Opzoek naar spirituele verlichting?

Wat is reiki healing?

Stress. Een fysieke, mentale en emotionele reactie op een specifieke situatie of omstandigheid die ieder van ons treft - vooral in onzekere tijden. Hoewel er verschillende manieren zijn om met stress om te gaan, is Reiki healing een methode die niet altijd de hoeveelheid aandacht of geloofwaardigheid krijgt die het verdient. Niettemin hebben in 2006 1,2 miljoen volwassenen Reiki of een soortgelijke therapie tenminste eenmaal geprobeerd, dus men kan zich alleen maar voorstellen hoe dat aantal vandaag de dag is gegroeid. Niet te vergeten, verschillende beroemdheden zoals Angelina Jolie, Ellen DeGeneres, Gwyneth Paltrow, en Nicole Kidman zingen er de lof van. "Uit onderzoek blijkt dat in de Verenigde Staten 1,2 miljoen volwassenen Reiki of een soortgelijke therapie ten minste eenmaal in het voorgaande jaar hebben geprobeerd". -

Als je de term wel eens hebt gehoord maar nog niet weet wat Reiki-therapie is, laten we dan beginnen met de basis. Reiki is een Japanse techniek die wordt gebruikt om het lichaam en de geest te helpen ontspannen, terwijl stress wordt verminderd en genezing wordt bevorderd. De letterlijke vertaling is Rei, Gods Wijsheid of de Hogere Macht, en Ki - levenskrachtenergie. Reiki therapie wordt met de handen gegeven omdat men gelooft dat een zichtbare levenskrachtenergie door het lichaam stroomt en ons in balans houdt. Als de energie laag is, is de kans groter dat we ons gestrest voelen of ziek worden. Als de energie hoog is, zijn we eerder geneigd gezond en tevreden te zijn. Hier volgt een diepere duik in deze alternatieve geneeswijze die veel aandacht krijgt.

Reiki-principes

Wanneer je Reiki voor het eerst begint te begrijpen, is het van groot belang dat je de vijf kernprincipes begrijpt - ze zijn allemaal gecentreerd rond aanwezig zijn en leven in het moment. Vertrouwen in jezelf is ook de sleutel, omdat het je de mogelijkheid geeft te accepteren dat je genezen wordt en ook anderen te genezen als je daarvoor kiest. De belangrijkste Reiki-principes zijn:

 • Just voor vandaag, maak je geen zorgen.
 • Just voor vandaag, maak je niet boos.
 • Just voor vandaag, wees eerlijk.
 • Just voor vandaag, wees nederig.
 • Just voor vandaag, wees mededogend.

Reikisymbolen

Ooit werden Reikisymbolen geheim gehouden en alleen tijdens de inwijdingsfase door een masterleraar aan Reiki-studenten bekendgemaakt. Tegenwoordig kun je deze symbolen gemakkelijk in boeken of online vinden - tot groot ongenoegen van veel Reikimasters en -beoefenaars die de voorkeur geven aan de traditionele methode. Reiki healing symbolen zijn een van de hulpmiddelen die worden gebruikt om toegang te krijgen tot levenskrachtenergie om te helen en in balans te brengen.De vijf belangrijkste symbolen in het Usui Reiki Healing System (een meer geavanceerd systeem) zijn:

 • Choku Rei: het krachtsymbool

Versterkend, beschermend en reinigend

 • Sei Hei Ki: Het Harmonie-symbool

Vergeving en het loskoppelen van negatieve energie

 • Hon Sha Ze Sho Nen: Het symbool van de verre verbinding

Een verbinding die verder gaat dan ruimte en tijd

 • Raku: Het voltooiingssymbool

Energetische heling en aarding

 • Dai Ko Myo: Het Reiki-mastersymbool

Zielgenezing, bekrachtiging en non-duale realisatie

Reiki Healing Techniques

Naarmate iemand vordert in het leren van Reiki, zal hij of zij gaandeweg meer symbolen, vaardigheden en technieken oppikken. Tegen de tijd dat een student het Karuna Reiki-niveau bereikt, kan hij wel 38 hulpmiddelen onder zijn riem hebben. Enkele technieken zijn: infusen, negatieve/schadelijke energie verdrijven, stralen, zuiveren, centreren, en de aura gladstrijken en harken.

Reiki wordt uitgevoerd met de handen, of dat nu is om jezelf of anderen te behandelen. Je moet in de juiste gemoedstoestand zijn tijdens een sessie, want focus en meditatie zijn de sleutels tot succes. Je kunt naar een Reikibeoefenaar gaan, maar je kunt ook een basis Reikibehandeling op jezelf uitvoeren. Dit is wat je moet doen:

 • Zoek een comfortabele, rustige plek zonder afleiding.
 • Sluit je ogen en haal een paar keer diep adem.
 • Zie een straal helend wit licht stromen vanaf de kruin van je hoofd, in je hart en door je handen en armen.
 • Bepaal waar je het meest geheeld moet worden en concentreer je daarop.
 • Doorga met diep ademhalen en voel de energiestroom in je.
 • Stel een intentie in om genezing van het hoogste goed te aanvaarden.

Hoe een Reiki-sessie werkt

Zoals elke therapie kan Reiki het beste in een rustige omgeving zonder afleiding worden uitgevoerd. De kosten van een sessie zijn afhankelijk van de markt en de tijdsduur (meestal 60-90 minuten), maar het gemiddelde tarief ligt rond de €70-€90.

 • De ontvanger gaat op een tafel liggen of in een comfortabele stoel zitten - het is niet nodig kleding uit te trekken.
 • Gebruik makend van verschillende vormen, plaatst de beoefenaar zijn handen gedurende twee tot vijf minuten op specifieke zones van het lichaam - dit is waar de overdracht van levensenergie plaatsvindt. Hij houdt zijn handen op elke zone totdat het duidelijk is dat de energie niet meer stroomt. Als er sprake is van een verwonding, zoals een gebroken bot, concentreren de handen zich op dat gebied.

Na een Reiki-sessie

Reiki heeft vele voordelen, waaronder verlichting van stress; ontspanning; verbeterd spiritueel, mentaal en emotioneel welzijn; minder angst; ondersteuning van de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam; en verbetering van het algehele welzijn. dat Reiki kan helpen bij postoperatieve tandpijn, dementie, pijn bij chronisch zieken, depressie, en het welzijn van Reiki-beoefenaars.

Sommige mensen kunnen zich meteen beter voelen - vooral vanuit het oogpunt van ontspanning. Je moet je echter bewust zijn van een aantal natuurlijke bijwerkingen die je kunt voelen na een sessie, omdat je lichaam zichzelf weer in balans brengt. Het is mogelijk dat u zich moe en over-emotioneel voelt. Aan de andere kant kun je een plotselinge uitbarsting van energie voelen. Weet dat deze bijwerkingen natuurlijk zijn en dat het een deel van het proces is om de spreekwoordelijke rommel die je weegt op te ruimen. naar beneden.