Opzoek naar spirituele verlichting?

5 manieren om affirmaties voor je te laten werken

Affirmaties kunnen je helpen te motiveren, je te focussen op je doelen, je zelfvertrouwen en geluksgevoel te vergroten, je geest te openen voor nieuwe overtuigingen, en zelfs liefde aan te trekken in sommige gevallen. Maar wat zijn affirmaties precies? Affirmaties zijn woorden of zinnen die keer op keer worden gezegd om een enkele gedachte over jezelf of andere mensen te bekrachtigen. Nadat deze zinnen zijn herhaald, worden ze al snel een overtuiging, en dan denken we dat deze overtuiging onze werkelijkheid is. Natuurlijk moet je affirmaties regelmatig oefenen als je wilt dat ze werken. Het is het beste om te maken als je een intentie zet voor hoe je je wilt voelen en wat je wilt bereiken - zie het als een kickstart van je dag.

Hoewel het het beste is om je eigen woorden of zinnen te bedenken op basis van je huidige behoeften en wensen, kunnen sommige zijn: "Ik ben geliefd", "Alles gebeurt precies zoals het bedoeld was" en "Ik kan alles doen waar ik mijn zinnen op zet". Hier zijn TK tips om je te helpen je eigen affirmaties te creƫren en je eraan te houden.

1. Maak een lijst van je Negatieve eigenschappen

Wacht eens even. Je dacht dat affirmaties positief moesten zijn, toch? Waarom dan negatieve eigenschappen opnoemen? Geloof me, er zit een methode achter (daarover zo dadelijk meer), maar neem even de tijd om je te verdiepen in alle kritiek en onzekerheden die je niet van je af hebt kunnen schudden, inclusief alles wat familie, vrienden of collega's tegen je hebben gezegd. Wees niet bang om terug te gaan naar het verleden - misschien werd je als kind geplaagd om je gewicht en heb je daar nog steeds een complex van. Als je deze dingen opschrijft, let dan goed op waar in je lichaam het ongemak veroorzaakt. Misschien doet je maag pijn of zijn je schouders gespannen - deze informatie heb je later nodig. Zoek vervolgens naar veel voorkomende thema's zoals "Ik ben het niet waard", "Ik doe niet hard genoeg mijn best" of "Ik zal nooit goed genoeg zijn".

2. Verander het negatieve in een positieve bevestiging

Hier komt de positiviteit om de hoek kijken. Verander het negatieve gewoon in een positieve uitspraak. Bijvoorbeeld: "Ik ben het waard", "Ik doe mijn best bij alles wat ik doe" en "Ik kan alles doen waar ik mijn zinnen op zet". Om de affirmatie krachtiger te maken, kun je proberen meer ingewikkelde woorden te gebruiken - gebruik een thesaurus als dat nodig is. Dan kun je zinnen bedenken als: "Ik ben belangrijk en prijzenswaardig."

3. Denk aan uw huidige levenssituatie

U kunt ook affirmaties maken om u te helpen een voorbeeld te stellen, of het nu gaat om uw werk, gezondheid, relatie - alles is mogelijk. Misschien heb je bijvoorbeeld binnenkort een grote presentatie op je werk en ben je daar nerveus over. Je zou iets kunnen zeggen als: "Ik heb de vaardigheid om een informatieve presentatie te houden die indruk zal maken op mijn collega's. Misschien wilt u stoppen met roken. Een affirmatie die je zou kunnen gebruiken is: "Ik ben sterk genoeg om deze drang te verslaan." Dit soort affirmaties kunnen u helpen om meer controle te krijgen over uw gevoelens en acties.

4. Herhaal uw affirmatie regelmatig

Zoals gezegd, zijn dagelijkse affirmaties echt de juiste manier als u maximale efficiƫntie wilt. Spreek (verbaal of mentaal) uw affirmatie minimaal drie keer per dag vijf minuten uit - zet desnoods een timer. Sommige mensen vinden het makkelijker om dit te doen in combinatie met een andere activiteit, zoals douchen, tuinieren, sporten, koken, etc., maar als je het voor de spiegel doet, heeft het een visueel voordeel omdat je jezelf je affirmatie ziet uitspreken. Dus, misschien is dit wanneer je je haar doet of make-up of scheren. Sommige mensen vinden het zelfs prettig om een coach of iemand bij wie je je op je gemak voelt je affirmatie na u. Als u zich daar niet prettig bij voelt, kunt u proberen uw affirmatiesessies op te nemen en af te spelen. Tot slot is er ook de optie om je affirmatie te schrijven of te typen, wat het makkelijker maakt om stiekem een sessie te houden terwijl je op kantoor bent.

5. 5. Bind uw affirmatie vast

Herinnert u zich nog dat deel van uw lichaam dat gespannen aanvoelde toen u uw negatieve eigenschap opnoemde? Leg uw hand erover. Probeer tijdens het uitspreken van uw affirmatie in te ademen; dit is een extra stap om u te helpen ontspannen en spanning in uw lichaam los te laten. lichaam.