Informatie nodig of uw partner of relatie?

Moet ik loslaten? de 7 romantische valkuilen waar je geen tijd voor hebt

"Verlaat de hoop, allen die hier binnengaan."

In Dante's Inferno is dit het officiële motto van de onderwereld. Het is ook een van mijn favoriete mantra's voor klanten die op zoek zijn naar liefde. Het is niet zo dat ik wil dat iedereen het opgeeft, op de bank gaat liggen en Netflix gaat kijken - verre van dat! Mijn interpretatie van Dante's waarschuwing haal ik bij de grote spirituele leraar Pema Chödrön: het betekent dat hoop verslavend en verblindend is. Hoop is het ontkennen van de flexibiliteit van het heden door tegen jezelf te zeggen: "Zodra Joe zich realiseert dat ik geschikt voor hem ben, kunnen we samen zijn in een herenhuis aan het strand, en hoef ik nooit meer verdrietig te zijn!" Ontelbare keren heb ik mensen geadviseerd die verlamd waren door de hoop dat het object van hun genegenheid snel liefde, toewijding en veiligheid zal bieden. Er is niets mis met een zekere mate van hunkering (waar zou poëzie zijn zonder hunkering?), en soms, zoals in een langeafstandsrelatie, is het wachten de moeite waard. Waar ik het over heb, is dat je je vastklampt aan één verwacht resultaat, de unieke droom om die ongrijpbare persoon te "vangen" die ofwel niet opvalt ofwel niet meewerkt aan je romantische plannen.

Hoe komen mensen eigenlijk op dat voetstuk terecht? Als je onlangs je leuke barista hebt gepromoveerd van afleiding tijdens de koffiepauze tot halfgod, compenseer je misschien je onzekerheid ergens anders in je leven. Als je bang bent voor In de toekomst is het verleidelijk om andere mensen te zien als de bewakers van je geluk - op die manier is het, als je je ellendig voelt, hun schuld dat ze je geen liefde hebben gegeven.

In elk spelletje van romantische kat en muis is het normaal om jezelf af te vragen: "Moet ik loslaten?" Zoals de wijze dichter Dante zou zeggen: laat de hoop varen als....

1.

Toen jullie elkaar in de zomer ontmoetten, ging het allemaal om plezier - bikini's, drankjes aan het strand, het delen van een twijfelachtige hotdog op de pier. Nu het truienweer voor de deur staat, ben je op zoek naar meer knuffels en verplichtingen. Maar willen zij dat ook? Als je je zomerliefde om meer hebt gevraagd en ze begint weg te kwijnen, laat ze dan gaan. Iemand onder druk proberen te zetten om een relatie aan te gaan werkt nooit - wanneer ze niet meer volgens jouw regels spelen, is het makkelijk om haatdragend te worden. En waarom zou je bij iemand zijn die overtuigd moet worden? Probeer ze niet te veranderen. Erken het bitterzoete einde van je flirt zo goed mogelijk en stel je daarna open voor gelijkgestemde partners.

2. Je bent nog steeds niet officieel op Facebook."

Het is nu al weken geleden. U hebt gedineerd en gegeten, en misschien nog een beetje meer. Je nieuwe geliefde zegt dat je speciaal bent, dus waarom heeft zijn oudtante Margie meer zichtbaarheid op zijn Facebook-pagina dan jij? Nu ik erover nadenk, je bent dat je zijn vrienden nog steeds niet ontmoet hebt. Als je het zat bent om op afstand te worden gehouden, moet je hem vragen wat er aan de hand is zonder hem te beschuldigen. Als het antwoord je niet bevalt, kun je overwegen om verder te gaan.

3. Je kunt ze nooit bereiken.

Is zij een chirurg die de hele wereld over reist? Zit hij waarschijnlijk gewoon thuis op de Xbox te spelen? Hoe dan ook, de beste balsem voor een koude telefoon is niet het sturen van een elfde onbeantwoorde sms. Sta op en doe iets leuks en verrijkends - als zij hetzelfde voelen en ruimte in hun leven hebben voor liefde, zullen ze je snel terugbellen.

