Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Hoe de overlijdenskaart te lezen

In de Tarotgemeenschap zijn er heel wat verschillende meningen over wat de kaart Dood nu ECHT betekent. Lezers zullen je van alles vertellen, van de werkelijke Dood tot de Dood van een levensstijl, enz. Waar ik vandaag over wil schrijven is wat de kaart Dood voor mij betekent, en de symboliek die je op de kaart ziet.

Ik gebruik een Rider-Waite deck, een vrij algemeen deck dat al letterlijk tientallen jaren bestaat. Dit deck heeft voor mij de beste connectie in mijn lezingen en is voor mij het gemakkelijkst te interpreteren geworden, waarschijnlijk omdat ik het al zo lang gebruik. Om te beginnen ga ik ervan uit dat de meesten van jullie NIET weten hoe een Tarot deck in elkaar zit, dus laat het me uitleggen.

Elk Tarot deck, ongeacht de maker of illustrator, heeft dezelfde basiskaarten. Het bestaat uit 56 kaarten van vier kleuren en 22 emblematische kaarten die Troeven worden genoemd. Elke kleur heeft 10 genummerde kaarten en 4 gezichtskaarten, de Page, Ridder, Koningin en Koning. De 22 troefkaarten bestaan uit 21 genummerde kaarten en de Dwaas, meestal genummerd 0. In mijn kaartspel zijn de kleuren Staven, staven, Munten (ook Pentakels genoemd) en Bekers. Kaarten kunnen worden gelezen voor de betekenis met de goede kant naar boven (normaal) of ondersteboven (omgekeerd). Tarot werd voor het eerst genoemd in historische documenten rond 1425 en is gebruikt

De Dood is de 13ede troef in het Tarot-deck, een onheilspellend getal op zich. Hoewel de meeste mensen denken dat als Dood opkomt het echt de Dood betekent, is mijn interpretatie anders. Dood betekent verandering, een beweging van de ene staat naar de andere. Het kan betekenen dat je romance overgaat van gewoon een romance naar een huwelijk, of dat je romance zal eindigen afhankelijk van de andere kaarten eromheen, of dat je een baan krijgt of verliest. Verandering komt in alle vormen, en deze kaart waarschuwt gewoon voor die verandering die in je leven komt.

Wat staat er voor jou in de kaarten? Doe vandaag nog een tarotlezing.

Iedereen heeft mij bijvoorbeeld gevraagd om een tarotspreiding te lezen over hun romance. Laten we er nu eens een doen. Sarah, mijn cliënt, gaat al zes jaar met Ron uit. Ze wil weten waar haar relatie heen gaat. Ik vraag de kaarten, schud ze en leg een kaartverdeling met drie kaarten uit.

De eerste kaart is de Dood, gevolgd door de 10 Bekers en dan de 2 Bekers. Dus ik zou haar deze lezing geven:

"Sarah, er gaat een grote verandering plaatsvinden in je relatie met Ron. Ik zou op dit moment verwachten dat jij en Ron zeer binnenkort zullen trouwen; hij wil jullie relatie veranderen om meer een verbintenis en een relatie te hebben die jullie niet eerder hebben gehad. Ik verwacht snel een ring en kort daarna een huwelijk."

Nu, laten we een andere lezing doen. Jim vraagt me wat Sally voor hem voelt. Weer doe ik een lezing met drie kaarten, en deze keer zijn de kaarten als volgt: 5 van Staven, Dood, en 8 van bekers. Mijn lezing zou er als volgt uitzien:

"Jim, het spijt me te moeten zeggen dat Sally op dit moment GEEN liefde voor je voelt, het lijkt alsof er veel ruzies of ruzie zijn, en ze wil de relatie veranderen van wat het nu is om zichzelf uit de relatie te verwijderen. Ik zie geen liefde, het spijt me, maar dat ze je achterlaat en verder gaat met haar leven."

Dood betekent dus verschillende dingen in readings, afhankelijk van waar de kaart ligt en welke kaarten eromheen liggen. Het kan goed of slecht zijn, afhankelijk van de vraag die je stelt en of de kaart omgekeerd is (geen verandering) of normaal (verandering). Wees niet bang voor deze kaart, zijn betekenis is even belangrijk als elke andere kaart in het kaartspel en kan duidelijke antwoorden voor je hebben. Dood betekent verandering, een andere plaats voor jou gebaseerd op de vraag, en zoals we weten uit mijn laatste artikel, is verandering iets waar we ALLEMAAL elke dag mee te maken krijgen.

Nu, zoals ik al zei kunnen lezers kaarten verschillend interpreteren, afhankelijk van hun achtergrond en wat ze zien in de kaarten. Dit is hoe ik de kaarten in de bovenstaande spreads lees, en hoe ik zou reageren op cliënten die deze vragen stellen en de kaarten hebben ontvangen zoals ze worden getoond. Andere lezers interpreteren ze anders.

Over de auteur:

PsychicPat is een Empath, Tarot Reader, Helderziende en Medium en gebruikt deze talenten al meer dan 40 jaar. Ze is lid van de American Tarot Association en helpt graag anderen met haar gaven. Als ze niet werkt, houdt ze zich bezig met haar man, haar gezin en haar drie honden.

Geef vandaag nog een tarot lezing van PsychicPat!!