Opzoek naar spirituele verlichting?

Hoe je aura te reinigen

Heeft iemand ooit gezegd dat je een aura over je hebt? Je aura is een energieveld dat je lichaam omringt. Het werkt ongeveer zoals een magneet die emoties en andere trillingsenergieën uit de wereld om je heen naar zich toe trekt. Wanneer het negatieve energieën aantrekt, kan je aura aan helderheid inboeten. Laten we eens dieper ingaan op aura's, inclusief hun belang in spiritualiteit en hoe je ze zuiver kunt houden zodat je een evenwichtiger bestaan kunt leiden.

Wat is een aura?

Denk aan een aura als een bel van energie die alles op aarde omhult - inclusief de planeet zelf. Het is belangrijk op te merken dat het menselijke energieveld specifiek is voor onze soort en niet kan worden vergeleken met de systemen die planten, dieren en andere levende wezens omringen. Elke verandering in je huidige toestand, lichamelijk of emotioneel, kan je aura veranderen. Dit kan uw gezondheid, emoties, bewustzijnsniveau, gedachten en fysieke omgeving zijn. Spiritueel ontwaken (verlichting of transcendentie tijdens een levensfase) verandert iemands staat van zijn, wat op natuurlijke wijze de kleuren van iemands aura verandert.

Aura's zijn er in vele vormen en kleuren, elk met een andere betekenis. Een regenboog aura is bijvoorbeeld een van de zeldzaamste aura's die men kan bezitten. Het is een waar geschenk en kan betekenen dat deze persoon gezegend is en over het algemeen een optimistische ziel is. Het zien van een rode aura kan verschillende dingen betekenen, afhankelijk van de tint van deze karmozijnrode tint - helder rood is positieve energie, terwijl troebel rood negatiever is, wat opgekropte woede zou kunnen symboliseren.

Elke laag van je aura komt naar verluidt overeen met een andere chakra. Chakra's zijn verschillende energierijken in je lichaam. Zoals eerder gezegd, hoe meer energie je hebt, hoe groter en helderder je aura zal zijn, maar de lagen kunnen dof en klein worden als je depressief, ziek of gestrest bent. Met dat gezegd, je aura verandert voortdurend.

Hoe je aura te reinigen

Gelukkig kun je jezelf van alle negatieve energieën bevrijden door je aura te reinigen. Er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je aura te reinigen. Sommige methoden zijn gebaseerd op fysieke activiteiten, terwijl andere mentale oefeningen zijn. Hier volgen enkele voorbeelden van manieren waarop je negatieve energie uit je aura kunt verwijderen.

Smudging

Smudging verwijst naar het gebruik van de rook van gedroogde kruiden om je aura te reinigen. Deze praktijk begon als een indiaans ritueel. Begin met het aansteken van een smudgestokje of een bundeltje - deze bundeltjes zijn meestal gevuld met reinigende kruiden, zoals salie, sweetgrass, of lavendel. Wacht tot de vlam dooft. Zodra het stokje of bundeltje smeult, beweeg het dan rondom je lichaam. Zorg ervoor dat je in elke richting zo ver mogelijk reikt. Als de rook in contact komt met je aura, reinigen de kruiden je energie.

Kristallen

Kristallen belichamen een van de hoogste trillingsfrequenties op aarde, dus het is geen verrassing dat ze de trilling van onze chakra's kunnen verhogen, ze kunnen reinigen en ze ertoe kunnen aanzetten om op een optimaal niveau te werken.

