Opzoek naar spirituele verlichting?

Feng shui elementen en kleuren

Harmoniseer uw ruimte met Feng Shui

Het transformeren van iemands leefruimte kan een katalysator worden voor positieve verandering. Als je meer balans in je leven nodig hebt, kan feng shui helpen. Deze oude Chinese kunst is gebaseerd op het principe dat je wordt beïnvloed door de energie die in je omgeving aanwezig is. Het beoefenen van feng shui kan je de middelen geven om deze energie goed te laten stromen, wat resulteert in meer helderheid, vreugde en doelgerichtheid in je dagelijkse interacties.

Hoewel dit misschien een vreemd concept is voor sommigen, is feng shui gemakkelijk te adopteren. Door klein te beginnen, hoef je er ook niet duur voor te betalen. De eerste stap is het begrijpen van de vijf elementen van feng shui en hoe ze samenwerken om harmonie te brengen in elk aspect van je leven - of het nu gaat om romantiek, vriendschap, familie of carrière.

Deze elementen - hout, vuur, aarde, metaal en water - bezitten elk een unieke energie en kunnen op bepaalde plaatsen worden geplaatst om je te helpen je omgeving af te stemmen op je persoonlijke behoeften en doelen. Elk feng shui element heeft ook corresponderende kleuren en moet in de juiste hoeveelheden in een ruimte worden gebracht. Te veel van het een kan de energie van het ander blokkeren, en te weinig kan je het gevoel geven dat er iets ontbreekt.

Hoewel alle vijf elementen zijn belangrijk voor iedereen>, je "gelukselement" wordt bepaald op basis van je Chinese dierenriemteken. Doe een Chinese astrologie lezing op Keen voor meer informatie.

De vijf Chinese elementen van Feng Shui

Hout: Dit element heeft invloed op je gezondheid, gezinsleven en financiën en kan het beste in het noordelijke deel van je huis geplaatst worden. Het kan overvloed, groei en vitaliteit brengen. Het feng shui hout element wordt vertegenwoordigd door groene en bruine tinten. Een goede manier om deze kleuren in je huis te brengen is met levende planten en gebladerte. Er zijn veel soorten binnenpalmen of geluksbamboe's die niet duur zijn en gemakkelijk te verzorgen. Ze hebben ook als bijkomend voordeel dat ze de lucht zuiveren. U kunt ook ontwerpen met het element hout door armaturen te kiezen die de vormen van takken of boomstammen nabootsen. Houten meubels, katoen en andere natuurlijke stoffen zijn ook een goede keuze.

Vuur: Het zuidelijke deel van je huis kan profiteren van het vuur-element, dat helpt romantiek, succes en passie in je leven te brengen. Het brengt ook erkenning en succes in termen van je carrière. Vuur wordt vertegenwoordigd door rood, geel en oranje, paars en roze tinten. Onthoud dat te veel vuur kan leiden tot agressie of oplaaiende humeurigheid en te weinig kan leiden tot emotionele onthechting van de mensen in uw huis. Denk aan kaarsen, kunstwerken met spatten van vuurkleuren, en het brengen van natuurlijk zonlicht in donkere ruimtes. Vergeet niet dat de zon ook vuur vertegenwoordigt.

Aarde: Het beste te plaatsen in de zuidwestelijke of noordoostelijke richtingen, brengt het aarde-element stabiliteit en vrede in relaties en huwelijken. Het stimuleert ook spirituele groei, focus en ambitie. Aarde wordt vertegenwoordigd door lichtgeel, beige, huidtinten en zandkleuren. Omdat deze neutrale kleuren veel gebruikt worden in veel huizen (ook in de kleur van je muren en veel meubels), moet je letten op het in evenwicht brengen van de eentonigheid. Te veel aarde kan leiden tot verveling of gebrek aan ambitie, dus vermijd dit in gebieden waar je kinderen het meest tijd doorbrengen, zoals hun slaapkamers.

Metaal:Dit element, dat helpt bij het naar buiten brengen van creativiteit en het aantrekken van zegeningen, kun je het beste in de noordwestelijke of westelijke hoeken van je huis plaatsen. Metaal brengt mentale helderheid en scherpte van de geest; het wordt vertegenwoordigd door wit, grijs en zilver. Denk aan voorwerpen gemaakt van ijzer, goud, zilver, of aluminium. Zelfs je roestvrijstalen koelkast en andere apparaten kunnen de vibratie van dit metaal beïnvloeden. element. De mogelijkheden zijn ook onbeperkt als het gaat om wit, dat ook staat voor zuiverheid, een helder einde, een nieuw begin en heldere mogelijkheden. Als je van bloemen houdt, kun je witte orchideeën, lelies of hortensia's overwegen - zet ze in een rode vaas en je vertegenwoordigt ook vuur!

Water:Dit element hoort bij het noordelijke deel van het huis en kan je helpen met je carrière en levenspad. De juiste hoeveelheid water brengt wijsheid en het inzicht om de beste beslissingen te nemen, terwijl te veel water je het gevoel kan geven dat je verdrinkt in je emoties. Water zou ook rijkdom brengen of geldproblemen uitbannen. De kleuren van water komen voor in diepe, donkere tinten, blauwtinten en zwart. Reflecterende oppervlakken en alles wat met water te maken heeft, vertegenwoordigt ook dit element. Spiegels, aquaria en fonteinen zijn goede manieren om water in je huis te brengen.

Overweeg om met een helderziende te praten als dit een gebied in je leven is dat aandacht en extra TLC nodig heeft.

Het is tijd om aan de slag te gaan!

Nu je de elementen en kleuren van feng shui kent, en ook weet waar je ze kunt plaatsen, kun je aan de slag om ze te gebruiken om de energie in je huis te veranderen. Begin met een audit van je omgeving, één kamer per keer. Denk ook na over je doelen en wat je wilt

Zie welke elementen er al zijn en voeg voorwerpen toe die iets vertegenwoordigen waarvan je vindt dat het ontbreekt. Denk er altijd aan om een goede balans te vinden. Een complete revisie van uw ruimte is niet altijd nodig, omdat u misschien al heeft wat u nodig heeft. Door de onzichtbare invloeden van feng shui door te laten dringen in uw huis of werkruimte, opent u de deur naar voorspoed, vrede en harmonie.

Stem in gesprek met de experts van Keen als u meer wilt weten over de principes van feng shui. Onze vertrouwde helderziende adviseurs kunnen een feng shui-analyse uitvoeren om u te helpen de positieve energie in uw omgeving te maximaliseren. Ze zijn online of per telefoon beschikbaar en zijn gericht op uw welzijn.