Wilt u met een medium of paragnost praten?

Waarzeggen met getallen: wat is numerologie?

Je kent waarschijnlijk de betekenis van je naam - maar ken je ook het nummer? Als je numerologie beoefent, zie je overal getallen en geloof je in hun waarzeggende betekenis. Hoewel de geschiedenis van de numerologie oud en legendarisch is, kan iedereen de basisbeginselen in een paar minuten oppikken en beginnen met het ontcijferen van de mystieke betekenis van zijn naam. Dus, hoe werkt een numerologie lezing? Hier volgt alles wat je moet weten over de kosmische vibraties van getallen.

De basisbeginselen van numerologie

Als je op de middelbare school niet zo goed was in wiskunde, vrees dan niet! Zolang je tot 9 kunt tellen en kunt optellen, ligt een basisberekening met numerologie binnen je bereik. Zo begin je.

  • Numerologie op basis van je naam: Als je Eunice heet, kun je elke letter in je naam omzetten in een getal. E is de vijfde letter van het alfabet, dus alle E's worden 5'en.
  • Numerologie getallen 1-9: Het wordt een beetje lastig als we bij de U komen, de 21e letter van het alfabet. Numerologie gebruikt alleen de getallen 1 tot en met 9, dus na de negende letter, I, beginnen we opnieuw: J wordt 1, K wordt 2, enzovoort. Als we bij R komen, wat weer overeenkomt met een 9, beginnen we opnieuw - nu is S 1, T is 2, en U is 3. Begrepen? Zo niet, dan is een een handig visueel hulpmiddel.
  • De uitkomst: Dus, Eunice wordt 535935. Geweldig, denk je, wat zegt dat gedrocht van een getal je? Maak je geen zorgen, het wordt het eenvoudiger. Tel elk van die cijfers bij elkaar op: 5+3+5+9+3+5 = 30. Nogmaals, tel de cijfers bij elkaar op zo vaak als nodig is totdat je bij één cijfer uitkomt. In dit geval is 3+0 = 3, dus de numerologische betekenis van de naam Eunice is het getal 3.
  • De betekenis achter je getal: Tenzij je een ervaren numeroloog bent, weet je waarschijnlijk niet hoe je het getal 3 moet interpreteren zonder een gids te raadplegen - maar wij hebben dat voor je geregeld. In het geval van Eunice betekent 3 dat ze intelligent, creatief en geestig is. Ze is een uitstekende communicator, of ze nu anderen vermaakt met grappen en verhalen of haar opmerkzame aard gebruikt om de diepste mysteries van het leven te onderzoeken. Ze vindt het gemakkelijk om de gedachten en gevoelens van anderen te lezen. Ze zou haar best moeten doen om doelen te stellen en die na te streven; anders zou haar leven een richting kunnen missen. Eunice moet ook banen, relaties en dagelijkse routines vermijden die al te eentonig zijn, omdat deze haar escapistische kant naar boven halen.

Een specifiekere numerologieberekening

Maar heeft iedereen met hetzelfde naam-getal dezelfde persoonlijkheden? Heeft Eunice concurrentie van Julie, een mede-3? Niet echt. Net als in de astrologie zijn er meerdere complementaire maatstaven - er is ook je , dat is gebaseerd op je geboorte datum. Op basis van je geboortenaam en geboortetijdstip kan een numeroloog een vrij uniek profiel opstellen van je persoonlijkheidssterktes, -zwaktes en passies.

Numerologie in het verleden

Hoewel numerologie in de vorige eeuw een vaste plaats heeft veroverd onder spirituele beoefenaars in het Westen, heeft de traditie om betekenisvolle patronen te vinden in letters en cijfers een eeuwenoude geschiedenis. - de man achter de driehoekstheorema - was een vroege voorstander van een systeem dat, hoewel het niet nauw verwant is aan de moderne numerologie, getallen tot goddelijke status verhief.

Als wiskundige die ook een cultus leidde, leerde hij dat getallen volmaakter waren dan alles wat door de mens was geschapen. Elk getal had zijn eigen mystieke interpretatie en geslacht: oneven getallen waren mannelijk, even getallen vrouwelijk. Volgens de legende verdedigde Pythagoras zijn systeem zo fel dat hij een man liet vermoorden omdat die dreigde een lelijk getal te onthullen, de vierkantswortel van twee - een getal, zoals Pi, dat niet mooi in een breuk kan worden uitgedrukt.

Numerologie Vandaag

De moderne numerologie heeft meer gemeen met de Kabbalistische traditie van gematria of het toekennen van getallen aan woorden. In het Hebreeuws, de oorspronkelijke taal van de Kabbala, worden getallen uitgedrukt met dezelfde tekens als letters. Dit systeem van schrijven leende zich gemakkelijk voor het berekenen van het numerieke equivalent van een woord, net zoals we hebben laten zien met de naam Eunice. Een paar moderne joodse gebruiken hebben hun oorsprong in gematria.

Het Hebreeuwse woord voor leven, "", wordt bijvoorbeeld gespeld met twee letters die ook 18- betekenen. Daarom is het bij Bar Mitzvahs en bruiloften gebruikelijk om geld te geven in veelvouden van 18. Kabbalistische geleerden zullen ook verbanden leggen tussen woorden en namen die numerieke waarden delen. In een soortgelijke geest publiceerde journalist Michael Drosnin een boek genaamd "De Bijbel Code", waarin hij nieuwe boodschappen uit de Hebreeuwse Torah (het Oude Testament) creëert door letters te tellen die op gelijke afstand van elkaar staan (elke vijfde, bijvoorbeeld). Volgens Drosnin's werk zijn voorspellingen, waaronder de moord op Kennedy, in deze codes terug te vinden.

In Conclusie

Of je nu een menselijke rekenaar bent of een wiskunde-fobic, numerologie is eenvoudig om mee te beginnen, hoewel beoefenaars met een lange staat van dienst er zeker aan zouden toevoegen dat het ervaring en tijd vergt om vooruitgang te boeken met de grote mysteries. Traditionele geleerden van Kabbalah, die de waarde van patronen in woorden en getallen in heilige teksten benadrukken, doen er over het algemeen jaren over om hun expertise te ontwikkelen - en hun studie kan pas beginnen na de leeftijd van veertig jaar, wanneer de geest sterk genoeg wordt geacht! Maar met een numerologieberekening waarbij je de letters in je naam optelt, zul je je hersenen waarschijnlijk niet laten kraken, dus probeer het eens.

Ben je nieuwsgierig naar de numerieke betekenis van je naam en verjaardag? Adviseurs bij Keen.com kunnen je met een numerologie lezen!