Wilt u met een medium of paragnost praten?

Geestelijke reiniging: hoe negatief karma te zuiveren

We horen de hele tijd over het reinigen van ons lichaam. Er zijn veel verschillende methodes. Sommigen drinken vruchtensap, anderen een week lang een mix van zuiver citroensap, water en cayennepoeder, anderen drinken thee. Voordat je zoiets doet, moet je natuurlijk eerst met een professional overleggen om er zeker van te zijn dat het gezond is. Maar het doel van de kuur is tweeledig. Je wilt je ontdoen van alle gifstoffen in je lichaam, de opgehoopte troep van het in leven zijn en slecht eten en het bestaan in ongezonde tijden, waarin zelfs de lucht die we inademen het zware gewicht van de industrie draagt. Maar het is meer dan dat. Het is geen amputatie, het is een voorbereiding. Het is een herstart voor je lichaam, zodat je een goed leven kunt gaan leiden. Het is een vernieuwing.

Hetzelfde geldt voor je geest. Het is goed om een karma reiniging uit te voeren, zodat je jezelf kunt ontdoen van de giftige ophoping die zich in je ziel heeft verzameld. Het overkomt iedereen. We sluiten elke week honderden compromissen met onze principes ("Oei, ik wil niet met mijn zus praten - ik zal doen alsof ik niet in de buurt van mijn telefoon ben."). Het gaat er niet alleen om dat we dingen doen waarvan we zouden willen dat we ze niet hadden gedaan; het gaat er ook om dat we dingen niet doen die ons gelukkiger en meer voldaan zouden maken. Onze beslissingen en besluiteloosheid vormen samen een herziening van hoe we willen leven. Het maakt deel uit van het navigeren door de wereld.

Een spiritueel adviseur staat klaar om u te begeleiden. Klik hier om te beginnen.

Een karma reiniging is erop gericht om die weg te wassen. Het helpt je opnieuw te beginnen, met een schone lei. Net zoals je lichaam klaar is om voeding op te nemen nadat je jezelf hebt ontdaan van het slib en de Slim Jims van een slecht dieet, of je hart klaar is om liefde te vinden na opruimen van bagage uit het verleden, zal je ziel klaar zijn om aan een nieuwe karmische cyclus te beginnen. Zo doe je dat.

Zes stappen voor een karmaopruiming

Eerst moeten we echter weten wat karma is. Het is niet gewoon "als je iets slechts doet, zal je iets slechts overkomen", zoals wanneer je voordringt in de rij bij de winkel en je wordt aangereden door een vuilniswagen. Je wint de loterij niet omdat je een deur openhield. Het universum is niet zo geproportioneerd. Het is niet alleen actie/reactie. Integendeel, karma is de totaliteit van je daden, in een kosmos die evenwicht beloont. In sommige geloven beslist de som van wie je bent over de goddelijke beloning van levenslange voordelen. Maar uiteindelijk gaat het erom een beter leven te leiden, wat niet hoeft te zijn vanwege een wortel of een stok.

Het zuiveren van je karma is een soort reset. Het stelt je in staat om, zo niet opnieuw te beginnen, dan toch de bladzijde om te slaan.

Zoek vergeving. Zoek degenen die je op zowel grote als kleine wijze onrecht hebt aangedaan en werk aan vergeving. Maak goed wat je schuldig bent en toon oprecht berouw. Ook al geven ze het niet, de daad van oprecht berouw voor wat je hebt gedaan, bevrijdt je van een last.

Geef vergeving. Vergeving werkt twee kanten op. Vergeef degenen die u onrecht hebben aangedaan. Vasthouden aan woede creëert een etterende psychische wond. Dit is geen kwestie van alleen maar zeggen "het is in orde" - het gaat om innerlijk loslaten.

Vind dankbaarheid. Dit kan zo eenvoudig zijn als het maken van een lijst met datgene waarvoor je dankbaar bent. Dit kan je helpen je ogen te openen voor de goedheid van de wereld om je heen en je accepterender te maken voor dingen die niet altijd in je voordeel werken.

Ontdek Schoonheid. We kunnen de wolken zien, of we kunnen ons herinneren dat al het Het water op aarde kwam miljarden jaren geleden uit de ruimte, in een eindeloze cyclus van verdamping en distributie, en weet dat wij deel uitmaken van die schijnbaar oneindige dans. Er is overal schoonheid en vreugde, en als je je daarvoor openstelt, beïnvloedt dat de manier waarop je met de mensen om je heen omgaat.

Draag bij aan goedheid. Maak een lijst van iets wat je elke dag kunt doen om een beetje meer geluk op de planeet te brengen. Dit kan gaan van een praatje maken met de eenzame vrouw op het werk tot het opruimen van de snelweg. Het goede dat je doet komt niet 1 op 1 terug, maar het cirkelt wel rond door een betere wereld te maken voor iedereen om in te leven. En dat 'iedereen' omvat jou.

Verken je intenties. Duik diep in jezelf om erachter te komen waarom je doet wat je doet. Is vrijwilligerswerk onbaatzuchtig, of wil je gewoon opdagen als Helen? Weet je waarom je steeds de eer opstrijkt voor het werk van anderen? Leren over jezelf kan helpen je acties vorm te geven. Het eerste beetje wijsheid, volgens de Oracles, is jezelf te kennen. Alle goedheid vloeit daaruit voort.

Een karma reiniging betekent niet dat je plotseling door Hollywood ontdekt zult worden. Het is een interne reiniging. Het gaat erom dat je bereid bent om goedheid te accepteren en te schenken. Het brengt je weer op één lijn. Het maakt je leven beter, en het maakt de wereld beter. Dat straalt af op ons allemaal. Reinheid staat hier naast verlichting.

Op zoek naar meer manieren om je leven aan te passen? Raadpleeg een KEEN-adviseur om uit te vinden wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en de wereld te verbeteren.