Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe vrede te sluiten met je rusteloze geest

Onzekere tijden kunnen het moeilijk maken om gemoedsrust te vinden. Of het nu de huidige toestand in de wereld is, het verlies van een geliefde, werkgerelateerde stress of een pijnlijke breuk, een onrustige geest is onvermijdelijk. Hoewel zelfzorgtactieken zoals meditatie meestal nuttig zijn om stress te verlichten en helderheid te scheppen, vergt het kalmeren van een angstige geest wat meer werk. Hier zijn wat handige technieken om je te helpen jezelf te centreren, zodat je tot rust kunt komen.

Laat uw gedachten afdwalen

Hoe meer u uw gedachten probeert te controleren, hoe moeilijker het is om ze los te laten. Laat ze in plaats daarvan afdwalen in plaats van erover te piekeren. Dit leidt alleen maar tot overdenken. Als je geest je bijvoorbeeld vertelt: "Ik denk dat het vandaag misschien gaat regenen," dan kun je gaan nadenken over dingen als of de voetbaltraining afgelast wordt, hoe erg het verkeer zal zijn, hoe vervelend het zal zijn om de boodschappen in een stortbui naar binnen te brengen, enzovoort. Dit vergt enige oefening, maar het is een gezondere manier om met je gedachten en emoties om te gaan.

Beoefen mindfulness

In het moment leven of mindful zijn kan je helpen om je los te maken van gedachten die niets te maken hebben met het huidige moment. Met andere woorden, leen geen problemen door te proberen iets te controleren dat niet in real-time gebeurt. Afstemmen op je zintuigen (zicht, gehoor, reuk en smaak) kan je helpen meer aanwezig te zijn, zodat je de huidige gedachten kunt verwerken terwijl je externe verwachtingen elimineert.

Verander een negatief in een positief

Net als een frons op zijn kop zetten en citroenen in limonade, doe een poging om de goede kant van je negatieve gedachten te zien. Misschien heb je bijvoorbeeld geen zin om te sporten - maar door dat wel te doen, blijf je geestelijk en lichamelijk gezond. Of misschien bent u boos omdat het buiten regent. Maak van de gelegenheid gebruik om boodschappen in huis te doen of neem een mentale gezondheidsdag om wat zelfzorgtactieken toe te passen.

Vernietig mentaal destructieve overtuigingen

We kunnen allemaal wel eens streng voor onszelf zijn, maar voortdurende negatieve gedachten die je eigenwaarde aantasten, houden niet alleen je hersenen bezig, maar houden je ook tegen om je beste zelf te zijn. Net zoals je een negatieve gedachte omdraait in een positieve, daag je deze destructieve overtuigingen uit door er wat optimisme in te stoppen. Als je blijft denken dat je nooit een promotie zult krijgen, vertel jezelf dan dat er dingen zijn die je zou moeten doen om een extra stap te zetten, zodat je dit doel kunt bereiken. Als je jezelf vertelt dat je voorbestemd bent om voor altijd alleen te zijn, vernietig die gedachte dan met de realiteit dat er veel vissen in de zee zijn en dat je misschien nog niet de juiste persoon hebt ontmoet.

Houd in gedachten dat je alles onder controle hebt

Scheid je geest van je persoonlijke identiteit. Willekeurige en soms verontrustende gedachten zijn normaal, maar laat ze niet bepalen wie u als persoon bent. Het is niet omdat je verhitte gedachten over iemand hebt, dat je een gemeen persoon bent.

Het kalmeren van een rusteloze geest is gemakkelijker gezegd dan gedaan, dus overweeg met een spiritueel adviseur te praten die u kan helpen vrede te hebben met uw gedachten.