Informatie nodig of uw partner of relatie?

Vijf tekenen dat je nog niet klaar bent voor een nieuwe relatie

We leven in een cultuur die ons vertelt dat verliefd zijn de alfa en omega is, maar als de liefde misgaat en relaties eindigen, is het aan jou om de rommel in je eigen emotionele huis op te ruimen voordat je die "single" shingle uithangt. Hoewel het gemakkelijk genoeg is om te zeggen: "Ik moet mijn leven beteren", is het vaak veel moeilijker te realiseren. Want naast het harde werk dat ermee gepaard gaat, zijn we soms niet voorbereid om toe te geven dat de puinhoop die voor ons ligt, althans voor een deel, door onszelf is gemaakt. Als je je afvraagt of je klaar bent voor het volgende nieuwe ding, maar er nog niet helemaal zeker van bent, zijn hier een paar aanwijzingen dat je misschien nog een beetje moet renoveren voordat je weer meedoet.

1. Je bent nog steeds verliefd op je ex

Rationaliseer wat je wilt. Verzin elk excuus. Zeg tegen jezelf en tegen iedereen die maar wil luisteren dat je klaar bent, klaar, finito! Maar als je dagelijkse wereld vol zit met fysieke herinneringen en emotionele landmijnen die je steeds weer opblazen en je in liefdevolle of boze herinneringen doen belanden aan die ene die wegging - zoals de make-up die ze in het medicijnkastje heeft achtergelaten en die je nog steeds niet hebt weggedaan, of het T-shirt van hem waar je nog steeds in slaapt "omdat het zo lekker zit"- dan is de kans groot dat je nog niet over je ex heen bent.

Wat je eraan kunt doen

Sommige mensen die de liefde hebben verloren, vooral degenen die zich zwaar gebrand voelen door een verzuurde romance, kiezen voor de "verschroeide aarde"-benadering en verbannen elk stukje bewijs - fysiek en emotioneel - van hun voormalige vlam. Er valt zeker iets te zeggen voor het catharsische element van het in één klap opruimen van een mislukte liefde, maar door te doen alsof je ex-partner nooit heeft bestaan, weiger je waarschijnlijk de waarheid te erkennen over wat er mis is gegaan.

Het tegenovergestelde uiterste zijn diegenen onder ons die gewoon niets kunnen loslaten dat ons aan onze exen doet denken. Dit gebeurt vaak wanneer geliefden, openlijk of in het geheim, hopen dat het object van hun voormalige affectie misschien terugkomt. Nogmaals, dit soort rationalisaties en ontkenningen weerhoudt je er alleen maar van om verder te gaan, omdat je in de "emotioneel onbeschikbare" zone blijft hangen.

Er is een oud gezegde dat luidt: "als je van iets houdt, bevrijd het dan", maar wat velen niet begrijpen is dat als je dingen op een gezonde manier kunt "loslaten" door wat je geleerd hebt te eren en te integreren in het heden en verder te gaan, in plaats van het verleden te ontkennen of te negeren-je jezelf ook zult bevrijden. Als het echt "meant to be" is, zal dat verloren liefde kan terugkeren, en zo niet, dan ben je klaar om iets nieuws te omarmen.

2. Je denkt dat met iemand zijn beter is dan met niemand

Veel mensen hebben de behoefte om een relatie te hebben omdat ze, heel simpel, . Sommigen gebruiken het hebben van een relatie om hun bestaan te valideren. Anderen hebben problemen en proberen voortdurend een emotionele leegte te vullen die, net als een metaforisch zwart gat, nooit kan worden opgevuld. Wat de motivatie ook is, de kern van het meeste ongemak over het vastzitten in het leven aan een "tafel voor één" heeft te maken met een gebrek aan eigenwaarde.

Wat u eraan kunt doen

Uw mentale huis moet niet alleen worden schoongemaakt, maar u moet ook de structurele schade herstellen. De eerste stap die u moet nemen, is een eerlijke beoordeling maken van gedrag dat u in het verleden niet heeft gediend en in de toekomst ook niet zal helpen. Leren onderscheid te maken tussen "alleen zijn" en "eenzaam zijn" is een proces dat tijd kost en waarvoor je misschien professionele hulp nodig hebt.

Als je in de spiegel kijkt en het je niet bevalt wat je ziet, of je voelt je incompleet tenzij je een relatie hebt, raadpleeg dan een romance-adviseur om licht te werpen op problemen die je in het gezicht staren. die je nog steeds niet opmerkt, is misschien de perfecte plek om de relatiebal in een productievere richting te laten rollen.

3. Iedereen die je kent heeft een relatie, dus dat zou jij ook moeten hebben...

Peer pressure is een krachtig iets, en als je eraan ten prooi valt, kan dat leiden tot slechte beslissingen, zelfs als we ouder worden. Als al je leeftijdsgenoten aan elkaar gekoppeld lijken te zijn en jij in de kou blijft staan, is de impuls vaak om aan te pappen met het eerstvolgende wezentje dat ook maar een beetje bij zinnen is en hen een "lang en gelukkig" te voorspiegelen, hoe slecht die partner ook mag zijn.

