Wilt u met een medium of paragnost praten?

Het creëren van een equinox party: lenterituelen om je verlangens te manifesteren

Mijn beste vriendin Ruby en ik hadden ons net geïnstalleerd voor onze wekelijkse koffiedate. Hoewel het begin maart was, viel er buiten nog steeds sneeuw.

"Ik ben de winter zo zat," zei ze. "Ik heb gewoon een oppepper nodig!"

"Ik ook. Ik zat te denken aan een Equinox-feestje... wat vind je ervan?"

"Ja, laten we een feestje bouwen! Wat moeten we doen? De nachtevening, dat is toch dag en nacht gelijk?"

Ruby had gelijk, en dat is waar veel mensen aan denken als die dag (20, 21 of 22 maart) aanbreekt - dan hebben we eindelijk langere dagen! Dat is iets om te vieren, maar ik wilde dieper gaan en duiken in een aantal activiteiten om de komst van de lente te vieren. In oude tradities, rituelen om het warmere weer te verwelkomen en waren gebruikelijk. Het leek me fantastisch om mijn moderne, drukke vriendinnen een lentefeest in oude stijl te geven.

Het feest

Ik liet iedereen van tevoren weten dat we natuurlijk zouden eten en drinken, maar dat we ook wat activiteiten zouden hebben. Omdat we de lente vierden, moedigde ik iedereen aan om zijn mooiste jurkje aan te trekken - parka's en hoeden konden binnen uit - en zijn favoriete schoenen. Ik vroeg ook aan elk meisje om een lentegerecht mee te brengen voor onze potluck, hun favoriete bloem en twee hardgekookte eieren. Ik zou voor de rest zorgen.

In heidense tradities is de lente Ostara, de feestdag, viert geboorte en nieuw leven. Ik dacht dat dit een perfecte gelegenheid was om een beetje de Wet van Aantrekking te oefenen, dus ik plande een activiteit met een Ostara-ritueel dat zich richtte op manifestatie.

Toen de gasten aankwamen, liet ik ze hun bloemen op een altaar leggen. Ik had ook kaarsen en foto's van babydieren - je moet de babydieren hebben - en een aantal afbeeldingen van speelse goden en godinnen. Toen alle bloemen waren gerangschikt, was het altaar gewoonweg prachtig.

De potluckgerechten zaten vol malse asperges, erwten en andere lentegroenten, en ik had een lamsstoofpotje gemaakt. Het was nog te koud om buiten te borrelen, maar als je een warme dag hebt, vier die dan door te proosten op de zon als die ondergaat. Na ons happy hour installeerde ik ons in de keuken voor ons lentemanifestatieplezier.

Eieren verven en planten

Deze bekende activiteit had een extra component: na het verven van onze eieren gingen we ze planten. In plaats van de azijnachtige kleurstof en stickers die we ons uit onze kindertijd herinneren, gebruikte ik aquarelverf en kwasten. Ik moedigde elke vriendin aan om na te denken over wat ze echt wilde manifesteren in het komende lentekwartaal en dat dan, of een symbool daarvan, op hun ei te schilderen. Om te helpen geven sommige ideeën, ik bracht boeken van runen en een lijst van glyphs voor de tekens en planeten van de dierenriem. Je kunt woorden gebruiken, astrologische symbolen, wat dan ook - het is aan jou.

We hadden de tweede happy hour-ronde, en terwijl de eieren droogden, haalde ik de andere benodigdheden tevoorschijn. Elke kreeg het meisje een kleine bloempot. Ik zorgde voor potgrond en twee pakjes zaadjes: radijs en gemengde sla, mijn favoriete lentegroenten.

"We gaan één ei planten," zei ik, "dus doe er een beetje aarde in, dan het ei, en bedek het. Terwijl je dit doet, denk dan aan de kracht van het planten van verlangens en dromen. Denk na over wat je wilt manifesteren en ga je echt inleven in het gevoel ervan terwijl je plant. Wanneer de pot vol met aarde zit, plant je de groentezaadjes. Zodra ze ontkiemen, weet je dat je dromen onderweg zijn!"

Het was een gedenkwaardig tafereel: al die meisjes in feestjurken die aan de keukentafel aan het planten waren terwijl buiten de sneeuw dwarrelde. Ik stuurde het tweede ei mee naar huis om het buiten te planten, als dat mogelijk was, of in een andere pot, waarbij ze hetzelfde voelden wat hun verlangens waren.

En toen gingen we eindelijk eten!

De kracht van rituelen

De meeste van mijn vriendinnen en ik zijn niet religieus, maar we willen wel ritueel en verbinding met de natuur in ons leven. Vaak denken we dat we dit niet voor onszelf kunnen creëren, maar dat kan wel! Ik heb me laten inspireren door een oude feestdag, maar jij kunt ook putten uit de tradities van je voorouders of cultuur van herkomst. Of je kunt je eigen gebruiken bedenken. Ik denk dat het het krachtigst is om de tijd te nemen om het te vieren als deel van een gemeenschap en in te haken op de ritmes van het natuurlijke jaar. Aantrekken en manifesteren wat je wilt wordt effectiever als je het "oplaadt" - met intentie, rituelen en aandacht. Terwijl we onze zaailingen water gaven en verzorgden, werden we eraan herinnerd om aandacht te schenken aan de verlangens die we wilden manifesteren.

Wat wil je deze lente manifesteren? Heb je hulp nodig om door blokkades heen te komen of om je verlangens te verhelderen? Een adviseur op Keen kan je helpen- bel vandaag!