krijgen, magische goodies kunt kopen en kunt deelnemen aan een aantal interactieve activiteiten. gebeurtenissen.