Opzoek naar spirituele verlichting?

Mindful manieren om uw tijd te beheren

Ze zeggen dat de tijd vliegt als je plezier hebt, maar dat is misschien niet het geval in deze onzekere en stressvolle tijden-vooral omdat iemands perceptie van tijd grotendeels afhangt van hoe die tijd wordt besteed. Maar zelfs als je het gevoel hebt het spoor bijster te zijn, is het van cruciaal belang dat je je leven weer in balans brengt omwille van je fysieke en mentale gezondheid en het welzijn van de mensen om je heen. Of u nu , een gezin hebt, samenwoont met een partner, of alleen vliegt, hier zijn enkele effectieve tijdmanagementstrategie├źn om u te helpen het meeste uit elke dag te halen. "Dit kan leiden tot stress, burn-out en frustratie, omdat je simpelweg geen tijd hebt om je doelen te bereiken."

Belang van timemanagement

Effectief timemanagement maakt het gemakkelijker om meer taken en activiteiten in een kortere tijd te volbrengen, waardoor er meer tijd vrijkomt voor zelfzorg en extra leer- en vrijetijdsactiviteiten, zoals een nevenactiviteit, een zakelijke onderneming, sport of een ononderbroken vakantie.

Voordelen van tijdbeheer

Elk Tijdmanagement werkt samen met een ander aspect van uw leven - en op de best mogelijke manier. De voordelen zijn onder andere meer focus, minder stress, betere besluitvorming, meer succes in uw carri├Ęre of academisch leven, meer zelfdiscipline en meer balans.

Hoe u uw tijd op een verstandige manier kunt beheren

Het spreekt voor zich dat u de tijdbeheeractiviteiten wilt kiezen die het beste bij uw levensstijl passen, dus voel u vrij om een combinatie (of alles!) van het volgende te gebruiken.

  • Stel een planning op

Of u nu een digitale agenda, uw smartphone of een eenvoudige spiraalvormige planner gebruikt, als u een planning voor de dag opstelt, bent u goed voorbereid op succes. Als het gaat om wat er in uw agenda moet komen te staan, mag geen middel onbeproefd worden gelaten. Plan alles, van werktijd (telefoongesprekken, vergaderingen, onderzoek, projectbeheer, facturering, enz.) tot persoonlijke tijd, dus inclusief regelmatige pauzes, maaltijden en momenten van zelfzorg zoals een wandeling maken, mediteren of een streaming workout video. Als je een schema maakt, is het makkelijker om bij de les te blijven omdat je minder snel wordt afgeleid. Bonuspunten voor meer

  • Prioriteer uw leven

Een dagindeling is een lijst met doelen die (idealiter) moeten zijn bereikt voordat u 's avonds het licht uitdoet, maar een lijst met levensprioriteiten is meer een totaaloverzicht. Het kan je zelfs helpen met je dagelijkse schema, want het is mogelijk dat je meer afbijt dan je kunt kauwen en/of je inzet voor dingen die je geen vreugde of voldoening geven. Begin met het maken van een lijst van alle dingen die je wilt bereiken - dat kan van alles zijn, van het schilderen van je slaapkamer tot het starten van een bedrijf. Rangschik deze taken vervolgens naar belangrijkheid (laag, gemiddeld, hoog). Begin met het aanpakken van de dingen op uw lijst met hoge prioriteit en vergeet de dingen die onbelangrijk lijken.

  • Houd uw ruimte schoon

Of u nu in een herenhuis woont of in een studio in een schoenendoos, niets staat uw concentratie in de weg en verhoogt uw stressniveau zoals rommel. Een rommelige woonruimte kan het moeilijk maken om je te concentreren en je persoonlijke spullen terug te vinden, terwijl je tast-, visuele en reukorganen overprikkeld raken. En niet te vergeten, een rommelig huis roept ook gevoelens van schuld en schaamte op en maakt het bijna onmogelijk om te ontspannen. Alle Het kost maar 15 minuten per dag om te ontruimen. Zet dingen terug op hun plaats en ontdoe je van overbodige troep. Doneer tweedehands spullen die u niet meer van dienst zijn en voel u niet slecht als u dingen wegdoet die u uit liefde bewaart, zoals oude brieven, wenskaarten en ongewenste cadeaus. Plan een weekend of avond in voor een grondige schoonmaakbeurt van oppervlakken, beddengoed, enz.

  • Maak niet zoveel beslissingen

Het nemen van beslissingen, vooral wanneer deze onnodig zijn, kan veel tijd kosten. Denk er eens even over na. Verspilt u kostbare momenten van uw dag met piekeren over wat u gaat eten, welke film u gaat kijken of voor welke training u in de stemming bent? Als je eenmaal hebt bepaald welke beslissingen geen prioriteit hebben, zul je merken dat je veel extra tijd in je dag vrijmaakt. Vooruitplannen kan u ook helpen het besluitvormingsproces in de hand te houden.

  • Wees meer aanwezig

Stop met overpeinzen en leef in het moment. Met andere woorden: denk minder na en doe meer. Maak u vandaag geen zorgen over dingen die u morgen of in de toekomst niet in de hand hebt. Zo verspilt u niet alleen kostbare tijd, maar dreigt u ook gestrest en angstig te worden, overweldigd, en afgeleid - dat alles zal je niet helpen met je to-do lijst voor vandaag. Hoewel aanwezig zijn gemakkelijker gezegd dan gedaan is, kan het zowel op de korte als op de lange termijn voordelen hebben om hier elke dag bewust aan te werken.

  • Mediteer

Meditatie is een uiterst effectieve techniek die voordelen biedt zoals minder stress en angst, meer welzijn, een betere slaap en een betere algehele gezondheid. Hoewel we graag geloven dat meditatie een onderdeel zou moeten zijn van ieders dagelijkse routine om rust, , en helderheid te vinden, is nu meer dan ooit het vinden van een paar momenten van rust belangrijker dan ooit in deze stressvolle en onzekere tijden. Uw dag beginnen met een meditatiesessie (zelfs vijf minuten is genoeg) kan u helpen uw dag op de juiste noot te beginnen. Het kan zelfs een effectieve

  • Ken wanneer je "nee" moet zeggen

Je kunt niet alles zijn voor alle mensen, dus stop met het zijn van een en weet wanneer je "nee" moet zeggen. Hoewel het in het begin misschien ongemakkelijk voelt, zal je assertiviteit je helpen om op koers te blijven met je eigen doelen en wensen, terwijl je je zelfzorg en timemanagement onder controle houdt. Kortom, voel je nooit schuldig als je prioriteit geeft aan je eigen behoeften.

  • Spreek met een helderziende

Nu heb je meer dan ooit behoefte aan duidelijkheid in je leven. Praat vandaag nog met een van onze helderzienden om opnieuw contact te maken met uw innerlijke zelf en vind rust in een turbulente wereld.