Wilt u met een medium of paragnost praten?

De walter mercado documentaire is een must voor uw netflix queue

Als je op de website bent dan heb je al een geïnvesteerde interesse in de spirituele wereld en als je zoals de meeste mensen bent, dan ben je waarschijnlijk verslaafd aan Netflix. Wel, je hoeft niet te zoeken naar je volgende kijkbeurt want wij hebben het voor je gevonden - Mucho Mucho Amor: The Legend of Walter Mercado. De boeiende 96 minuten durende documentaire (verteld door Mercado, zijn persoonlijke assistent, manager, en familie) volgt het leven van de flamboyante tv-persoonlijkheid die bekend stond om zijn dramatische presentatie van horoscopen en andere astrologie-gerelateerde inhoud. Maar dit is het toppunt: hij richtte zich alleen op positieve eigenschappen en mogelijke uitkomsten, die hij allemaal gaf in een flitsende Las Vegas-stijl, compleet met make-up en extravagante kostuums.

Toen Walter Mercado jong was, wist hij voor het eerst dat hij een gave had, toen hij in een arme gemeenschap in Puerto Rico woonde. Hij kreeg al snel de reputatie van genezer toen een buurman hem een dode vogel weer tot leven zag wekken. Vanaf dat moment stond hij bekend als "Walter van Wonderen", en al snel kwam de hele stad naar hem toe voor een of andere vorm van genezing.

Toen hij wat ouder werd, besloot Mercado "een beeld van zichzelf te creëren", dus dit was het begin van zijn "look" die dramatische make-up en kostuums omvatte. Hij begon danslessen te nemen en het duurde niet lang voordat hij zich realiseerde dat dit een andere passie van hem was. Van hieruit ging hij acteren op het toneel en televisie, waaronder vele Telenovelas. Mercado trok de aandacht van de manager van Telemundo, die hem altijd de horoscoop van iedereen op de set zag dicteren - en met een enorme nauwkeurigheid. Hij werd toen aangeboden om dagelijks 15 minuten lang horoscoop lezingen te geven. De horoscoop van Walter Mercado was iets waar mensen elke dag even voor pauzeerden.

Mercado's podiumpresentatie en nauwkeurigheid maakten van hem een snel succes bij de kijkers, dus drie maanden later werd zijn show in 1969 uitgebreid tot een volledige 60-minuten; het werd een van de meest succesvolle televisieprogramma's in Puerto Rico. Het was een van de meest succesvolle televisieprogramma's in Puerto Rico. In de jaren '70 en '80 werd het uitgezonden in miljoenen Latino's en Latijns-Amerikaanse huishoudens, voordat het in de jaren '90 internationale aandacht kreeg. Hij was te zien in prominente Amerikaanse televisieshows met iconen als Regis en Cathy Lee, Sally Jessy Raphael, CNN met Anderson Cooper, en zelfs Howard Stern, en vele anderen

Toen op een dag is het bijna alsof hij verdwenen is van de aardbodem verdwenen en niemand wist waar hij heen ging. Documentairemakers Cristina Costantini en Kareem Tabsch lokaliseerden hem in zijn huis in Puerto Rico en begonnen zijn opkomst en val in roem te filmen. Mercado overleed in november 2019, op 87-jarige leeftijd, maar hij zal worden herinnerd door degenen die van hem hielden als "uniek, anders en een pionier" die elke dag een beetje positiviteit in hun leven bracht via de televisie. Je kunt in ieder geval nog een beetje van Walter Mercado vastleggen op Netflix.