Wat je eraan kunt doen

Als vrienden en familie je ongemakkelijk laten voelen over het feit dat je alleen bent, of je voortdurend proberen te koppelen aan de verkeerde mensen, neem dan even de tijd om afstand te nemen van de "gekkenmassa" en denk na over wat je echt wilt van je volgende langetermijnrelatie. Hoe moeilijk het ook is om de mensen die je kent tevreden gekoppeld te zien terwijl jij dat niet bent, doe je best om blij voor hen te zijn, maar stop met het vergelijken van wat zij hebben met wat jij niet hebt - want dat is een verspilling van tijd en energie die je beter in jezelf kunt investeren.

Natuurlijk kan feedback van betrouwbare vrienden een positieve bron zijn, maar wat voor jou van meer waarde zal zijn, is leren om op je eigen instincten en waardeer dat jouw behoeften niet noodzakelijk dezelfde zijn als die van andere mensen. Als je een duidelijk idee hebt van wie je bent en wat je wilt, heeft het universum een manier om dat in je leven te brengen.

4. Je bent een romantiekjunkie

Je houdt ervan om verliefd te zijn. De spanning van de jacht vervult je met extase. De eerste vlaag van passie is uw favoriete natuurlijke roes. Maar wanneer de realiteit zijn intrede doet, voel je je gevangen. Plotseling zijn er barsten in de façade, en je nieuwe liefde lijkt niet zo perfect als ze deed op het eerste gezicht. Beetje bij beetje, beginnen hun gebreken en eigenaardigheden je te irriteren. Zelfs de dingen die je in de eerste plaats in die persoon aantrokken, beginnen minder aantrekkelijk te lijken. Je ontevredenheid groeit, en je voelt je gekweld door de grenzen van de verveling omdat meer en meer, vertrouwdheid minachting opwekt. Dus... of je maakt het uit met de persoon die je ooit perfect vond, of je begint iemand anders te zien achter zijn of haar rug om.

Wat je eraan kunt doen

Groei op. Klinkt dat hard? Misschien wel, maar als je een draaideur in je liefdesleven hebt omdat je meer van "het idee van verliefd zijn" houdt dan van het feitelijke proces, namelijk dat je van iemand houdt en dat diegene ook van jou houdt, dan ben je nog niet toe aan een volwassen relatie. Tuurlijk, het is leuk om het kind in de snoepwinkel te zijn, maar Als je jong bent en nog niet toe bent aan een vaste relatie, is daar niets mis mee, zolang je dat zelf maar begrijpt en de mensen met wie je uitgaat vanaf het begin duidelijk maakt dat je nog niet toe bent aan een lange relatie.

5. Je denkt dat de juiste partner al je problemen oplost

Mr. Je denkt dat de juiste partner al je problemen zal oplossen

Mr. Juist. De prins op het witte paard. Betty Crocker. Wat uw idee van de perfecte partner ook is, die bestaat niet en er is ook niemand die uw leven binnenstormt en al uw problemen op magische wijze uit de weg ruimt. Om een lang verhaal kort te maken: als je denkt dat je alle problemen in het leven kunt oplossen door deel uit te maken van een stel, dan heb je je hoofd er niet goed bij.

Wat je eraan kunt doen

De meest wederzijds voordelige liefdesrelaties vereisen een 50/50-verbintenis, dus het is niet realistisch om te hopen dat iemand anders zich voor 110 procent inzet terwijl jij achterover leunt en van de winst geniet. Liefde is misschien belangrijker dan geld, maar het is een middel dat verstandig geïnvesteerd moet worden. Tenzij je een, je gaat moeten bereid zijn en in staat om uw eerlijk deel van de koopje te houden, en om te doen dat je wat eigenwaarde moet opbouwen, als in eigenwaarde.

Denk er eens over na. Als je iemand anders al je problemen laat oplossen, doe je eigenlijk afstand van de controle over je eigen lot. Een nieuwe relatie mag dan een tijdelijke oplossing zijn voor wat je dwarszit, op de lange termijn zou je wel eens een hekel kunnen krijgen aan een partner die je in feite heeft omgekocht, en zou je jezelf kunnen haten omdat je dat hebt laten gebeuren. Is dat wat je echt wilt? Waarschijnlijk niet. Als je niet gelukkig bent met je leven, ben jij degene die het ten goede moet veranderen, bij voorkeur voordat je iemand anders uitnodigt voor wat voor jullie beiden een hobbelige rit kan blijken te zijn.

Weet je niet zeker of je er klaar voor bent om een nieuwe liefde in je leven te brengen? Laat een liefdesadviseur van KEEN je helpen je huis op orde te brengen voordat je uitnodigingen gaat versturen.