Informatie nodig of uw partner of relatie?

Een helderziende reading herstelt het vertrouwen voor een nieuwe start in de liefde

April is, zoals gezegd, de wreedste maand. Tenminste, dat kan het zijn als je ongelukkig bent in de liefde. Immers, het "kweekt seringen uit dode grond/mixen herinnering en verlangen, beroeren/dove wortels met lenteregen." Hoewel de lente vaak wordt gezien als een tijd van wedergeboorte, kan het idee van lentebloemen die bloeien je achterlaten, voor mensen die lang alleen of alleen zijn geweest. Maar, het hoeft niet zo te zijn. Er zijn redenen waarom we gebrek aan vertrouwen hebben, waarom we onszelf niet in staat vinden om romantische liefde na te streven. Als je die redenen onderzoekt, kun je ze begrijpen en overwinnen, zodat je het vertrouwen en de kracht krijgt om opnieuw te beginnen.

Verbrand worden kan leiden tot nieuwe groei

Een vriendin van mij werkte voor een landbouwherstelgroep. Een deel van haar werk bestond uit het elk voorjaar uitvoeren van gecontroleerde verbrandingen op akkers. Ze vertelde me dat planten dan meer ruimte kregen om te groeien en dat de as de bodem van voedingsstoffen voorzag, zodat planten nog gezonder konden groeien. De meesten van ons denken aan vuur als zeer destructief, maar soms is het dat soort vernietiging kan leiden tot een nieuw begin.

Ik dacht hieraan toen ik een telefoontje kreeg van een klant, Jocelyn. Ze belde op zoek naar advies over online dating, maar het inzicht dat ze echt nodig had ging dieper dan dat. Jocelyn was een krachtige verdedigingsadvocaat die het meest opvallende vertrouwen in de rechtszaal uitstraalde. Aanklagers vreesden en haar vertrouwen in zichzelf, haar cliënten en haar argumenten hebben veel jury's over de streep getrokken.

Terwijl haar carrière een vlucht nam, was Jocelyn in de liefde niet zo succesvol geweest. Online daten ging niet zo goed, want ze had zelden een tweede afspraakje (of wilde dat). Dit kwam na een lange reeks van miserabele romances op langere termijn. Twee van haar laatste vier vriendjes hadden haar bedrogen, waarbij de laatste zelfs zijn affaire had in het bed van het appartement dat ze deelden.

Dit alles maakte het kijken uit het raam naar het ontluiken van de lente des te moeilijker. De lucht was opgeklaard na een lange en grijze winter, en de wereld begon op te warmen. Maar Jocelyn niet. Ze had het gevoel dat ze verbrand was door de liefde en haar vertrouwen in haar romantische leven was bijna verbrijzeld. Ze had het gevoel dat alles wat er gebeurde - slechte afspraakjes, bedriegers, negatieve relaties - allemaal haar schuld was. Dat er iets mis was met haar, en dat ze nooit iemand iets te bieden zou hebben.

Nu is het natuurlijk zo dat in elke relatie beide partijen iets inbrengen. Maar wat Jocelyn niet zag, was dat de mislukte afspraakjes die ze de laatste tijd had gehad, niet het gevolg waren van wie ze was, maar van wat ze had meegemaakt. Ze realiseerde zich niet dat ze al die negativiteit naar de tafel bracht, letterlijk, toen ze een man ontmoette voor een etentje. Ze was verbrand, ja, maar ze droeg de as op haar gezicht.

Vertrouwen krijgen voor een nieuwe start

Toen we begonnen met Jocelyns reading, ontdekten we dat ze vastzat in het verleden. Dit wetende hielp ons dieper te graven om oplossingen voor haar problemen te vinden. Jocelyn's ouders, zo bleek, ontmoetten elkaar op de middelbare school en waren nog steeds getrouwd. Jocelyn kon zich nauwelijks herinneren dat ze ooit ruzie hadden gehad. Ze was ook stapelverliefd op haar schoolliefde, Esteban, met wie ze altijd had willen trouwen. Toen dat niet lukte, was ze er kapot van.

Door deze opvoeding en dit verleden dacht Jocelyn dat romantiek iets was dat gemakkelijk moest gaan. Het was iets dat voorbestemd was en dat moest werken. Als dat niet zo was, dacht ze dat ze iets verkeerd had gedaan. Daarom had ze zo weinig vertrouwen in zichzelf als het op de liefde aankwam. De ene slechte relatie volgde de andere op, haar zelfvertrouwen werd uitgewist en ze werd meer een voetveeg dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. Toen haar laatste vriend haar bedroog, was ze nauwelijks nog verbaasd. Dat was een vreselijke houding, die voortkwam uit onrealistische verwachtingen. Ik vertelde haar over mijn vriend die de velden verbrandde om nieuwe groei te bevorderen. Ditzelfde idee is van toepassing op jouw leven, zei ik. Jocelyn kon haar ervaring te verbranden in de liefde te gebruiken om meer te leren over zichzelf en wat ze wilde uit een romance. Inzicht in wie ze was en wat ze wilde, zou haar helpen haar vertrouwen in zichzelf en in haar relaties te herstellen.

Tijdens onze reading voelde ik ook dat Jocelyn zich concentreerde op succes op haar werk als een manier om niet te hoeven denken aan verdriet in haar persoonlijke leven. Ze gebruikte dat als een uitlaatklep. Ze dacht: "Als ik niet goed kan zijn in de liefde, dan kan ik tenminste goed zijn in het werk." Wat ze zich niet realiseerde was dat de De persoon die ze op haar werk was - iemand met vertrouwen in zichzelf - was dezelfde persoon die ze in haar romantische leven moest zijn. Ze hoefde dat vertrouwen alleen maar over te brengen.

Als je bent zoals Jocelyn, en je bent gekwetst en gebrandmerkt, kun je die ervaring gebruiken om te groeien. Maar om dat te doen, heb je soms de hulp van een helderziende nodig om te herkennen wie je bent. Dan zul je misschien zien dat april geen maand van wreedheid is, maar van mogelijkheden. Als het je ontbreekt aan zelfvertrouwen, is het een tijd om te ontdekken waarom, en om daar voorbij te komen. Jezelf vinden in de stapel verbrande as kan je helpen duizend bloemen te laten bloeien.

Als je op zoek bent naar het overwinnen van pijn uit voorbije relaties en je vertrouwen in romantiek wilt herstellen, kunnen de adviseurs van KEEN.com je helpen.