Informatie nodig of uw partner of relatie?

Een flikkerende vlam: the anatomy of a summer fling

"Mijn kaars brandt aan beide kanten;

Het zal de nacht niet duren;

Maar ach, mijn vijanden, en oh, mijn vrienden-

Het geeft een mooi licht!"

-Edna St. Vincent Millay

De romantiek in de zomer dient als een overgangsrite voor jonge mannen en vrouwen die de routinetaken van het opgroeien nog onder ogen moeten zien, sinds de eerste klaroengeschreeuw "School is uit!" werd geslaakt. De zomer brengt een verhoogd gevoel van verwachting met zich mee, omdat we worden bevrijd van de dagelijkse sleur en in een tijdsprong van drie maanden terechtkomen, die dankzij een duidelijk begin, midden en einde, de cyclus van aantrekken, verlangen, consumeren... en afscheid nemen kan intensiveren.

Een van de aspecten van summertime romance die het voor sommigen zo aantrekkelijk maakt, is de wetenschap dat de affaire waarschijnlijk zal eindigen. Weten dat wat je zegt of doet (binnen de grenzen van veiligheid en gezond verstand) geen gevolgen op lange termijn zal hebben, kan heel bevrijdend zijn. Daarom zijn zomerse romances vaak zo heet, zo snel... en zo opzettelijk opgebrand.

In een CNN-interview heeft Catherine A. Sanderson, psycholoog professor aan het Amherst College, legt uit: "Mensen uit hun normale omgeving vinden het gemakkelijker om [tijdens de vakantie] romantiek of liefde na te streven, vooral late adolescenten, omdat ze geen lessen of examens hebben, zoals in hun normale sociale wereld. Ze nemen bijna een andere persoonlijkheid aan, en dat kan het voor sommige studenten gemakkelijker maken om zich met zomerromances in te laten." (1)

De do's en don'ts van zomerliefde

Natuurlijk is niet iedereen voorbestemd om af te koelen als het weer koud wordt. Sommige koppels voor warm weer zijn gewoon "voorbestemd", ongeacht het seizoen waarin ze ontstaan. Helaas ontstaan er vaak problemen als de een een relatie ziet als een zomerflirt, terwijl de ander het ziet als een opstapje naar een serieuze verbintenis. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je zomerse romance je geen liefdesverdriet bezorgt, maar gelukkige herinneringen.

Ben vanaf het begin duidelijk

Als je tijdens de zomervakantie iemand ontmoet tot wie je je aangetrokken voelt en je de romance wilt voortzetten, maar je weet in je hart dat je niet klaar bent voor een serieuze verbintenis, hoe moeilijk dat ook is, vertel de persoon dan de waarheid. Als je in de herfst weer naar je werk of naar school gaat, betekent dat dat je weer in een Als je een echt leven hebt waarin geen plaats of tijd is voor romantiek, moet je daar eerlijk over zijn. Je moet ook de moed hebben om naar de verwachtingen van de ander te vragen. Als zij ook op zoek zijn naar een leuke, ongedwongen, vrijblijvende flirt, ga er dan voor. Zo niet, gooi hem dan terug in zee en ga op zoek naar iemand met dezelfde romantische instelling als jij.

Blijf de communicatie open

Dus, je hebt je gesprekspartner verteld dat je geen plannen hebt voor de rest van de wereld, maar toch word je verliefd op hem of haar. De beste plannen lopen vaak spaak, vooral als het om Cupido gaat. Als je denkt dat je een sterkere band met hem hebt dan je aanvankelijk had gedacht, houd die kennis dan niet voor jezelf, vooral niet als je zomerliefde ook "het simpel houden" als voorwaarde voor de romance heeft gesteld. Het is mogelijk dat je minnaar het met je eens is en je diepere emoties deelt, dus praat erover. Maar als uw zomerpartner vasthoudt aan zijn of haar "verbintenis tot vrijblijvendheid", moet u die wensen respecteren.

Als u het gevoel hebt dat u niet in de relatie kunt blijven zonder er meer voor terug te krijgen, vergeet dan "van gedachten te veranderen", want niets zal een romance sneller de das omdoen dan de geur van wanhoop. Verlies je verlies, neem afscheid en ga terug naar het strand.

Profiteer er niet van

Karma! Karma! Karma! Karma! Als je merkt dat je zomerse vlam voor je valt en je deze gevoelens niet beantwoordt, voer het vuur dan niet nog verder op door hem valse hoop te geven dat je op een dag zijn gevoelens zult beantwoorden, want als je dat wel doet, wacht je een vreugdevuur van Armageddon-achtige proporties. Waar het op neerkomt: Het is niet omdat je deze persoon na de zomer niet meer zult zien, dat je mag liegen of de waarheid verkeerd weergeven. Misschien kun je ermee wegkomen, maar waarom zou je dat echt willen? Karma en Cupido hebben allebei manieren om je terug te pakken.

Denk je dat je te ver gaat in je zomerse avontuurtje? Laat een liefdesadviseur van KEEN je terugleiden naar veiliger vaarwater.