Opzoek naar spirituele verlichting?

Feng shui uw kubus

Het kantoor is voor veel mensen een overweldigende stressfactor. Welke stappen kunt u nemen om uw persoonlijke ruimte meer ontspannend te maken en de stroom van positieve energie te bevorderen?

Feng shui (weergegeven als 風水 in traditioneel Chinees en 风水 in vereenvoudigd Chinees) thuis zorgt voor een meer ontspannen en productieve huiselijke omgeving. Thuis heb je controle over je ruimte. Op het werk heb je misschien geen controle over je ruimte, dus elke kans die je krijgt om de stroom van positieve energie te vergroten moet je aangrijpen. Hier zijn 8 tips om van uw werkplek een zone van ontspanning, verjonging en een constante energiestroom te maken die uw carrière en leven goed doet.

Tip #1: Water

Als uw werkgever dit soort decoratie op uw bureau toestaat, doet een kleine fontein wonderen om rust en harmonie in uw werkruimte te brengen. Een vrouw die geen fontein mocht plaatsen, hield twee bekers bij en goot water heen en weer om te mediteren tussen de taken door. Water is een belangrijk element in feng shui, maar het moet wel in beweging zijn. Een klein aquarium doet wonderen voor je carrière, maar zorg ervoor dat het geen gevaar oplevert voor papierwerk of je computer als het zou overlopen of een ander ongelukkig ongeluk zou krijgen.

Tip #2: Een kleine spiegel

Als collega's van achteren op je af kunnen lopen, zet dan een kleine spiegel op het punt waar ze zichzelf zouden zien naderen - slechte energie (en zelfs geesten in sommige oude Aziatische legendes) kan zichzelf zien en zal zich terugtrekken als er een spiegel op zijn pad is. Als u een eigen kantoor hebt, doet een kleine spiegel vlak boven de deuropening wonderen voor een harmonieuze werkruimte.

Tip #3: Planten

Vergroot uw ruimte met aantrekkelijke bamboe of andere planten die verticaal gericht zijn en niet te veel horizontale takken hebben. Cactussen, met hun stekelige naalden, zijn uit den boze. In feite, als een collega je een kleine cactus geeft voor je kantoor, zoek dan uit of deze persoon enige kennis heeft van feng shui, want dit is iets wat een goed geïnformeerde beoefenaar van de kunst zou geven aan een vijand over wie een voordeel werd gezocht. Cactus steekt goede energie, verzwakt het. Geef je plant altijd water en houd hem gezond; als je op vakantie gaat, zou je kunnen overwegen hem uit je kantoor te halen, want terugkeren naar een ongezonde plant betekent dat het moeilijker zal zijn weer in de werkroutine te komen. Het is beter om een nieuwe plant mee te nemen die fris en gezond is, zodat je bij terugkomst meteen aan de slag kunt.

Tip #4: Kabelwarboel

Een warboel van computer- en elektriciteitskabels is kenmerkend voor veel kantoren, maar de warboel die we in stand houden, verstikt de stroom van goede energie in onze werkruimtes. Hoewel het niet realistisch is om de snoeren permanent te ontwarren, zal het verbergen ervan met buizen en visuele barrières die er goed uitzien, bijdragen aan de algehele harmonie van de energie in uw werkruimte of kantoor.

Tip #5: Plaatsing van uw bureau

De optimale plaatsing van uw bureau is gericht op de deur of ingang. Als er een raam achter je is, probeer er dan niet recht voor te gaan zitten. Een muur achter u met een kleine bergruimte is perfect. Deze zou je de kracht geven om bergen te verzetten op je werk. Als je vanuit je raam uitzicht hebt op een wolkenkrabber in de buurt, mag je best met je rug naar dat raam zitten, want de kracht van de bergen kun je gebruiken om naar de top te klimmen.

Tip #6: Tegen een muur

Op je werk tegen een muur aankijken, is een snelle weg naar een uitzichtloze job. Maar veel kantoorhokjes zijn zo gebouwd en je kunt er bijna niet omheen. Om de doodlopende energie van de muur te verslaan, hang je een kunstwerk op met een diepe 3-dimensionale illustratie. Posters met grafisch ontwerp zullen niet volstaan en kalenders zijn waardeloos in het verslaan van de vlakke energiekiller van een kantoormuur. Uw afbeelding moet een diepte illustreren die veel verder lijkt te gaan dan het beeldvlak. Een platte abstractie is geen partij voor de verspilde energie; een goed geschilderde scène van surrealistische verwondering of naturalistische schoonheid volstaat, zolang het maar een grenzeloze en diepe picturale ruimte lijkt te zijn. Dit ene goed gekozen kunstwerk zou u meer succes kunnen brengen in een kantoor van hokjes die hun bewoners dwingen om tijdens het werk tegen de muur aan te kijken. Stelt u zich eens voor dat u de best presterende werknemer in uw omgeving bent, allemaal omdat u het juiste kunstwerk hebt gekozen om een goede energiestroom op gang te brengen, terwijl alle anderen kalenders en trendy platte afbeeldingen hebben om de stroom plat te leggen, waardoor de groei van uw carrière wordt belemmerd.

Tip #7: Boots de baas na

Veel collega's zullen hun wenkbrauwen fronsen als u een foto van de baas in uw werkruimte zou hebben. Maar een foto die je baas evenaart is goed genoeg. Een energiestroom van bovenaf zal gelijkgestemden in het bedrijf vinden. Stel dat je baas van Poolse afkomst is afdaling. Een kleine foto van de heilige Wenceslaus (patroonheilige van Polen) tussen enkele van uw familiefoto's zal volstaan om de leiding naar uw verwezenlijkingen te trekken. Veel werknemers gebruiken kleine fotocollages in hun werkruimte om hun onafhankelijkheid uit te stralen. Gebruik die van u om op subtiele wijze uw dienstverband te verenigen met de hoogste besluitvormers.

Tip #8: Let op het plafond

Een zacht verlaagd plafond van akoestische tegels of een vlak, onbelemmerd plafond zijn altijd de beste vrienden die goede energie kunnen hebben. Een slecht plafond heeft zichtbare balken of veel buizen, stangen of andere leidingen die door de ruimte lopen. Je kunt dit tegengaan met de eerder besproken verticale bamboeplant en met een verticale lichtarmatuur die naar boven wijst. Een beker met veel pennen die naar buiten steken zal helpen met de verticale energie om het horizontale gekletter daarboven tegen te gaan, maar doe geen moeite met deze beker als u geen plafondprobleem hebt en de pennen niet te schuin laat hangen.

Ten slotte, als je je een weg baant naar de top van de bedrijfswereld, zorg er dan voor dat je ruimte harmonieus blijft en zo vrij mogelijk van rommel.

Andere artikelen over Feng Shui