Informatie nodig of uw partner of relatie?

Samenwonen? de essentiële gids voor een vlotte verhuis

Als je al een tijdje samen bent met je partner, komt de vraag vast wel eens op. Is het tijd om te gaan samenwonen? En misschien nog belangrijker, kan je relatie de stress van het samenwonen wel aan? Samenwonen is een van de grootste sprongen die in de meeste relaties worden gemaakt. Het is niet alleen een nieuwe verbintenis, maar het is ook moeilijk om die weer ongedaan te maken. Maar als het lukt, is het gevoel van thuiskomen aan het eind van de dag elke kleine ruzie waard.

Zelfs de meest succesvolle relaties hebben hun groeipijnen, dus wees voorbereid. Als je op deze hobbels anticipeert, is de kans groter dat je door de tijdelijke frustraties heen kunt kijken en de vruchten kunt plukken van een nieuw thuis met je geliefde.

Is je relatie er klaar voor?

In de eerste plaats is het absoluut noodzakelijk om jezelf deze moeilijke vragen te stellen voordat je de sprong waagt. Onthoud dat hoe pijnlijker een antwoord, hoe belangrijker het is om direct naar de bron van dat ongemak te kijken. U bespaart uzelf een hoop tijd, energie en hartzeer door eerlijk te zijn over de stand van zaken in uw relatie.

  • Wilt u allebei Een huis delen? Als een van de partners er niet blij mee is, is de kans groot dat er wrok ontstaat. Wacht tot de wens wederzijds is.
  • Heb je ooit ruzie gehad? Zo niet, denk er dan niet eens aan om bij iemand in te trekken! Succesvolle relaties zijn niet verstoken van conflicten. Het zijn partnerschappen waar beide partijen weten hoe ze eerlijk moeten vechten. Verschillen van mening zijn onvermijdelijk wanneer je felbegeerde theepot en het antieke taxidermie van je geliefde het tegen elkaar opnemen op de schoorsteenmantel, dus weet van tevoren hoe je problemen oplost, grenzen bewaakt en compromissen sluit.
  • Heb je de 72-urentest doorstaan? Heb je lang genoeg de ruimte gedeeld om te zien hoe hij zijn teennagels over het tapijt strooide, pindakaas uit de pot kauwde, de kastdeuren open liet staan en zijn stinkende voeten op je kussens liet rusten? Andere mensen zijn smerig, en zelfs je soulmate heeft wel eens een schimmelige douche.
  • Weet je waarom je bij ze intrekt? Vaak is het een natuurlijk gevolg van een zich ontwikkelende relatie. Maar als het eerste antwoord dat in je opkomt is: "Ik wil gewoon op de huur besparen", "Misschien gaan we nu wel trouwen" of de eeuwige favoriet: "Mijn ex zal jaloers zijn", krijg je misschien al snel spijt van je

Voorkom huishoudelijke gruwelen

Als geen van deze relatievragen u van uw stuk heeft gebracht, gefeliciteerd! Misschien hebben jullie wel wat nodig is om samen te gaan wonen. Maar hebt u al rekening gehouden met alle logistieke problemen die de dag van de verhuizing met zich meebrengt? Hier is nog een checklist met praktische zaken die je kunnen helpen een huiselijk duel te voorkomen. Als je aan alles op de lijst hebt gedacht, laad je de vrachtwagen in. Maar als u zich ongemakkelijk voelt bij uw antwoorden, wilt u deze kwesties aanpakken voordat u een langetermijnovereenkomst sluit.

  • Heeft uw nieuwe woning genoeg ruimte? Weinig dingen doen passie zo verschrompelen als een tekort aan persoonlijke ruimte. Als je nergens alleen kunt zijn, of als de badkamer geen deur heeft, is irritatie onvermijdelijk.
  • Komt het nieuwe huis goed uit voor jullie allebei? Als de locatie van een nieuwe woning voor één van de partners een grote opoffering betekent wat betreft de nabijheid van werk, familie, vrienden of hobby's, kan dit op den duur leiden tot ontevredenheid en zelfs wrok. Kies indien mogelijk een plek die voor beide partners een beetje geven en nemen vergt.
  • Wiens meubels houd je? Wanneer twee slaapkamers één worden, moeten iemands matras, dressoir en nachtkastje zal het waarschijnlijk niet halen. Weet je al wie wat meeneemt? Vergeet niet dat u belastingvoordelen kunt krijgen voor liefdadigheidsschenkingen, en bovendien kan het heel therapeutisch zijn om eindelijk van die paisley lamp af te zijn die u van uw tante hebt gekregen.
  • Hoe gaat u decoreren? Tenzij u elkaar op een conferentie over binnenhuisarchitectuur hebt ontmoet, komt u elk met een eigen stijlgevoel naar de eetkamertafel. En wanneer "schilderachtig huisje aan zee" samenkomt met "modern penthouse", is het resultaat niet bepaald Home and Gardens materiaal. Je moet een harmonieuze visie voor ogen hebben om te voorkomen dat de woonkamer er uitziet zoals jullie allebei niet willen.
  • Hebben jullie een plan voor de klusjes? Het feit dat zij een meester is in romantische gebaren of dat hij je verjaardag nooit vergeet, betekent niet dat je dezelfde consideratie mag verwachten als het aanrecht vol staat met een week oude afwas. Plan vooruit om de taken eerlijk te verdelen.
  • Vind je de inrichting van je partner echt goed? Misschien zijn niet alle accenten in de kamer van je partner even verfijnd. Maar hoe onvolwassen of smakeloos je de smaak van je partner ook vindt, kleineer hem niet, of erger nog, probeer hem niet subtiel over te halen (d.w.z. te manipuleren) om zijn reusachtige bierglas in de vorm van een laars te verplaatsen naar de garage. Als je jezelf erop betrapt dat je dit doet, vraag jezelf dan af waarom het zo belangrijk is. De behoefte aan controle wijst vaak op een eigen onzekerheid.

Het als thuis laten aanvoelen

Het feit dat je twee meubels hebt neergezet, betekent nog niet dat je een thuis hebt. Zoals talloze naaldhaakjes bewijzen, is een huis meer dan een huis vol IKEA-artikelen. Het moet ook gezellig, veilig en gastvrij aanvoelen.

Gelukkig genoeg hebben jij en je partner elkaar uitgekozen en zijn jullie daar tot nu toe in geslaagd, op basis van iets magisch. Er is een spirituele kracht die voortkomt uit jullie verbinding. Het is als een woord: gooi wat letters bij elkaar, en er komt een betekenis tot leven die daarvoor niet bestond. Jullie relatie creëert ook nieuwe betekenis in de wereld, en met zorgvuldige begeleiding kan jullie huis de schuilplaats voor jullie relatie worden.

De laatste tip voor stellen die op het punt staan deze enorme stap te zetten, is dus om alles met intentie te doen. Verlies nooit uit het oog dat jullie nieuwe gezamenlijke huis, zelfs op de meest alledaagse en frustrerende momenten, zowel de schuilplaats als de manifestatie van jullie liefde is.

Is het het juiste moment om te verhuizen? Niet zeker of je partner de juiste is? KEEN adviseurs kunnen je helpen het huiselijk geluk te vinden.