Benieuwd naar wat de kaarten over u zeggen?

Wat is het verschil tussen de grote en kleine arcana tarot kaarten?

Veel van mijn bellers hebben interesse getoond in het verschil tussen de Grote Arcana en de Kleine Arcana kaarten die een tarotdeck vormen. Een diepgaand antwoord op deze vraag zou meer ruimte in beslag nemen dan dit artikel toelaat, dus hier volgt een kort en bondig antwoord, samen met een lijst van naslagwerken die je kunt raadplegen.

Het standaard tarotdeck bestaat uit 78 kaarten. Deze kaarten zijn onderverdeeld in 2 basis subgroepen. De eerste onderverdeling is de Kleine Arcana, die bestaat uit vier kleuren die losjes overeenkomen met de vier kleuren van de hedendaagse speelkaarten. In de decks die ik gebruik, worden deze vier kleuren Wands, Swords, Cups, en Pentacles genoemd. Elke kleur bestaat uit 10 cijferkaarten (Aas tot en met Tien) en vier koningskaarten (Page, Paard, Koningin, & Koning), in plaats van de 3 die normaal in speelkaarten voorkomen, voor een gecombineerd totaal van 56 kaarten.

De kaarten van de Kleine Arcana houden zich over het algemeen bezig met de dagelijkse gang van zaken in het leven. Dit wil niet zeggen dat ze niet belangrijk zijn, maar ze vertegenwoordigen de mensen, taken, beslissingen en gebeurtenissen die onze dagelijkse ervaringen vullen. Dit zijn de kleine details die kleur en textuur geven aan het grote geheel van ons leven.

Wat staat er voor jouw toekomst in de kaarten? Klik hier voor een tarotlezing!>

Nu komen we bij de Grote Arcana. Dit is een kleinere deelverzameling, bestaande uit 22 beeldkaarten. Deze kaarten behoren niet tot één van de vier kleuren van de Kleine Arcana, hoewel de Dwaas verschijnt in speelkaarten als de Joker. Elk van deze 22 kaarten staat op zichzelf, maar als je ze in volgorde legt van 0 tot 22, vertellen ze het verhaal van de reis van de Dwaas door het leven. Elke kaart van de Grote Arcana vertegenwoordigt een belangrijk archetype, zoals liefde, hoop, godheid, traditie, het leven, enz. Deze kaarten kunnen ook individuen en gidsen voorstellen die een belangrijke rol in ons leven spelen. Deze kaarten kunnen ook individuen en gidsen voorstellen die een belangrijke rol in ons leven spelen.

Deze groep kaarten stelt de scharniermomenten in ons leven voor, en als dusdanig hebben ze meer individueel gewicht in een lezing dan de Kleine Arcana. Tenminste, in mijn lezingen doen ze dat. Andere lezers kunnen ze een andere betekenis geven.

De grote arcana vertegenwoordigt wat we allemaal gemeen hebben, terwijl de kleine arcana vertegenwoordigt wat elk van ons uniek maakt. Als je je voorstelt dat het leven hetzelfde liedje is dat door miljoenen verschillende artiesten wordt gecoverd, dan zouden de Grote Arcana de basisstructuur van de melodie zijn, terwijl de Kleine Arcana de eindeloze mogelijke variaties op die melodie zouden zijn.

Hier is de lijst met bronnenboeken die ik had beloofd:

"Jung And The Tarot: An Archetypal Journey" door Sallie Nichols (Als je maar één boek over de Grote Arcana kunt lezen, raad ik je deze aan!)

"The Tarot Court Cards" door Kate Warwick-Smith

"Tarot And The Tree of Life: Finding Everyday Wisdom in the Minor Arcana" door Isabel Radow Kliegman

"De Renaissance Tarot: Legends Of The Past Now Reveal The Future" door Jane Lyle

"Dictionary of Symbols" door J.C. Cirlot

"The Tarot Handbook" door Angeles Arrien

Meer liefs en moge dat het lied van je leven een vreugdevol lied zal zijn,

Robyn

Over de auteur:

Opgegroeid in een familie die paranormale gaven waardeerde en aanmoedigde, heb ik het grootste deel van mijn leven kaartgelezen. Mijn lezingen zijn niet veroordelend en worden gegeven met medeleven en zorg. Ik heb 21 jaar ervaring als professioneel crisisadviseur en bied sinds begin 2001 lezingen aan op Keen.com.

Krijg vandaag nog een tarotlezing van Empress Tarot! Klik hier voor een uitgebreide lezing.