Informatie nodig of uw partner of relatie?

Zomerliefde wetenschap: hoe oefening en endorfine invloed hebben op romantiek

Als het warm weer wordt, dicteert de temperatuur dat we onze kleren uittrekken en onze huid blootleggen, wat natuurlijk leidt tot de wens om kilo's kwijt te raken, er goed uit te zien en er op ons best uit te zien, vooral voor diegenen die in de markt zijn voor een warm-weer-romance. Als je aan een zomerse trainingsroutine begint, is het echter belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen, want een stijging van de hitte-index verhoogt ook de kans op uitdroging, en terwijl het nemen van sommige UV-stralen gezondheids- en andere extra sensuele voordelen kan hebben, kan te veel blootstelling aan de charmes van de zon leiden tot nadelige gevolgen.

Daarom moet u tijdens de zomer een aantal specifieke waarschuwingen in acht nemen:

- Drink voldoende water en overweeg om een sportdrank met elektrolyten aan uw routine toe te voegen om gehydrateerd te blijven.

- Verminder de intensiteit van uw workout (60-70 procent van de normale inspanning levert vergelijkbare resultaten op, aangezien de hitte de hartslag verhoogt).

- Neem het tijdstip van uw workout 's ochtends vroeg of 's avonds laat, wanneer de temperaturen waarschijnlijk minder streng zijn.

-Draag de juiste kleding. Ga voor trainingskleding die vocht afvoert en idealiter UV-stralen tegenhoudt. Een hoed, zonnebrandcrème en een zonnebril maken uw zomerse trainingsoutfit compleet.

- Bouw of af te breken. Het menselijk lichaam moet wennen aan de combinatie van verhoogde temperatuur en verhoogde inspanning, dus begin langzaam en bouw op naar een routine die u comfortabel kunt volhouden.

Lichamelijke chemie wordt warmer

Nu, als dit alles u aan het denken heeft gezet en u overweegt uw workout voor warm weer te laten verslappen, moeten we vermelden dat naast het trimmen van het lichaam en het strakker maken van de spieren - wat uw aantrekkingsquotiënt kan verhogen - er nog een bijkomend voordeel van lichaamsbeweging is dat het geheel nog meer de moeite waard kan maken: endorfine.

Wanneer we sporten, fungeren endorfines als natuurlijke communicatiebevorderaars die in staat zijn de gaten tussen onze neuronen te dichten en die o zo belangrijke signalen door te sturen naar de pleziercentra van de hersenen, waardoor een gevoel van euforie en algemeen welzijn ontstaat. Dat komt omdat het menselijk lichaam is geprogrammeerd om natuurlijke opiaten vrij te geven bij blootstelling aan specifieke sensuele stimuli via een klier die de hypothalamus wordt genoemd. Afhankelijk van de stimulus - of deze nu pijnlijk of plezierig is - stuurt deze opmerkelijke klier een oproep voor endorfine om de juiste respons te geven, waarbij de pijn wordt geblokkeerd of de gelukzaligheid wordt vrijgegeven.

Om de endorfineproductie op gang te brengen, moet het lichaam echter een zogenaamde "anaerobe toestand" bereiken. Zie het als een kwestie van vraag en aanbod. Wanneer je aëroob traint, hebben je spieren zuurstof nodig, die het lichaam kan leveren. Wanneer je een anaerobe toestand bereikt, hebben je spieren nog steeds zuurstof nodig, maar er is niet meer genoeg om rond te gaan. Het resultaat is wat vaak een "runner's high" wordt genoemd, een poging van het lichaam om onaangename gewaarwordingen als gevolg van zuurstoftekort te verlichten door een gevoel van euforie te creëren.

Waarom flirten goed voelt

We weten nu dat lichaamsbeweging Cupido's pijlen kan vrijmaken, maar wist je dat flirten met een vreemde ook kan werken als een katalysator voor het vrijkomen van endorfine? Het lijkt erop dat de kick die je krijgt van het praten met iemand die opwindend en onbekend is, ook de pleziercyclus van het lichaam in beweging zet. Zelfs als je niet verder flirt, zorgt de zoete sensatie van de achtervolging ervoor dat je je zowel lichamelijk als geestelijk goed voelt. Aangezien de zomer tal van gelegenheden biedt om te flirten, zoals na het werk, picknicks overdag of films en muziek onder de sterrenhemel, zul je waarschijnlijk veel kansen krijgen om deze wetenschap zelf uit te testen.

Als je dit endorfinegebeuren echt naar een heel nieuw niveau wilt tillen, kun je natuurlijk altijd proberen te flirten tijdens je workout. Natuurlijk, het is niets nieuws om uit te gaan met iemand die je maar wat is er nu bevorderlijker voor romantiek dan het gelukzalige gevoel "high" te worden van een dubbele dosis natuurlijke vreugde?

Als je klaar bent om de feel-good gevoelens van de zomer los te laten, maar advies wilt over waar je flirt echt zal tellen, kan een KEEN-adviseur je helpen om je op de juiste plaats en op het juiste moment te brengen. tijd.