Opzoek naar spirituele verlichting?

Positief blijven in onzekere tijden

Positief blijven in een negatieve wereld is geen sinecure. De angst voor het onbekende is vreselijk, maar één ding is zeker: We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Hoewel dat je gevoelens van stress en angst misschien niet wegneemt, is positief blijven hoe dan ook het geheim om zelfs de stormachtigste zeeën te bevaren. Sterker nog, het is absoluut cruciaal voor je fysieke en mentale gezondheid. Hier zijn enkele gegarandeerde methoden om u te helpen meer positiviteit in het leven te hebben, nu en in de toekomst.

Begin uw dag met een positieve noot

Zet de toon van uw dag door iets positiefs te doen en er zal waarschijnlijk meer positiviteit volgen omdat u uw stemming een boost geeft. Dit kan van alles zijn, zoals een dagboek schrijven, sporten, mediteren, naar uw favoriete muziek luisteren, uw takenlijst maken, naar een podcast luisteren, een paar hoofdstukken uit een goed boek lezen of een gezond ontbijt maken - een combinatie van deze dingen is ook volledig aanvaardbaar. De bedoeling van deze oefening is om je eraan te herinneren dat je controle hebt over hoe je je voelt en wat je doet, ook al heb je geen controle over de wereld om je heen.

Maak van uw gezondheid een topprioriteit

Het missen van een workout hier en daar is één ding, maar lichamelijke activiteit volledig aan de kant laten staan is iets heel anders. In tijden van stress is het des te belangrijker om van uw gezondheid een topprioriteit te maken. Niet alleen omdat je je immuunsysteem een boost wilt geven, maar het helpt ook om je mentale gezondheid onder controle te houden. Maak het makkelijker om te blijven Zorg voor een goede gezondheid door beweging in te plannen, een virtuele wellness-uitdaging aan te gaan met een vriend(in), veel water te drinken, de koelkast te vullen met voedzame voedingsmiddelen, nieuwe (gezonde) recepten uit te proberen en ervoor te zorgen dat u elke nacht voldoende slaapt. Als je je op je best voelt, heb je ook meer kans op een betere mindset.

Hanteer de vijf-secondenregel

Als u een lezer bent, dan bent u misschien bekend met Mel Robbins De vijf-secondenregel. Het werkt als volgt: Tel elke keer dat je negatieve gedachten hebt terug van vijf naar één en doe iets fysieks, zoals een wandeling maken, in een poging om je geest in een positieve ruimte te brengen. Naast het verdrijven van negativiteit, is het ook een effectief hulpmiddel voor als je aan de slag moet met een project dat je hebt uitgesteld.

Blijf in het heden

Het is niet altijd gemakkelijk om "in het moment te leven", maar je bereikt er niets mee als je je zorgen maakt over dingen die je morgen of in de toekomst niet in de hand hebt. Bovendien sta je jezelf niet toe om te genieten van wat het heden te bieden heeft - dit omvat ook tijd die je met anderen doorbrengt. Om je te helpen, begin met het identificeren van eventuele obstakels waar je tegenaan loopt, omdat die waarschijnlijk de reden zijn waarom je je hersenen niet kunt uitschakelen. Werk aan het ontwikkelen van je vermogen om mindful te zijn door je meer bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt en probeer meer objectief te denken en niet vanuit je emoties. Je zorgen maken lost geen problemen op. Andere dingen die je kunt doen zijn onnodige rommel opruimen, loslaten van wrok, niet blijven stilstaan bij prestaties uit het verleden, tijd in de natuur doorbrengen en dankbaar zijn voor de kleine dingen.

Mediteer

Een paar momenten van rust vinden is nu belangrijker dan ooit in deze stressvolle en onzekere tijden. Meditatie is een uiterst effectieve techniek die zowel op de korte als op de lange termijn voordelen biedt. Het vermindert stress en angst, verhoogt het welzijn, en kan zelfs de slaap en de algehele gezondheid verbeteren, maar het zorgt ook voor rust, , en helderheid. Meditatie kan overal worden gedaan, ook thuis, en er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. Als het erom gaat positief te blijven, kies dan voor een methode zoals liefdevolle vriendelijkheid, mindfulness of dankbaarheid.

Sociaal blijven

Sociaal blijven hoeft niet te betekenen dat je op zondag bruncht met de meiden (of jongens) of naar de kroeg gaat. Organiseer een virtueel happy hour op Zoom, maak contact via Facetime of praat gewoon aan de telefoon. Praten met een vriend of familielid kan net de oppepper zijn die je nodig hebt - en je doet ze er waarschijnlijk nog een plezier mee ook! Als je je sociaal isoleert van anderen, beroof je jezelf van de mogelijkheid om naar buiten te gaan en je gevoelens te delen. Natuurlijk hoeft sociaal blijven niet altijd te voelen als een onofficiële therapiesessie. Soms is het gewoon fijn om te lachen en herinneringen op te halen.

Maak een bord voor positieve gevoelens

Of het nu een droog uitwisbaar bord, een kurkbord of zelfs een Pinterest-bord is, maak een plek waar u positieve affirmaties, foto's die je gelukkig maken, en dingen die je herinneren aan je doelen, evenals dingen waar je dankbaar voor bent. Soms is een visueel geheugensteuntje voldoende om weer op het goede spoor te komen.

Ben een goeddoener

Wanneer u uw negatieve energie in iets positiefs omzet, is het bijna onmogelijk om in een slecht humeur te blijven. Of het nu iemand is die u kent of een volslagen vreemde, geef uw humeur een oppepper door een goede daad te verrichten voor een ander persoon of zelfs dier. Enkele ideeën zijn: Het aanbieden van gratis diensten in uw vakgebied (bijles, fitness instructie, kooklessen, enz.), het leveren van maaltijden of boodschappen aan senioren, het opvangen van een huisdier, het geven van een fooi aan uw bezorger, of gewoon het koken van een favoriete maaltijd voor uw gezin. Elke goede daad is ook goed voor de ziel.

Beleef dankbaarheid

Wanneer u het gevoel hebt dat het leven niet meer gaat, is dat het perfecte moment om dankbaarheid te beoefenen. Het verhoogt niet alleen je gevoel van positiviteit, maar het kan je ook helpen om stress te beheersen, beter te slapen en zelfs je kijk op het leven te verbeteren. Of je nu een mantra voor jezelf herhaalt of je gedachten in een dagboek zet, denk aan alle dingen waar je dankbaar voor moet zijn - ook al zijn het maar kleine dingen. Misschien is het de prachtige zonsopgang die je hebt gezien, een film kijken met je familie, een huisdier aan je zijde, werk, de middelen om eten op tafel te zetten, en bovenal, je gezondheid.

Spreek met een helderziende

Soms, hoe hard je het ook probeert, kan het moeilijk zijn om positief, dus neem contact op met een helderziende als je je verloren voelt. Er is nog nooit een betere tijd geweest om duidelijkheid te krijgen, doelen te stellen en vrede te vinden met je innerlijke zelf. Spreek vandaag nog met een van onze adviseurs. Wij zijn er altijd voor u 24/7, vooral tijdens deze onzekere tijden.