Zoek een rustige plek in huis waar je niet wordt afgeleid en waar je je kunt reinigen met kristallen. Dim de lichten, verstuif wat essentiële oliën en zet wat rustgevende muziek op. Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt - dit geldt ook voor de temperatuur van de kamer. Ga liggen en plaats de juiste kristallen op de chakra(s) die u wilt deblokkeren. Adem diep in en uit tijdens de sessie - het kan zo lang of zo kort duren als je zelf wilt, maar streef naar ten minste tien minuten. Hier is een gids met een aantal voorbeelden van kristallen voor elk chakra, en de juiste plaatsing.
  • Basischakra: rode jaspis of zwarte toermalijn, tussen de binnenste en de buitenste chakra. dijen
  • Sacraal chakra: citrien of carneool, tussen je heupbeenderen in de buurt van je voortplantingsorganen
  • Zolaire Plexus chakra: citrien of gele jaspis, tussen je onderste ribben en navel
  • Hartchakra: rozenkwarts of groene aventurijn, direct in het midden van je borstkas - niet op je eigenlijke hart
  • Keelchakra: turkoois of engeliet, bij je keel of ernaast op de grond als je een evenwichtsprobleem hebt
  • Derde oogchakra: sodaliet of lapis lazuli, tussen je wenkbrauwen
  • Kroonchakra: heldere kwarts of amethist, recht boven je hoofd op de grond

Waterzuivering

Net zoals water je fysieke lichaam kan reinigen, is het ook heilzaam voor het reinigen van je aura. Geniet van een rustige douche of neem een bad terwijl je rustig en diep ademhaalt. Als je ervoor kiest om een bad te nemen, kun je wat badzout of een paar druppels essentiële olie aan het water toevoegen om de ervaring te verbeteren.

Tijdens je douche of bad, concentreer je je op het gevoel van het water dat elk deel van je lichaam raakt. Kijk hoe het water door de afvoer stroomt. Visualiseer hoe het je problemen en stress met zich meeneemt. Je kunt er ook voor kiezen om deze reiniging met water uit te voeren terwijl je buiten in de regen staat, in een zwembad zwemt of aan het strand ligt.

Reiniging met de wind

Net als water heeft de wind ook de kracht om negatieve energieën uit je aura te verdrijven. Het woord "aura" betekent immers "wind", zowel in het Latijn als in het Oudgrieks. Ga op een winderige dag naar buiten en draai je om met je gezicht naar de wind. Strek zachtjes je armen uit en sluit je ogen. De wind reinigt je aura en geeft je nieuwe energie.

Mantra's en positieve affirmaties

Kies eerst een mantra die je positief en opbeurend vindt. Je wilt dat de mantra betekenisvol is voor jou en voor wat er momenteel in je leven speelt. Begin met de mantra hardop te reciteren. Zeg de woorden niet gewoon op - voel ze door je hele lichaam vibreren. Herhaal deze oefening verschillende keren gedurende vele dagen. Bewaar de mantra op een plek waar je vaak kijkt, bijvoorbeeld op je bureau of op je badkamerspiegel.

Hoe bescherm je je aura

Als je de stappen hebt doorlopen om je aura te zuiveren van negatieve energieën, moet je ervoor zorgen dat je aura beschermd wordt. Een van de beste manieren om je aura te beschermen is je te omringen met positieve mensen (gelijk trekt immers gelijk aan) die kunnen helpen de negativiteit in de wereld te compenseren. Als je moeite hebt om je aura helder te houden, komt het probleem misschien niet van externe krachten. Het kan tijd zijn om eens naar jezelf te kijken. Iedereen heeft wel eens slechte dagen.

Wil je weten hoe je je aura kunt helen?

Als je merkt dat je leeggezogen wordt door de negatieve energie in je leven, dan kan een online aurareiniging je helpen om het evenwicht en de genezing te vinden die je zoekt. Sta niet langer toe dat deze negatieve energieën je fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn beïnvloeden. kunnen de vibraties van je auraveld voelen en je helpen bepalen wat er gereinigd moet worden. Vervolgens begeleiden ze je bij het reinigen van je aura om je te helpen genezen en je geest te vernieuwen.

Hoe vaak moet je je aura reinigen? Alleen u weet het antwoord op die vraag, want er is niet veel voor nodig om te weten wanneer u zich uit balans voelt en niet op uw top bent. Wanneer dat ook is, onze adviseurs staan 24/7 voor u klaar. Spreek naar een online spirituele lezer op Keen om meer te weten te komen over uw aura en de invloed ervan op uw leven en staat van wezen.