4. Over zes maanden zijn ze er klaar voor.

Mijn cliënt Derek was hard gevallen voor zijn pas vrijgezelle vriendin, Cara. Toen hij zijn gevoelens deelde, antwoordde Cara dat ze wat tijd nodig had om te genezen voordat ze weer verkering kreeg. Derek wachtte maandenlang geduldig terwijl verschillende aardige, aantrekkelijke en beschikbare vrouwen aan hem voorbij gingen. Toen Cara uiteindelijk verder ging met iemand anders, was Derek er kapot van en teleurgesteld. Bespaar jezelf de moeite: "Misschien later!" betekent "Wacht maar niet op mij."

5. Ze hebben een vaste relatie.

De man van je dromen wandelt je leven binnen, gevolgd door zijn vrouw. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?! Soms mis je een zielsverwant in het ene leven maar vind je hem in een ander leven (wat overigens niet wil zeggen dat er niemand anders in je leven is). ditleven voor jou). Aan de andere kant zal een manipulatief persoon alles doen om je te verleiden tot een geheime affaire. Hoe dan ook, wachten tot iemand zijn partner verlaat is een verspilling van tijd en liefde die je zou kunnen bieden aan iemand die wederkerig kan zijn. En vreemdgaan is nummer één op mijn lijst van karmische natuurrampen - doe het gewoon niet.

6. Ze hebben gewoon een beetje liefdeselixer nodig.

Ze is slim, grappig en prachtig. Ze is ook niet in jou geïnteresseerd. Maar zet die afrodisiac cocktail neer! Ook al doet het pijn om afgewezen te worden, een afwijzing is geen persoonlijke uitdaging om je waarde te bewijzen. Beschouw het als een zegen dat ze zo openhartig was. Ze heeft je gered van een onbevredigende relatie. Dus in plaats van je in te spannen om haar fantasie te worden, probeer zo goed mogelijk voor de dag te komen.

7. Je speelt stoelendans.

Jillian nam in paniek contact met me op - aan de vooravond van haar 34e verjaardag en ze was nog steeds niet getrouwd. Veel fenomenale mannen en vrouwen trouwen pas op latere leeftijd, maar in Jillians familie hangt de angst om een "oude vrijster" te worden boven elke verjaardagstaart. "Ryan moet mij zijn vriendin maken - met wie moet ik anders trouwen?!" flapte ze eruit. Het was duidelijk dat ze haar geluk aan haar date te danken had; Ryan had niet maar hij scoorde wel hoog op haar checklist (werk, stabiel, en oké met haar twee Pomeranians). Voor Jillian was uitgaan een stoelendans, en zij wilde niet blijven staan. Toen we eenmaal doorhadden dat ze van Ryan een symbool van veiligheid had gemaakt, ontspande ze. Ze begon zelfs meer van hun afspraakjes te genieten zodra de druk van de ketel was.

Hoop laten varen, mogelijkheden oppikken

Terwijl de zinderende zomer plaatsmaakt voor een frisse herfst, is de energie van het universum aan het samenspannen om je te helpen los te komen van de fixaties die echte liefde in de weg staan. Je liefdesavontuur in het warme jaar kan voorbijgaan aan de veranderende bladeren, maar wees niet bang - er zijn nieuwe kansen voor herfstromantiek in overvloed, van pompoen snijden en halloweengeintjes uithalen tot knuffelen met warme cider.

Dus als je overweegt om een mogelijk vruchteloze relatie voort te zetten, stel jezelf dan de vraag: hoeveel geweldige romances ken jij met in de hoofdrol een cowboy die vergeet terug te sms'en, een krijgerprinses die lauwe liefde niet erg vindt zolang hij maar werk heeft, of een knappe prins die denkt dat hij je misschien wel ziet zitten, maar het niet helemaal zeker weet omdat die meid die hij aan het Snapchatten is ook best leuk is? Juist, dat dacht ik al. Geen enkele. Een partner die het waard is om je hart voor te openen, zal bergen verzetten en oceanen oversteken om zijn liefde te bewijzen, dus verspil je tijd niet aan iemand die je in de steek laat.

Kan jij verslaafd raken aan een dating ramp? Weet je niet zeker of je op een romantisch dood spoor zit? Een KEEN-adviseur kan je helpen op het pad naar echte liefde te komen.