Opzoek naar spirituele verlichting?

Wat is de toestand van uw spirituele economie?

Overal waar je je wendt of keert, hoor je over de slechte economie. Dit is veel te veel opgeblazen. Laat het slechte economische nieuws je niet beïnvloeden door je in angst te laten leven. Gebruik in plaats daarvan deze tijd om je bewustzijn te openen en je voor te bereiden op de toekomst. Als we naar de geschiedenis kijken, zullen er altijd cycli van recessie zijn, net zoals er altijd perioden van economische groei zullen zijn.

In zekere zin kun je wat er gebeurt met de financiële economie vergelijken met je "spirituele economie". Denk eens na over de toestand van je geest, ziel en ziel. Dit is een perfect moment om te oefenen om je geest niet te laten beheersen door angst. Neem controle over je gedachten en scheid je emoties van je financiën. Scheid uw emoties ook van de ups en downs van het leven. Dit zal u een spirituele voorsprong geven die u uiteindelijk ook een financiële voorsprong zal geven.

Het is tijd om wijs te worden en wijs te leven. Dit is een kans om een rolmodel te worden en de volgende generatie te leren om ook verstandig te leven. Een blik op de ineenstorting van de huizenmarkt laat zien hoe een kink in iemands geestelijke integriteit kan leiden tot slechte beslissingen. Veel mensen kochten huizen die ze zich niet konden veroorloven omdat ze hun "verlangen" naar een groter huis veranderden in een "behoefte". Veel mensen hadden het grote huis niet echt nodig en hadden zich met een kleiner huis heel goed kunnen redden en niet met gedwongen verkoop geconfronteerd hoeven worden.

Als de economie weer normaal draait, wat uiteindelijk ook gebeurt, denk er aan verstandig met je financiën om te gaan en bereid je voor op moeilijke tijden. Neem een les van mieren. Als het buiten geen winter is, bereiden zij zich voor. Ze werken slim en slaan voedsel op. Als de winter komt, hebben ze genoeg voedsel om het hele winterseizoen door te komen. We kunnen nog veel leren van deze eenvoudige wezens.

Dus voordat u dingen koopt die u graag wilt hebben, moet u zorgen voor dingen die u echt nodig hebt. Neem babystapjes en bereid u in de loop van de tijd voor. De situatie is voor iedereen anders, maar waar u ook bent, u kunt ergens beginnen. Begin met het sparen van een dollar per maand als dat alles is wat je hebt. Het lijkt misschien waardeloos, maar het zal de moeite waard zijn om te leren sparen en financiële plannen te maken.

Start met het zoeken naar manieren waarop u dingen in uw leven kunt laten gebeuren, in plaats van u te richten op wat u niet hebt. Voordat u in de toekomst meer krediet neemt, een auto, een huis, enzovoort, moet u zich ervan vergewissen dat u het zich echt kunt veroorloven.

Het controleren van en werken aan de toestand van uw "geestelijke economie" zal zowel uw financiële als persoonlijke welzijn ten goede komen.

Gerelateerde artikelen