Wilt u met een medium of paragnost praten?

New jersey boardwalk helderziende madame marie castello

Als het gaat om plaatsen waarmee we paranormale hot spots in Amerika associëren, is New Jersey waarschijnlijk niet de eerste plaats die in je opkomt. Echter, de Garden State heeft zijn eerlijk deel van de beroemde spiritisten, van "Psychic Detective", die ondanks haar tegenstanders, onthulde accurate aanwijzingen voor een aantal onopgeloste misdaden, om "," een voormalige real-life New Jersey politiedetective die haar zesde zintuig met geholpen en geholpen bij het sluiten van een aantal gevallen, waarvan de reality show is ingesteld om te debuteren op de A & Am; E Network aanstaande augustus.

Met Madame Marie

Maar hoeveel bekendheid deze nieuwe lichting mediagenieke mediums ook mag hebben, het valt te betwijfelen of hun reputatie een vergelijkbaar lange levensduur zal hebben als die van de meest duurzame helderziende legende van New Jersey, Madame Marie. Fans van Bruce Springsteen kennen ongetwijfeld wijlen Madame Marie, de waarzegster uit New Jersey die hij vereeuwigde in zijn klassieke rocklied uit 1973, "4th of July, Asbury Park (Sandy)," met de zin: "Heb je gehoord dat de politie eindelijk Madame Marie heeft opgepakt omdat ze de toekomst beter voorspelt dan zij?" Hoewel '' misschien een beetje poëtische vrijheid heeft genomen met Madame Marie's folklore (ze is in feite nooit gearresteerd voor waarzeggerij of iets anders), was ze een icoon en een vaste toerist Met een residentie die begon in 1932 en eindigde met haar dood in 2008 - een periode die samenviel met de neergang en uiteindelijke wedergeboorte van het eigen fortuin van de Boardwalk - beoefende Madame Marie haar vak vanuit een klein hokje genaamd The Temple of Knowledge, en verdiende ze de onderscheiding de langst geïnstalleerde huurder van de Boardwalk te zijn. Naast Springsteen zouden beroemdheden als Diahann Carroll, Woody Allen, Elliott Gould en Diane Keaton tot haar toegewijde clientèle behoren, evenals de rockers Elton John en de Rolling Stones, en de crooners Ray Charles, Vic Damone en Perry Como, die bij haar langskwamen als ze in de stad waren en optraden in de nabijgelegen Asbury Convention Hall.

De zigeunermystiek

Veel mensen noemden Marie Castello een zigeunerin, maar of ze dat ook was, staat ter discussie. Castello beweerde dat de Russische achternaam van de familie op Ellis Island was veranderd, maar er zijn veel van dit soort verslagen van immigratiebeambten die onbekende buitenlandse namen vervangen door meer Engelstalige namen (het was waarschijnlijker dat de immigranten zelf hun namen veramerikaniseerden om de overgang naar een nieuwe samenleving soepeler te laten verlopen).

Hoewel de kans groot is dat Madame Marie het zigeunerverhaal meer als een zigeunerin heeft opgespeeld dan als een zigeunerin. Het is echter bekend dat toen Marie Castello in 1915 in Neptune, New Jersey, werd geboren, haar vader een "ketellapper" van beroep was, wat zowel een gebruikelijke beroepsactiviteit was, als een denigrerende term, waarmee de (ook wel "reizigers" genoemde) zigeuners in zijn geboorteland Ierland bekend kwamen te staan. Hoewel het mogelijk is dat Madame Marie door erfenis verbonden was met deze sekte van zigeunerfamilies, is er geen controleerbaar bewijs.

Zelfs de oorsprong van de term "zigeuner", of "van de Egyptenaar", hoewel deze vaak in verband wordt gebracht met occulte praktijken, is afgeleid van een reeks dubieuze historische associaties. Tarotdecks bijvoorbeeld, die gebruik maken van oude hiërogliefensymboliek en beweren dat er "" in de kaarten is verwerkt, werden voor het eerst gepubliceerd eeuwen nadat de tarot oorspronkelijk was ontstaan. En de oude Romeinen (of Romani) waren een etnische groep, niet Egypte.

Terwijl, Terug op de Boardwalk

Wat ook de oorsprong is van Marie Castello's paranormale gaven, net als New Orleans' legendarische Voodoo Priesteres, Marie Laveau, ze werd zeer gewaardeerd om de nauwkeurigheid van haar voorspellingen, en de erfenis die ze gesponnen in de loop van zeven decennia is sindsdien doorgegeven aan haar kinderen en kleinkinderen, die doorgaan met het beoefenen van hun

Op zoek naar helderziende begeleiding, maar geen toegang tot de Jersey Shore? Fahgettaboudit! Een uitstekende KEEN-adviseur kan u het advies van rockster-kwaliteit geven waar u naar hunkert en is zo dichtbij als uw telefoon.