Wilt u met een medium of paragnost praten?

Waanzin in maart: sport helderzienden en het gevaar van gemakkelijke antwoorden

Het is vreemd hoe we iets vreugdevols kunnen vermengen met zoveel verdriet en droefheid. Neem nu het NCAA-toernooi, dat elk jaar in maart voor gekte zorgt, zelfs bij diegenen die geen grote basketbalfans zijn. Op één niveau weten we allemaal dat het grote geluk dat ontstaat als een team een wonderbaarlijke overwinning behaalt, wordt gecompenseerd door de kwelling van het verslagen team. Maar dat is de spanning van de competitie, en daarom kijken we. Het verdriet maakt deel uit van het verhaal. Voor sommigen is het verdriet echter slechts een bijkomstigheid van de spanning die het gokken met zich meebrengt.

Dat krijgen we elk jaar. Er is dagelijkse fantasie, of een andere vorm van sportweddenschappen als je het je kunt veroorloven en er rationeel over bent. Maar voor sommige mensen die wanhopig zijn en gokken om verliezen goed te maken, kan dit een vreselijke tijd zijn. Velen wenden zich tot frauduleus advies - misschien van een ex-coach met de gok-hotline of spirituele adviseurs die een snelle oplossing bieden. Maar er is geen snelle oplossing, en dat is geen legitiem gebruik van paranormale gaven. Helderziende adviseurs zijn er om mensen door het leven te leiden op de enige manier die mogelijk is: zelfonderzoek, ontdekking, en een proces van genezing. Dat is de ware kracht van paranormaal begaafde adviseurs, of het nu gaat om een enorme levensbeslissing of een relatieprobleem.

Trying to Get Off the Hook

Elk jaar tijdens het NCAA-toernooi zie je nieuwsuitzendingen zich wenden tot sport- "paragnosten" voor hun voorspellingen, en elke zijn de keuzes net zo... Om eerlijk te zijn zijn ze ook ongeveer even nauwkeurig als de zogenaamde "deskundigen", en dat is het punt: basketbal is, net als de meeste menselijke inspanningen, uiteindelijk onvoorspelbaar.

Maar dat weerhoudt mensen er niet van om te denken dat een snelle oplossing in hun eigen belang is, dat als ze hun kaarten goed uitspelen, ze hun schuldproblemen kunnen oplossen of die nieuwe auto kunnen kopen die ze altijd al wilden hebben. Ze hebben de hoop dat hun leven zal veranderen als er hier een basket in gaat, iemand daar een schot mist of een bal van een ongelukkige voet stuitert.

Dus struinen ze de deskundigen af, bekijken ze alle websites en praten ze met iedereen die ze kennen. Ik heb telefoontjes gekregen van klanten die vroegen of Wisconsin dit jaar een kans maakt op de Sweet 16, omdat ze denken dat ze dan weer compleet zijn. Dat een overwinning die leegte zal vullen door wat materiële winst te bieden. Ik moet die mensen altijd zeggen dat het zo niet werkt. Ik weet niet of Wisconsin het kan halen (blijkt: ja). Maar ik weet wel dat, of ze nu winnen of verliezen, er een dieper liggend probleem is en een probleem waar ik hopelijk een bijdrage aan kan leveren.

De langere, moeilijkere weg naar geluk nemen

Recentelijk kreeg ik een telefoontje van Jim. Jim was niet gelukkig, vertelde hij me. Hij voelde zich ellendig in een middelmatige baan en had geen echte vooruitzichten op afspraakjes. Niets was echt gelukt. Hij had weinig geld en woonde in zijn eenkamerflat, at soepen en magnetronmaaltijden, en zag af en toe vrienden. Het was niet dat hij depressief was. Hij zat gewoon in een sleur. Maar, dacht hij, hij had een oplossing.

Hij had een tijdje gespaard en wilde op een grote wedstrijd wedden. Hij dacht dat als hij een grote weddenschap zou winnen, hij genoeg zou hebben om zijn baan op te zeggen en naar een andere stad te verhuizen. Hij had willen verhuizen naar een kleinere stad in de buurt van Lake Superior en proberen zijn hand op het schrijven, maar nooit gedacht dat het goed was. Als hij het geld zou winnen, veronderstelde hij, zou dat een teken zijn, en zou hij een beetje een vangnet hebben. Dus vroeg hij me of ik dacht dat zijn weddenschap veilig was.

Natuurlijk zei ik hem dat dit zo niet werkt. Ik kon hem daar niet mee helpen. Hij was aanvankelijk boos. Hij wilde alleen maar dat ik de uitkomst zou "voorspellen", maar dat had ook een muntje kunnen zijn. In plaats daarvan wilde ik met hem praten als een mens, om meer over hem te weten te komen, om hem te lezen.

In onze reading spraken we over zijn verleden. De Tarotkaarten die opdoken, wezen op ontevredenheid over eerdere beslissingen, die hem hadden gebracht waar hij nu is. Zonder dat hij het doorhad, had Jim een val voor zichzelf gezet. Hij was bang om iets te doen, omdat andere dingen niet goed waren uitgepakt. Hij besefte niet eens welke muren hij om zich heen bouwde. Hij overtuigde zichzelf ervan dat hij was waar hij thuishoorde, in plaats van de mislukkingen uit het verleden onder ogen te zien, ze te begrijpen en te proberen verder te gaan.

We hebben ook ontdekt waarom hij zo ongelukkig was in relaties. Hij had er geen vertrouwen in dat hij de juiste beslissing zou nemen. Hij saboteerde relaties in een vroeg stadium om te voorkomen dat hij iemand later in de steek zou laten. Jim was er onbewust van overtuigd zelf dat alles was gelopen zoals het moest lopen en dat hij een ongelooflijke doorbraak nodig had, de goddelijke voorzienigheid van een goed afgelopen weddenschap om zich eruit te schudden.

Dat was niet het geval. Zoals met zoveel dingen in het leven, is er geen snelle oplossing of een gemakkelijke oplossing voor een probleem. Er is alleen de eerste wijsheid van de Delphische Orakels: ken uzelf. Begrijp wat er gebeurt in het leven, en maak de beslissing om het te veranderen. Met kennis komt macht. Jim zag de valstrikken die hij voor zichzelf had gezet en nam een bewuste beslissing om zich er uit te werken, wat er ook zou gebeuren. Hij had natuurlijk niet besloten om naar het Upper Peninsula te verhuizen, maar hij had wel de stappen ondernomen die hem in staat zouden stellen om rationeel en in een verlichte staat een beslissing te nemen, in plaats van doordrenkt te zijn van angst.

Al het goede in het leven gaat gepaard met verdriet. Maar vreugde hoeft niet afhankelijk te zijn van willekeurige uitkomsten of de grillen van het toeval. Met spiritueel advies kunnen we het heft in eigen hand nemen. We kunnen ons lot bepalen. We kunnen samen het gekozen pad bewandelen.

Als u op zoek bent naar spirituele begeleiding bij al uw problemen in het leven - van relaties tot belangrijke levensbeslissingen - kunnen de adviseurs van KEEN.com help.