Informatie over uw sterrenbeeld of horoscoop nodig?

Uranus komt in stier: het plot verandert op 15 mei

Uranus, de planeet van radicale verandering, verrassingen, vrijheid, creativiteit en innovatie verlaat Ram om op 15 mei 2018 het teken Stier binnen te gaan. Gordel wel vast, want omdat Uranus maar eens in de 7 jaar van teken verandert, kan het een wilde rit worden als de planetaire energie verschuift!

Op dezelfde dag verandert Mars ook van teken en komt Waterman binnen.

Uranus doet niets langzaam, maar komt binnen als een wervelende derwisj, handelt snel en zet soms dingen op hun kop, of draait ze in een oogwenk de andere kant op.

Uranus laat zich niet inpakken en zijn energie kan soms koud en afstandelijk overkomen. Wat we kunnen verwachten is dat onze verhaallijn op een onverwachte manier verandert. Zo kan Uranus ons bevrijden uit situaties en zelfs mensen die ons hebben tegengehouden.

Grote veranderingen op komst

Wanneer Uranus van teken verandert en een andere sector van onze horoscoop binnengaat, merken we vaak dat de idealen die we lang hebben gekoesterd niet meer van toepassing zijn, of zijn veranderd en dat we nieuwe manieren moeten vinden om tegen dingen aan te kijken. Er kunnen andere ideeën in beeld die we misschien niet eerder hebben overwogen, en dit kan onze bevrijding en vrijheid worden van die dingen en mensen die niet langer een doel dienen. In dit opzicht kunnen we zien hoe Uranus staat voor ontdekking en vernieuwing, maar ook voor bevrijding van het verleden. Wanneer Uranus iets uit ons leven verwijdert, is de tijd voorbij en wat verwijderd is, sleepte ons vaak meer naar beneden dan dat het ons omhoog hielp. Hoe dan ook, verandering is op handen, en we moeten vooruit in een vaak onbeproefde richting.

Uranus blijft in Stier tot 6 november 2018, wanneer hij voor vier laatste maanden retrogradeert naar Ram, om pas in 2103 weer naar Ram terug te keren. Uranus komt op 6 maart 2019 weer terug in Stier, waar hij zal blijven tot 26 april 2026.

Uranus wordt de Grote Ontwaakster genoemd. Hij kan ons een sterke impuls geven tot rebellie, schok, verandering, het nemen van risico's, het doen van onverwachte dingen, en het losbreken van die dingen, mensen en situaties die we veilig, saai, repressief vinden of die hun nut hebben overleefd. Uranus' transits in je geboortehoroscoop kunnen verrassend en schokkend zijn, of opwindend en bevrijdend.

Uranus en Stier op gespannen voet

Uranus heerst over alle onverwachte dingen, de toekomst, technologie, elektriciteit, vliegtuigen, wetenschappelijk en creatief genie, evenals mondiale broederschap en de nog onvoorstelbare toekomst die nog moet komen, zoals het internet dat in de jaren zestig door de meeste mensen nog onvoorstelbaar was.

Stier is een vast aards teken dat staat voor dingen die tastbaar zijn, zoals geld, land, rijkdom en materiële bezittingen. Stier is altijd standvastig en stabiel en houdt zich het liefst aan vaste normen en situaties. Uranus daarentegen is een voorstander van revoluties, vrijheid tegen elke prijs, extreme acties/situaties en het nieuwe en onbeproefde in tegenstelling tot het Taureese idee van stabiliteit en veiligheid.

Die aangeboren tegenstrijdigheid is de reden waarom astrologen zeggen dat Uranus in Stier 'op zijn valreep' is. Dit betekent niet dat alles slecht zal aflopen, maar gewoon dat Uranus en Stier van nature niet goed samengaan omdat ze tegenovergestelde uiteinden vertegenwoordigen. Uranus wordt beschouwd als thuis, of in het teken van zijn heerschappij in Waterman.

