Wilt u met een medium of paragnost praten?

Het psychische new orleans van voodoo koningin marie laveau

Er zijn verschillende plaatsen in Amerika die een welverdiende reputatie hebben als broeinesten van paranormale activiteit. Sedona, Arizona, bijvoorbeeld, staat bekend om zowel de majestueuze schoonheid als de spirituele mystiek die uitgaat van het adembenemende Red Rock landschap. Lily Dale, New York, is al sinds de 19e eeuw een centrum voor paranormale activiteiten en telt 45 gecertificeerde paranormaal begaafden onder de kleine populatie van minder dan 300 geregistreerde inwoners.

Maar van alle paranormale poolstaarten op de kaart van de V.S. Maar van alle paranormale sterrenposten op de kaart van de V.S. is New Orleans, Louisiana, de plaats die bijna elke lijst van paranormale plaatsen aanvoert, en veel van de bekendheid van The Big Easy als metafysisch Mekka is voor een groot deel te danken aan haar meest legendarische paranormale inwoner, de Voodoo-koningin Marie Laveau.

Lang voor het fenomeen van instant beroemdheid dat het moderne internet met zich meebracht, was Marie Laveau wijd en zijd bekend om haar bekwaamheid in de kunsten van magie en genezing. In 1874, toen ze de riten op de oevers van Lake Pontchartrain leidde, waren er bijna 12.000 toeschouwers. Laveau's volgelingen varieerden van slaven en vrije zwarten tot de middenklasse en zelfs de rijkste leden van de elite in New Orleans.

Hoewel sommige van de hoge De verhalen over haar bovennatuurlijke prestaties waren waarschijnlijk niet waar, maar Laveau was bijzonder bedreven in het verkondigen van haar eigen PR, en stond erom bekend dat zij verslagen van haar krachten zowel omarmde als verheerlijkte. Een van die overtuigingen was dat Laveau een manier had gevonden om haar jeugd te herstellen. Er werd melding gemaakt van een jonge Laveau die door de straten van New Orleans liep, terwijl ze enkele weken daarvoor nog ziek, bedlegerig en ver over haar hoogtepunt heen was.

Het meest waarschijnlijk is dat de levendige vrouw die getuigen op straat zagen, Laveau's dochter was, een andere Voodoo-priesteres die ook Marie heette en van wie werd gezegd dat ze sprekend op haar beroemde moeder leek. Hoewel dat het meest waarschijnlijke scenario is, waren er nog steeds mensen die geloofden dat het Laveau zelf was, die de klok had teruggedraaid - althans tijdelijk - en genoot van een avondwandeling.

Wie was Marie Laveau?

Hoewel haar geboortedatum wordt betwist (1794 of 1801), was Marie Catherine Laveau een Creoolse vrouw, geboren in de Free French Quarter van New Orleans uit bi-raciale ouders. Ze trouwde met haar eerste man, Jacques Paris, in 1819. Paris verdween op mysterieuze wijze ongeveer een jaar later, en vanaf dat moment, terwijl Laveau bij velen bekend stond als "De Weduwe Paris," Ze kreeg al snel een relatie met Christopher Glapion, en volgens sommige berichten kreeg ze wel 15 kinderen van hem, hoewel ze nooit officieel getrouwd zijn geweest.

Laveau was een beoefenaar van het volksgeloof, de vieringen en ceremonies waarbij magische amuletten en amuletten worden gebruikt die gebaseerd zijn op het gebruik van kruiden en vergiften, gecombineerd met specifieke rituelen en gebeden om effect te hebben. De tradities werden oorspronkelijk naar het gebied gebracht door West-Afrikaanse slaven tijdens de koloniale periode, en evolueerden toen de ontluikende bevolking van vrije gekleurde mensen naar New Orleans ontsnapte tijdens de slavenopstand van de Haïtiaanse Revolutie van 1794 tot 1801.

Tijdens haar hoogtijdagen waren er wel 15 Voodoo Koninginnen in New Orleans, maar volgens alle rekeningen werd Marie Laveau beschouwd als de machtigste. Waarschijnlijk heeft Laveau haar vak geleerd van haar mentor, Doctor John (die ook Bayou John en Prince John heette), een van de machtigste Voodoo Koningen in New Orleans.

Als kapper van beroep stond Laveau op intieme voet met enkele van de invloedrijkste inwoners van New Orleans, en profiteerde zij zeker van de voorkennis die zij van hen verzamelde. Behalve voor haar kapsel kwam Laveau's cli├źnteel ook naar haar toe voor magische amuletten, waaronder gris-gris zakjes en een verscheidenheid aan potions om liefde, rijkdom, gezondheid en andere vormen van geluk op te wekken, maar ook voodoo poppen en amuletten om vijanden mee te verslaan.

Hoe vreemd het ook mag klinken, naast haar voodoo geloof was Laveau ook een toegewijd katholiek, die regelmatig de mis bijwoonde en anderen aanmoedigde hetzelfde te doen. Hoewel deze praktijk deels werd ingegeven als een manier om hun ware geloof onder de radar te houden, raakten de twee religies voor aanhangers van Voodoo onverbiddelijk met elkaar verweven en delen ze zelfs nu nog een aantal heiligen en vieringen.

De legende gaat verder

Toen Marie Laveau in juni 1881 overleed, werd haar begrafenis bijgewoond door een massale menigte. Ze werd bijgezet in het familiegraf op St. Louis Cemetery No. 1. Hoewel ze dood was, geloofden sommigen nog steeds dat ze een beroep konden doen op Laveau's geest om hun aardse verzoeken in te willigen, en na verloop van tijd werd de graftombe van Marie Laveau een van de populairste toeristische bestemmingen in New Orleans.

Zoals bij veel plaatsen van historische spirituele betekenis, zoals het werelderfgoed van Ierland, Newgrange (), is er schade ontstaan door de excessen van het toerisme Uiteindelijk werden de autoriteiten van New Orleans gedwongen de publieke toegang tot Laveau's tombe te sluiten. Reizigers die op zoek zijn naar haar gunsten maken echter nog steeds de pelgrimstocht naar de muur van de begraafplaats en leggen hun offers neer voor de Voodoo Koningin in de hoop dat zij voor hen zal tussenkomen. In New Orleans zijn er vandaag de dag nog steeds verschillende locaties en rondleidingen die zich richten op mensen die spirituele begeleiding zoeken of die gewoon meer willen weten over het fascinerende paranormale erfgoed van de stad.

Kunt u een beetje voodoo in de dingen die u doet stoppen, maar staat een reis naar de Big Easy niet in de kaarten? Waarom laat u zich niet door een helderziende adviseur van KEEN helpen om uw gris-gris op te doen?