Informatie nodig of uw partner of relatie?

Het beheersen van de zielsverwant dans

Soulmate is een term die we veel horen, maar wat betekent het eigenlijk? Dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Sommige mensen schijnen te geloven dat er van de miljarden mensen op deze planeet er maar één is - De ware - bij wie je hoort te zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Ik geloof wel dat we een levensplan hebben, maar ik geloof niet dat dat plan onveranderlijk is. Wat voor zin heeft het om hier te zijn als we niet de macht hebben om ons leven te veranderen? Er zijn opties daarbuiten, mensen. De ware is degene met wie je eindigt

Voorlopig gaan we het alleen hebben over romantische zielsverwanten - er zijn ook andere soorten, maar dat laten we voor een latere discussie.

Relaties zijn als een dans. Sommige dansen bestaan uit een paar rondjes draaien over de vloer en dan wissel je van partner. Andere dansen zijn langer en complexer. Soms wissel je van partner en dan weer terug naar je vorige partner. Op de een of andere manier, in welke vorm dan ook, zijn relaties allemaal "voorbestemd", maar ze zijn niet allemaal bedoeld om voor altijd te zijn.

Alle relaties die we hebben gaan onze relatie-ervaringsemmer in. Hopelijk leren we van deze ervaringen wat we wel willen en, nog belangrijker, wat we niet willen in een relatie. Dit zal ons helpen om te groeien en volwassen te worden, en ons leiden naar de blijvende verbinding waar we allemaal naar op zoek zijn - de zielsverwant-verbinding. Maar als we dezelfde fouten blijven herhalen, dezelfde slechte keuzes blijven maken en niet leren en groeien, vinden we in plaats van blijvende liefde alleen maar ellende. Uiteindelijk komen de meesten van ons erachter dat onszelf keer op keer met een hamer op het hoofd slaan alleen goed voelt als we ermee stoppen.

Soulmate-verbindingen hebben ook een karmisch aspect. Dat wil zeggen dat de twee mensen in kwestie elkaar kennen buiten de grenzen van een enkele incarnatie. Noem het een spirituele verbinding. Wanneer zielsverwanten elkaar ontmoeten, is er vaak een onmiddellijk gevoel van herkenning - alsof je deze persoon al kent. Dan komt het rationele verstand in actie en zegt: "Nee, dat is onmogelijk, we hebben elkaar nog nooit ontmoet." Vaak is het een hele strijd om dit soort relaties van de grond te krijgen - het is niet allemaal regenbogen en ballonnen zoals sommige mensen verwachten. Zelfs wanneer deze karmische connectie bestaat, is het geen garantie dat de relatie eeuwig zal duren. Het kan zijn dat er slechts een paar bochten over de vloer komen, zelfs wanneer zo'n krachtige verbinding aanwezig is. In plaats van te hopen dat het zal blijven duren en bang te zijn dat het niet zo zal zijn, leer om elke moment dat je samen hebt. Leef het ten volle. Accepteer het goede in plaats van bang te zijn voor het slechte. Als je dat niet doet, beroof je jezelf van liefde, van licht en van een echt heden.

Andere artikelen van "Steven Craig"