Wilt u met een medium of paragnost praten?

Het herwinnen van de spiritualiteit van het geven van geschenken deze feestdagen

Als we de reclame in deze tijd van het jaar mogen geloven, is het perfecte cadeau de kers op een pepermunt sundae. In deze fantasie, verzamelen we in onberispelijk ingerichte huisjes met onze fotogenieke families, waar ze voorzichtig hun diamanten oorbellen (of speelgoed vrachtwagen of wat-heb-je) uitpakken en in waarderende glimlachen uitbarsten. Het is lief, misschien een beetje gaatjes veroorzakend - en niet te vergeten druipend van verplichting en verwachting. Je moet dat snuisterijtje kopen, want dat is gewoon wat je doet als een "goede" zus, of ouder, of zoon. De ontvanger, op zijn beurt, kan maar beter in extase raken. Voor al je moeite en geld heb je recht op ten minste één grommend: "O, dat is precies wat ik wilde hebben!

Natuurlijk, wanneer uw dochter besluit dat de doos beter is dan de pop waarvoor u naar de winkelhel en terug bent gegaan, is uw wond natuurlijk gezouten. "Het had allemaal zo magisch moeten zijn," denk je verbitterd. Maar het is niet zo dat je hopeloos tekort bent geschoten in de perfectie van de tv-reclame, of dat je trui te grof is of je stemming te laag - dat ideaal was altijd al, met opzet, onbereikbaar. Misschien is het tijd om de intentie, en uiteindelijk de betekenis, van het geven van cadeaus eens goed onder de loep te nemen.

Waarom geven?

Naast dat oude pareltje "omdat het van me verwacht wordt", zijn er nog tientallen andere redenen persoonlijke en spirituele redenen om deze winter gul te geven. Om er maar een paar te noemen:

- We geven om herinneringen te maken. Herinnert u zich een bijzonder cadeau van een familielid dat u bewonderde? Misschien een uit handen gegeven boek, waarvan de bladzijden geruststellend zijn afgesleten, of een hanger die door een geliefd familielid is gekoesterd? Erfstukken zijn een draad tussen generaties die ons eraan herinneren waar we vandaan komen en die onze gedeelde geschiedenis versterken. Wat we doorgeven hoeft niet duur te zijn, want de waarde van een erfstuk is intrinsiek. Een traditie hoeft ook niet zinvol te zijn: in mijn familie delen we een zeer smerige bronzen beker die bekend staat als de Heilige Graal. De beker heeft geen waarde, zelfs niet om uit te drinken, en hoort het best thuis in een sokkenlade. Maar we zijn er dol op.

- We geven omdat we ons schuldig voelen, en dat is maar goed ook. Schuldgevoel, die vaak verguisde emotie, kan ons in staat stellen om onze verwaarloosde verplichtingen om voor elkaar te zorgen te herstellen. Wanneer een familielid bijzonder in de problemen lijkt te zitten, kunnen onze giften van tijd, vriendschap, hulp en geld de last verlichten. Schuldgevoel is de alarmbel die ons uit het comfortabele bed drijft, dat vervelende stemmetje dat zegt: "Wordt het niet eens tijd dat je iets doet?" Het gevoel dat wij als mensen een verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van anderen, kan ons zelfs aanzetten tot liefdadigheid op een grotere, wereldwijde schaal.

- We geven vanwege onze spiritualiteit en ons geloof. De meeste religies en spirituele praktijken hebben een onderricht over geven, hoewel de aard van dit principe verschilt. Boeddhisten geven als onderdeel van karma, een geloofssysteem waarin onze vroegere rechten en plichten onze toekomst bepalen. Wicca's volgen de Regel van Drie: alle positieve of negatieve energie die een heks in de wereld steekt, zal op hem worden teruggekaatst, met een drievoudige intensiteit. Zowel karma als de regel van drie stimuleren mensen dus om proactief vrijgevig te zijn. In het joodse en christelijke geloof daarentegen wordt de gelovigen bevolen een bepaald percentage van hun inkomen aan goede doelen te geven - het is een gecodificeerde verplichting om de gemeenschap te helpen.

- We geven voor ons plezier. Het is een objectieve waarheid: niemand kan de charmes van een kietel-me Elmo weerstaan.

Hoe kunnen we beter geven?