Mars zal tot half november in Waterman (het teken van Uranus) staan en wanneer deze twee planeten botsen, zullen we veel onverwachte veranderingen zien plaatsvinden. Deze botsingen zullen plaatsvinden als Uranus half mei Stier binnenkomt, begin augustus en weer half september.

Als Uranus van teken verandert, moeten we flexibel zijn en aanpasbaar. We moeten vooral onthouden dat Uranus over de toekomst heerst, en dat de toekomst en het heden elkaar ontmoeten. Verandering is op een bepaald niveau onvermijdelijk met deze verschuiving voor elk levend mens op de planeet.

Stier is de heerser van het tweede huis van geld en haar heersende planeet is Venus, die te maken heeft met liefde, geld en sociale waarden. Ook op deze gebieden zullen de komende jaren veel verschuivingen plaatsvinden.

Tijdens deze grote planetaire transitie is het van het grootste belang om in beweging te blijven, positief te blijven en niet aan het verleden vast te houden. De omstandigheden zullen je laten zien dat dingen aan het veranderen zijn, en dat wat in het verleden werkte, niet langer werkt. Uranus in Stier is niet iets om bang voor te zijn, maar eerder om te zoeken naar gebieden in je leven waar je je hebt gevestigd, geaccepteerd, ondermaats hebt gepresteerd, of misschien gewoon klaar bent om achter je te laten en iets nieuws te proberen, of een compleet andere richting in te slaan. Doe je best om verandering te omarmen, want verandering is op komst, of je er nu klaar voor bent of niet!

Verwachte veranderingen:

Geld, bezittingen en financiën.Er kunnen zowel positieve als negatieve verschuivingen optreden in je persoonlijke financiën/bezittingen. Dit is een goed moment om uw eigen persoonlijke financiën onder de loep te nemen, evenals wat u kunt doen om te sparen, te investeren of te werken aan verbetering in de komende jaren.

Samenleving/persoonlijke waarden en ons sociale leven.Soms overleven vriendschappen elkaar en gaan we een periode in waarin we op zoek moeten naar nieuwe kennissen. Solide vriendschappen zullen elke kortstondige crisis doorstaan.

Liefde, relaties en huwelijk.Met Uranus in het teken waar Venus heerst, zullen veel relaties eindigen en nieuwe beginnen. Er zal de komende zeven jaar een golf zijn van zowel huwelijken als echtscheidingen. Een solide en goed gefundeerde relatie zal obstakels overleven, en zwakke relaties die wankelen op de rand zullen waarschijnlijk eindigen om plaats te maken voor een meer geschikte verbintenis.

Verwachte veranderingen op basis van uw teken

Uranus zal ons allemaal op verschillende manieren beïnvloeden, maar Stier is ergens in elke horoscoop. Hier is een snelle blik op hoe de tekens zullen worden beïnvloed. Als je je stijgend teken kent, lees dan verder!

Ram- financiën

Stier- persoonlijk, alles

Tweelingen- het onderbewuste of de spirituele wereld

Cancer- vriendschappen, hoop en wensen

Leeuw- carrière

Maagd- wereldbeeld, onderwijs, reizen

Weegschaal- seks, andermans geld, transformatie

Scorpio- relaties/huwelijk

Boogschutter- werk/gezondheid

Steenbok- liefde, vriendschappen, kinderen

Aquarius - huis, familie

Vissen- zelfexpressie, denken, naaste familie

Over de auteur:

Leslie begon al op zeer jonge leeftijd metafysica te bestuderen. Na haar studie volgde ze een carrière in de media, maar haar passie voor astrologie resulteerde in twee decennia van intensieve studie in de jaren 1980-90. Leslie kwam bij Keen in 2002 en specialiseert zich in relaties, scheidingen, financiën, en tijdskaders met betrekking tot specifieke levens gebeurtenissen.