Informatie nodig of uw partner of relatie?

Is je lange relatie voorbij?

De 5 meest voorkomende problemen voor koppels na de wittebroodsweken

Na anderhalf jaar verkering begon Brittany (29) ernstig te twijfelen aan haar toekomst met John. De onbetwistbare aantrekkingskracht van hun eerste verkeringstijd leek een verre herinnering en als ze naar John keek, vroeg ze zich af waar al die vlinders in haar buik naartoe waren verhuisd. Het was niet zo dat het stel ruzie maakte of kibbelde, in feite was het leven met John aangenaam: hun wederzijds zekere carrières in software en commerciële fotografie boden hen de luxe van een appartement in het centrum van Seattle, en ze hadden elk vrienden en hobby's (Brittany fietsen, John videospelletjes) die hen in hun vrije tijd bezighielden. Het was allemaal idyllisch. Misschien was dat wel het probleem.

Brittany had het gevoel dat de ooit zo charmante John na al die tijd was veranderd in een zeer functionele huisgenoot. Ze woonden naast elkaar en steunden elkaar ogenschijnlijk, maar Brittany vroeg zich af of er niet meer te halen viel - misschien wel met iemand anders. Ze begon zichzelf te verbazen door steeds meer te flirten met haar vaste caissière in de supermarkt.

Maar Brittany was nog niet klaar om zomaar te vertrekken, hoewel die gedachte herhaaldelijk in haar opkwam. In hun begintijd had John indruk op haar gemaakt met zijn integriteit, sprankelende humor en opvallende kaaklijn. Hoewel het lang geleden was, was haar aantrekkingskracht tot John zo diep en veelbelovend geweest als geen andere relatie. Ze wilde zeker zijn van de situatie voordat ze een beslissing nam.

Brittany had te maken met een paar veelvoorkomende langdurige relatieproblemen. Alle langdurige relaties zullen steevast ebben en vloeien nadat de aanvankelijke vurigheid is weggeëbd, maar sommige zullen doodlopen in ontevredenheid. De crisis voor Brittany was het bepalen of haar problemen het symptoom waren van een fundamenteel gebroken partnerschap, of slechts een waarschuwingsteken. Brittany had nog nooit eerder met een spiritueel adviseur gewerkt, maar toen ze mij benaderde voor inzicht, sprongen een paar belangrijke zaken in haar verhaal naar de voorgrond in mijn gedachten. Ik had ze al heel vaak gezien. In langdurige relaties zijn het meestal dezelfde boosdoeners die voor onrust zorgen:

De meest voorkomende problemen in langdurige relaties

1. Wanneer de wittebroodsweken van de prille liefde voorbij zijn, begint een zware strijd tegen de chemie. Je hart verlangt naar de vonken van een nieuwe romance, maar je hersenen willen daar niets van weten - hoe vaker je je partner ziet, hoe minder hij of zij al die opwindende hormonen stimuleert. Hoe verpletterend aantrekkelijk je partner ook is, je hersenen worden het onvermijdelijk beu om elke keer als ze in de buurt komen een parade te houden. Het goede nieuws is, dat als je relatieverveling te maken heeft met het missen van de spanning, je je hersenen kunt misleiden met spannende activiteiten en nieuwe situaties. Parachutespringen is optioneel, maar zelfs een weekendexcursie of een exotisch diner kan de batterijen van jullie liefde weer opladen. Nieuwe wederzijdse hobby's (ook die in de slaapkamer) kunnen ook leven blazen in een vermoeide partnerschap. Als deze tegengiffen niet helpen, kan het tijd zijn om je gevoelens eerlijk te evalueren. Ben je verliefd op de zekerheid ze meer te bieden hebben dan hun persoonlijkheid? Ben je op een natuurlijke manier losgegroeid van je partner en verlang je nu naar onafhankelijkheid? Bij Brittany voelde ik dat ze nog steeds veel om John gaf, maar dat ze zelfgenoegzaam waren geworden en geen moeite meer deden om samen nieuwe en spannende activiteiten te ondernemen.

2. Jullie botsen over levensstijl.De intensiteit van een opbloeiende aantrekkingskracht kan grote verschillen tussen geliefden verhullen. Nu het chemische vuurwerk in je bloedbaan voorbij is, merk je plotseling dat jouw dromen over een doctoraat in de natuurkunde niet zo goed samengaan met de drammerige rodeo-clownmanieren van je partner. Wanneer de een zich thuis en onderweg voelt en de ander, nou ja, thuis, zal de toekomst van jullie relatie afhangen van een compromis. Dat is niet altijd een goede zaak - onevenredige opofferingen kunnen wrok zaaien. Als jullie de komende jaren allebei heel verschillende avonturen willen beleven, kun je baat hebben bij de vrijheid om je passies na te jagen zonder dat je wordt geremd door een onwillige partner.

