Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe om te gaan met factoren buiten je cirkel van controle

Je bent ongelooflijk georganiseerd, mist nooit een deadline, je financiën zijn perfect in orde en je lijkt met iedereen overweg te kunnen. Het lijkt erop dat je alles onder controle hebt, totdat dat niet zo is. Wanneer er dingen gebeuren waar u geen controle over heeft, kan het voelen alsof uw hele wereld op zijn kop staat. Dat is je Cirkel van Controle aan het werk. Maar wat is dat? En hoe kun je je mindset en gedrag managen?

Wat is de cirkel van controle?

De controlecirkel is een van de drie cirkels in een denkmodel dat auteur, pedagoog en zakenman Stephen Covey in zijn beroemde boek The 7 Habits of Highly Effective People heeft ontwikkeld.

De andere twee cirkels zijn de Cirkel van Bezorgdheid en de Cirkel van Invloed.

Covey zegt dat proactieve mensen zich richten op wat ze kunnen doen en dat reactieve mensen hun energie verspillen door zich zorgen te maken over zaken die buiten hun macht liggen. De cirkels helpen je uit te vinden hoe je proactief kunt zijn.

De afbeelding hierboven laat zien hoe de drie cirkels in elkaar passen.

De controlecirkel is de meest centrale van de drie. Deze omvat alle omstandigheden en problemen waarover u directe controle heeft. Dit omvat gedrag en gedachten. U kunt niet altijd bepalen wat u denkt, maar u kunt er wel voor kiezen om uw denkwijze te veranderen, die uw werkelijkheid beïnvloedt.

De cirkel buiten de Cirkel van Controle is de Cirkel van Invloed. Deze omvat zaken waar u onbedoeld controle over hebt, waaronder problemen met het gedrag van anderen. U hebt er geen controle over, maar u kunt ze wel positief beïnvloeden op basis van uw acties en beslissingen.

Ten slotte is er de De buitenste cirkel is de Cirkel van Bezorgdheid - alias de cirkel van onbeheersbaarheid. Dit zijn zaken en situaties waar je geen controle over hebt, inclusief onderwerpen uit het verleden. Het is de meest uitgebreide cirkel van de drie, omdat er veel dingen in het leven zijn die we niet kunnen veranderen.

De moraal van het verhaal is dat je je moet richten op zaken waar je wel controle en invloed op hebt. Dat is de beste kans die mensen hebben om een goed leven voor zichzelf en hun gemeenschap op te bouwen.

Hoe om te gaan met factoren buiten je cirkel van controle

Het veranderen van je mindset is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar sommige technieken kunnen je helpen je gedachten en emoties te beheersen wanneer je te maken hebt met dingen die buiten je cirkel van controle vallen. Het is van vitaal belang dat u deze technieken in uw leven toepast om gezond te zijn in geest, lichaam, ziel en ziel. Bepaal uw angsten

Krimpt u ineen bij de gedachte aan spreken in het openbaar? Doet het woord reizen u onmiddellijk denken aan een ramp?

Door uw grootste angsten te identificeren en de tijd te nemen om erover na te denken, kunt u zich realiseren dat het ergste scenario niet zo erg is als u dacht of vergezocht is. Zelfs als er iets gebeurt waar u geen controle over hebt, is de kans groot dat u terug kunt veren en uw energie in productievere gedachten kunt steken.

Focus op wat u wel kunt controleren

Zoals gezegd is de Cirkel van Bezorgdheid het grootst omdat er talloze dingen in het leven zijn waar u geen controle over hebt. Toch is het soms gemakkelijker om je op de slechte dingen te richten.

Probeer een dagboek bij te houden. Voordat u aan uw dag begint, kunt u de dingen opschrijven waarvan u weet dat u ze volledig onder controle hebt - fitnessen, een werkopdracht afmaken, een drankje met vrienden afspreken, een gezond diner bereiden, enzovoort, en vink dan de punten af terwijl u bezig bent. Dit omvat niet alles waar u zich zorgen over maakt, maar het laat u wel zien hoeveel macht u hebt over de dingen die u wel onder controle hebt.

Be a Positive Influence

Bij het beïnvloeden van iemand gaat het niet om controle. Het gaat erom een rolmodel te zijn. Een goede ouder heeft een positieve invloed op zijn kind.

U kunt op iedereen in uw leven een positieve invloed uitoefenen, van een collega tot een vriend of vriendin tot een vreemde die u in de rij bij de kruidenier tegenkomt. Maar onthoud: deel alleen zoveel van jezelf als mensen van je vragen. Als iemand zich anders gedraagt dan jij zou willen, is dat hun keuze.

Practice Mindfulness

Mindfulness is er in vele vormen, en er is geen goede of foute manier om het te beoefenen. Voor sommigen is het dagelijkse meditatie, yoga, een wandeling in de natuur of een dagboekoefening. Affirmaties zijn ook een goede techniek omdat ze negatieve gedachten en gevoelens van zelftwijfel kunnen helpen stoppen.

Hulp zoeken

Soms is een van de beste manieren om met factoren om te gaan die buiten uw macht liggen, het zoeken van hulp. Natuurlijk kunnen vrienden, familie of een therapeut goede mensen zijn om mee te praten.

Gesprek met een Keen-adviseur voor spirituele ondersteuning

Een andere uitstekende bron om u te helpen uw gevoelens en emoties onder controle te krijgen, is een professionele Keen-adviseur. Helderzienden kunnen in situaties en problemen in uw leven kijken en u praktische begeleiding bieden om u weer op het goede spoor te krijgen. Of het nu gaat om zaken van het hart, carrière of spiritualiteit, onze adviseurs zijn er voor u 24/7.