Als u in december geniet van de luidruchtige, feestelijke sfeer in een winkelcentrum, dan hebt u daar zeker plezier in - u zult uw boodschappenlijstje met plezier invullen. Maar als u op zoek bent naar alternatieve manieren om deze winter in de geest van het geven te komen - zowel aan uw gezin als aan uw gemeenschap - dan zijn hier enkele ideeën die uw manier van denken over vrijgevigheid kunnen veranderen:

Geef waar u goed in bent. Bent u een geweldige bakker met een gave om pinguïns en ijsberen uit glazuur te boetseren? Of een schrijver met humor en een stijlvolle kalligrafeerpen? Geschenken die persoonlijk zijn, en exclusief door jou gemaakt, hebben een speciale sensatie voor de ontvangers. Dus maak dat marsepeinen diorama van de Noordpool, of maak een paar attente brieven (iedereen houdt wel van een sonnet van adoratie, vooral in jambische pentameter).

Groot uitpakken: Geven aan je gemeenschap hoeft niet alleen een donatie in contanten te zijn. Je kunt ook gespecialiseerde vaardigheden aanbieden. Als je kapper bent, doneer dan een aantal knipbeurten aan gasten van een daklozenopvang. Als je een fervent muzikant bent, speel dan een paar uur in een seniorencentrum. Uw gaven kunnen net zijn wat de wereld nodig heeft!

Geef mogelijkheden om te leren en te groeien. Een geschenk kan een leven veranderen. Hebt u ooit een boek gekregen dat u versteld deed staan? Of een cadeau waarmee je een nieuwe hobby bent begonnen, zoals een gitaar, een scheikundeset of een hengel? Geef uw favoriete boeken door, betaal voor de muzieklessen van een kind of de fotografieles van een vriend, en geef uw dierbaren kaartjes voor geestverruimende ervaringen, zoals een kajakuitstapje of een rondleiding. Spirituele consulten uit verschillende tradities zijn een ander soort geschenk dat kan inspireren en helpen.

Groot uitpakken: Help de mensen in uw gemeenschap zelfvoorzienend te zijn door mentorschap, bijles, loopbaanadvies en netwerkhulp aan te bieden als u daartoe in staat bent. Iemand de middelen geven om zelf succes te boeken is misschien wel het grootste geschenk dat je kunt geven.

Geef mensen wat ze willen.Wilt je beste vriend een mooie espressomachine? Heeft hij je een link gestuurd naar het exacte model online? Het is goed - en wordt meestal gewaardeerd - om mensen precies te geven waar ze om vragen.

Groot uitpakken: Als uw plaatselijke opvanghuis voor vrouwen of voedselbank een lijst heeft met artikelen die ze nodig hebben, haal dan een paar artikelen van hun lijst.

Geef aan doelen waarin u gelooft. Als uw gezin zwemt in snuisterijen, truien, wanten, speelgoed en elke andere vorm van vakantiegerinkel, overweeg dan een feestdag van alleen maar geven. Veel liefdadigheidsinstellingen bieden catalogi, waarin u kunt aanwijzen wat uw donatie zal worden gebruikt voor: een soort boom, voor natuurbeschermingsorganisaties, of een boerderijdier, ter ondersteuning van plattelandseconomieën. Laat iedereen een cadeau uit de catalogus kiezen in plaats van het te krijgen - het is de sensatie van het winkelen, met de extra gloed van een goede daad.

Groot uitpakken: Doe een donatie aan een goed doel uit naam van iemand in uw stad die u bewondert en die u wilt bedanken.

Wat uw reden ook is, geef met liefde

U kunt niet bepalen wat de ontvanger met uw goed doordachte cadeau doet, vooral niet als hij of zij jonger is dan een bepaalde leeftijd, maar u kunt wel de manier veranderen waarop u over het uitwisselen van cadeaus denkt. Dus of je nu geeft voor karma, voor een gelukkiger wereld, of voor de verbetering van de Godzilla-memorabilia-verzameling van je broer, onthoud dat er duizenden manieren zijn om creatief en zinvol te geven. Als je cadeaus kiest die, hoewel niet noodzakelijkerwijs conventioneel, Als een cadeau op KEEN.com authentiek en persoonlijk aanvoelt, zou je wel eens een heel nieuw soort verlichting kunnen vinden onder de fonkelende lampjes van de kerstverlichting.

Een consult met een begaafde adviseur op KEEN.com biedt wijsheid, spirituele begeleiding en inzicht. Met alles van empathische lezingen tot Tarot en liefdesadvies is er voor elk wat wils op uw lijstje.