3. Jullie hebben niets om over te praten.Toen jullie voor het eerst verkering kregen, hoefden jullie niet zoveel te praten. Het heen en weer kijken met je ogen zei genoeg. Nu is kletsen met je partner net zo gênant als een cocktailparty in een bedrijf. Het wordt steeds duidelijker dat jullie geen gemeenschappelijke hobby's of interesses hebben. Dit is niet per se een slecht oordeel voor je relatie, maar het zal moeite kosten om het te verhelpen. De remedie? Word samen zandkunstenaar. Leer peddelen in een tandem kajak. Ga op een reis die jullie beiden meesleept. Voor Brittany en John, hun volledig gescheiden hobby's, vrienden en carrières waren goed voor de onafhankelijkheid, maar deden afbreuk aan hun gevoel van gedeelde intimiteit. Ik schreef ze al snel een gezamenlijk project voor om wat serieuze tijd samen door te brengen.

4. Je blijft maar aan andere mensen denken.Je bent altijd al een opportunist in hart en nieren geweest, en dat is nu niet anders. Je collega's, je barista, de tijdschriftenverkoper - je bekijkt ze allemaal en vraagt je af of ze beter zijn dan je huidige vriendje. Nu je echt intiem bent geworden met je partner, komen de talloze manieren waarop ze niet kunnen tippen aan een romance-novel hunk in beeld. Het is normaal dat je andere aantrekkelijke mensen opmerkt, maar hun geschiktheid afwegen om je geliefde te vervangen is een vermoeiende oefening die noch leuk noch constructief is. Als je je verdiept in het spel van vergelijkingen, is het moeilijk (zo niet ronduit onmogelijk) om je partner te waarderen. Om voorbij deze verlammende cyclus van twijfels te komen, oefen je om dankbaar voor hem of haar te zijn. Herinner jezelf bewust aan alle dingen die ze doen die je dag opvrolijken, zoals hun lachende gezicht pannenkoeken, goddelijke schoudermassages, en heilige tolerantie voor uw manie voor show tunes. Aan de andere kant, als het niet in je karakter past om je ogen te laten dwalen, past jullie relatie misschien niet helemaal. Brittany's aantrekkingskracht tot de caissière in de supermarkt was vooral een leuke afleiding. Ik voelde dat het geen bedreiging vormde voor haar band met John, zolang aan haar behoeften in de relatie werd voldaan.

5. Je bent niet tevreden. Als je vrienden je vragen hoe het gaat in de zak, denk je aardappelen. Misschien heb je niet genoeg intimiteit, of misschien lijkt de onverzadigbare drift van je partner met de dag minder aantrekkelijk. Ben je duidelijk geweest over je grenzen en verlangens? Als je partner niet weet wat je verwacht in de slaapkamer, dan is dat waarschijnlijk gissen. Maar als u wordt geconfronteerd met een duidelijk conflict over seksuele compatibiliteit, is het misschien tijd om groenere weiden te zoeken.

Wanneer u uw relatie in twijfel trekt, kan het moeilijk zijn om tijdelijke frustraties te onderscheiden van fatale gebreken. Zorg er wel voor dat je de tijd neemt om eerlijk na te denken, zodat je een verder gezonde relatie niet te grabbel gooit vanwege een herstelbare fout. Er valt ook iets te zeggen over intuïtie - misschien kun je niet precies zeggen op welke manier je relatie mislukt, maar zegt je gevoel dat het voorbij is. Als je dat gevoel hebt, is dat een duidelijk teken dat er iets mis is.

En een paar weken na onze sessie nam Brittany weer contact met me op. Ze had haar gevoelens met John besproken en kwam erachter dat hij zich, zoals ik niet verwachtte, ook niet verbonden voelde met de relatie! Na het belang van hun band opnieuw te hebben bevestigd, maakten Brittany en John een concreet plan om weer spanning en intimiteit in hun relatie te brengen. Ze schreven zich in voor een wekelijkse kookcursus samen, en beloofden om elke vrijdag het huis uit te gaan om in een nieuwe bar iets te gaan drinken. Door snel en weloverwogen te handelen, heeft Brittany misschien wel hun relatie gered - en ik heb een geweldig gevoel over hun toekomst.

Ben je onzeker over de toekomst van uw langdurige relatie? KEEN-adviseurs kunnen u helpen uw intuïtie te verlichten en blijvende liefde te vinden.