Opzoek naar spirituele verlichting?

Het verkennen van de spirituele voodoo cultuur van new orleans

Als de term "voodoo" onmiddellijk gedachten oproept aan pijnveroorzakende poppen en kwade vloeken, dan heb je te veel horrorfilms gezien. Hoewel deze eeuwenoude religie in vele landen over de hele wereld nog steeds wordt beoefend, krijgt de New Orleans Voodoo cultuur hier in de States nog steeds veel aandacht. Om alle verwarring weg te nemen over wat deze praktijk is (en wat niet), volgt hier een nadere beschouwing van de Voodoo-religie.

Voodoo in Louisiana

De oorspronkelijke Voodoo-praktijk werd naar Louisiana gebracht via slaven uit West-Afrika. De Afrikanen bevonden zich in een totaal andere wereld dan waar ze vandaan kwamen en smolten hun religieuze rituelen en tradities samen met die van de plaatselijke katholieke bevolking in Louisiana. Deze kruising staat bekend als het Voodoo-katholicisme, een unieke godsdienst die verbonden is met de natuur, de geesten en de familie uit het verleden. Voodoo bloeide op na de slavenopstand van 1791 in Haïti. Vrije gekleurde mensen stroomden massaal naar New Orleans, maar ze zorgden ervoor dat voodoo een integraal onderdeel van hun cultuur bleef, ondanks het feit dat ze werden ondergedompeld in een compleet nieuwe samenleving.

Spirits spelen een belangrijke rol in de voodoo-cultuur. Loa's (loa in het Haïtiaans Creools) zijn de bemiddelaars tussen de Bon Dieu (goede God) en de mensheid. In tegenstelling tot de heiligen en engelen van de katholieke wereld, worden Loa's niet aangebeden. Elke Loa wordt op een andere manier gediend door middel van specifieke liederen, rituele symbolen, dansen, heilige ritmes, en unieke benaderingen van de dienst. Geen twee Voodoo-ceremonies of rituelen zijn dan ook precies hetzelfde.

De vroege rituelen stonden erom bekend dat ze een sterk effect hadden op alle aanwezigen. De Loa's communiceerden met de levenden door middel van levendige dromen en zelfs trances waarin de geest tijdelijk het lichaam van een persoon leende om zijn eigenschappen te manifesteren.

Belangrijke Voodoo-figuren in New Orleans

Twee namen die je moet kennen in de New Orleans Voodoo-cultuur zijn Dokter John en Marie Laveau. Dokter John, een Afrikaanse man uit Congo, stond bekend om zijn gave om bijna elke kwaal die hem werd aangedaan te genezen. Hij is een van de eerste geregistreerde (en geloofwaardige) Voodoo-priesters omdat hij het aangeboren vermogen had om mensen van elk ras, kleur en sociale status samen te brengen in zijn huis aan Bayou Road waar hij Voodoo-ceremonies organiseerde.

Marie Laveau (die naar verluidt werd begeleid door dokter John) was de beroemdste, machtigste langst regerende) Voodoo Koningin. in New Orleans. Ze staat bekend om het feit dat ze specifieke aspecten van het katholicisme, zoals hymnen en de Maagd Maria, in de Voodoo-religie heeft verwerkt.

Voodoo in New Orleans vandaag

Voodoo wordt vandaag de dag nog steeds beoefend in New Orleans om anderen te dienen en levensgebeurtenissen te beïnvloeden die te maken hebben met geesten en voorouders. Sommigen kiezen voor een persoonlijk ritueel om gevoelens van depressie of eenzaamheid uit te bannen, om angsten of een verslaving te genezen, of om de minderbedeelden te helpen.

Als u nieuwsgierig bent naar Voodoo, worden er in de stad het hele jaar door regelmatig bezoekersvriendelijke ceremonies gehouden, dus onderzoek het voor uw volgende reis. In de French Quarter zult u merken dat veel winkeleigenaren Hoodoo vieren, het niet-religieuze geloof in Voodoo-voorwerpen (waaronder gris-gris voodoo-poppen), zodat u spirituele baden, kaarsen, wierook, lezingen en andere snuisterijen kunt kopen zonder dat u gebonden bent aan de religie zelf. Je vindt er ook meer legitieme winkels, zoals die waar echte beoefenaars gebruik van maken.

Als je een diepere duik wilt nemen, vergeet dan een bezoek aan een paragnost in New Orleans. Maak een uitstapje naar de in New Orleans en doe een authentieke Voodoo-lezing met Miriam Chamani, een Voodoo-priesteres met meer dan 24 jaar ervaring. jarenlange ervaring. Zij is gespecialiseerd in persoonlijke readings, empowerment consulten, vloek verwijdering, bruiloften, lezingen, zegeningen, en meer.