Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe thuis te mediteren

Wij geloven graag dat meditatie een onderdeel zou moeten zijn van ieders dagelijkse routine om rust, , en helderheid te vinden. Maar het vinden van een paar momenten van rust zijn belangrijker dan ooit in deze stressvolle en onzekere tijden. Waarom mediteren? Het is een uiterst effectieve techniek die zowel op korte als op lange termijn voordelen biedt. Het vermindert stress en angst, verhoogt het welzijn en kan zelfs de slaap en de algehele gezondheid verbeteren.

De praktijk bestaat al eeuwenlang en hoewel er mensen zijn die hun hele leven aan meditatie hebben gewijd, vinden de meeste mensen wel een manier om thuis te mediteren. "In meditatie leren we hoe we kunnen terugkeren naar en blijven in het huidige moment - hoe we ons doelbewust kunnen verankeren in het hier en nu, zonder te oordelen. Hier volgen enkele nuttige tips om je op weg te helpen, zodat je meer rust in je dagelijkse leven vindt, zelfs als alles weer normaal wordt.

Kies de juiste methode

Om je aan een meditatieroutine te houden, moet je een methode kiezen die je prettig vindt, anders gaat de ervaring meer als een karwei voelen dan als een daad van persoonlijk en spiritueel welzijn. Er zijn talloze apps en YouTube-video's die verschillende methoden laten zien, waaronder bodyscan, liefdevolle vriendelijkheid, adembewustzijn, dankbaarheid, spiritualiteit, mindfulness, transcendentale en zenmeditaties, enzovoort. Yogi's zullen blij zijn te weten dat zelfs kundalini yoga meetelt. Experimenteer met de verschillende methoden en de beste te vinden die voor u werkt.

Bepaal een tijd en een plaats

Als het gaat om de beste tijd om te mediteren, is het antwoord: wat voor u het beste werkt. In het ideale geval wilt u consequent blijven, dus misschien begint of eindigt u uw dag met een sessie. U zult ook een rustige plaats in uw huis moeten kiezen om aan te wijzen als meditatieruimte. Deze ruimte moet rustig zijn en vrij van afleiding. Overweeg om je ervaring te verbeteren door een kaars of wierook te branden. De meeste begeleide sessies bevatten al rustgevende muziek, maar als dat niet het geval is, neem die maatregel dan in eigen hand door wat spa-achtige deuntjes op te zetten. Je vraagt je misschien af "Hoe lang moet ik mediteren?" Eerlijk gezegd kan zelfs vijf minuten per dag al effectief zijn. De meeste mensen oefenen over het algemeen 5-10 minuten, maar voel je niet slecht als je met minder moet beginnen voordat je je omhoog werkt.

Vind een comfortabele houding

De lotushouding is een van de populairste houdingen, maar je kunt jezelf ook op een meditatiekussen zetten. Als je moeite hebt om van de vloer op te staan (of als het gewoon niet comfortabel voor je is), zijn een stoel of de bank ook acceptabele opties. Het belangrijkste is dat je een houding vindt waarin je gemakkelijk rechtop kunt zitten en tegelijkertijd je nek en schouders kunt ontspannen. U zult waarschijnlijk merken dat het ook gemakkelijker is om de verbinding tussen lichaam en geest te maken als uw ogen gesloten zijn.

Stel een intentie vast

Wat is uw reden om te willen mediteren? Is het stressbeheersing? Helderheid? Chronische pijn? Slaapproblemen? Uw intentie zal u helpen bij uw keuze welke van de bovengenoemde meditatiemethoden je moet kiezen.

Aanwezig zijn

Aanwezig zijn is een must voor elke vorm van meditatie, dus je zult moeten leren hoe je je gedachten kunt uitschakelen en in het exacte moment kunt leven. Het is begrijpelijk dat dit niet gemakkelijk is als je een volle zaal hebt, maar doe je best en vraag anderen om je momenten van meditatie te respecteren. Een van de beste manieren om geconcentreerd te blijven is door u te concentreren op uw ademhaling, wat betekent dat u zich bewust moet zijn van elke inademing en elke uitademing.

Heb je hulp nodig bij je meditatieoefening? Neem contact op met een van onze adviseursKeen adviseurs om u vandaag nog te helpen op uw weg naar een meer stressvrije levensstijl.