Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe maak je een mislukking-vrije nieuwjaarsresolutie

Dit nieuwjaar, ben je vastbesloten om fit te worden? Wat dacht u van de liefde vinden, een geweldige pianospeler worden, meer basketballen dunken, meer geld sparen of stoppen met roken? Goede voornemens zijn theoretisch een geweldige manier om jezelf uit te dagen en controle over je leven te krijgen - maar in de praktijk zijn de meeste mensen in februari al over hun beloftes heen. Het culturele fenomeen van mislukte goede voornemens is zelfs onder de loep genomen door mensen die suggereren dat de nieuwbakken sportschoolratten van 1 januari ontmoedigd raken door onrealistische doelen en teleurgesteld raken als de overdreven verwachtingen niet uitkomen. Wat kunt u doen om uw goede voornemens van dit jaar ijzersterk te maken?

Realiteitscontrole van uw voornemens

In onze cultuur is het meestal wenselijker om uzelf opnieuw uit te vinden dan om uzelf te accepteren - is het u ooit opgevallen dat er geen realityshows zijn over mensen met overgewicht die besluiten dat ze zich prettig voelen bij hun lengte? De eindeloze drang naar zelfverbetering is bijna net zo Amerikaans als de Twinkie. Maar misschien is een bijproduct van het opkomen voor de self-made man en vrouw de verheffing van het Nieuwjaarsvoornemen tot mythische proporties. In het beloofde land net na 31 december wacht ons een nieuw, gelukkiger en bevredigender leven, als we ons er maar voor willen inspannen. Toch?

Nou ja, zo ongeveer. Minder frappuccino's kiezen is zeker een verbetering op het gebied van voeding en financiën, maar je zult nog steeds slecht zijn in spreken in het openbaar, spijt hebben van dat gemene ding dat je tegen je moeder zei en bang zijn om voor onbepaalde tijd vrijgezel te blijven. Dat wil niet zeggen dat goede voornemens geen waarde hebben. Alleen dat je nog steeds jezelf zult zijn, alleen met minder frappuccino's. Dus als je erop rekent dat dit het jaar is waarin je eindelijk "het leven omarmt" en de ware liefde ontdekt door twee keer per week naar de sportschool te gaan, dan bereid je jezelf voor op een grote teleurstelling. Dit soort karakterveranderingen zijn het resultaat van serieuze introspectie en hard innerlijk werk, niet van een paar aanpassingen in je levensstijl die je om 11.55 uur op 31 december moet doorvoeren.

Het is prima om iets aan jezelf te willen veranderen. Het is geweldig om oude, slopende gewoonten te doorbreken. Maar als we onze goede voornemens stiekem beladen met hoge verwachtingen van een totaal veranderd leven, raken we snel gedesillusioneerd als de droom niet uitkomt. Als je gitaar wilt leren spelen voor je eigen bestwil, is dat een voornemen dat weerstand zal kunnen weerstaan. Als je alleen wilt leren om leden van het andere geslacht aan te trekken, kan je engagement vervagen als het einddoel (een relatie en een tourbus) niet snel werkelijkheid wordt. Zorg er dit jaar dus voor dat je goede voornemens een zo lang mogelijke houdbaarheid hebben door doelen te kiezen die op zichzelf al de moeite waard zijn en door je verwachtingen helder te houden.

Het opstellen van een haalbare resolutie

Dus, wat wilt u toevoegen aan uw leven? Wil je weer fit genoeg zijn om met je vrienden te gaan boulderen? Denk je dat je je energieker zou voelen als je minder suiker zou gebruiken? Hijgt uw dokter in uw nek over roken? Als je een doel hebt gevonden waarvoor je je wilt inzetten, begin dan niet aan de reis zonder een routekaart! (ja, dit is een echte baan) stelt een paar parameters voor om een haalbaar doel te schetsen.

1. Is je voornemen specifiek? Als je in het nieuwe jaar aardiger of een betere vriendin wilt zijn, is dat bewonderenswaardig, maar verlammend vaag. Zet wat cijfers op je doel: je gaat een keer per maand vrijwilligerswerk doen, tien kilo afvallen, niet meer dan een uur per dag televisie kijken, enzovoort.

2. Goede voornemens zijn meetbaar. Als u ziet dat u steeds meer vooruitgang boekt, zult u minder snel opgeven. Dus als u schrijver wilt worden, kunt u zich verbinden aan een dagelijks aantal woorden. Als je beter wilt eten, haal dan je maatbekers tevoorschijn en tel hoeveel groenten er in je dieet zitten. Als u meer gefocust wilt zijn, kies er dan voor om een kwartier per dag te mediteren.

3. Zelfs het meest nobele doel zal mislukken als het niet haalbaar is. Past uw voornemen in een tijdsbestek van één jaar? Als u een zevenjarige bent die ervan droomt president te worden, of een kantoorbaan hebt en naar het internationale ruimtestation wilt kijken, moet u misschien wat meer tijd en middelen in uw plan steken. Dat zijn eerder langetermijndoelen dan een nieuwjaarsvoornemen.

4. Vraag jezelf eerlijk af: is je voornemen realistisch? Zelfs als het fysiek haalbaar is, is het iets wat je jezelf echt ziet houden? Als je niet tegen pittige personal trainers kunt, of geen tijd hebt in je werkschema om de rit te maken, is het misschien niet realistisch voor je om elke weekavond naar de sportschool te gaan. Onderzoek welke alternatieven (thuis trainen, balletles?) realistisch gezien bij uw levensstijl en persoonlijkheid passen.

5. Ten slotte moet uw voornemen tastbaar zijn. Gelukkiger, mooier of beroemder worden is niet genoeg, maar beginnen met therapie, experimenteren met nieuwe outfits en naar meer sociale evenementen gaan zou allemaal kunnen werken. Als uw voornemen geen concrete keuze voor uw levensstijl inhoudt, zal het moeilijk zijn om deze uit te voeren.

Hoewel de meeste nieuwjaarsvoornemens u in februari geen totaal nieuw leven zullen geven, kunnen ze, mits goed gepland, leuk, verhelderend en bevredigend zijn. Dus in plaats van te rekenen op een totale heruitvinding, probeer je voornemen te zien als een kleine maar zeer waardevolle stap op je levenspad. De meeste grote dromen, zoals astronaut worden of een betere relatie krijgen, zijn het eindresultaat van duizenden kleine verwezenlijkingen - elke schrijver heeft zijn eerste bladzijde moeten vullen en elk oud getrouwd stel heeft een eerste afspraakje gehad. Wat je je dit jaar ook voorneemt, of het nu een triviale of herculesarbeid is, vertrouw erop dat zelfs je kleinste inspanningen tellen.

Het nieuwe jaar is een tijd van bezinning en groei. kan je helpen je hoogste potentieel te zien en te bereiken met spirituele begeleiding, persoonlijke lezingen, en meer.