Opzoek naar spirituele verlichting?

Palmistry 101: een beginners handleiding voor het lezen van palmen

Wanneer je denkt aan palm readings, wat komt er dan in je op? Een helderziende met een gouden pet die onheilspellende boodschappen over de toekomst geeft? Vergeet wat je hebt gezien in de films. Echte handlezen (ook bekend als chiromantie) kan worden gedefinieerd als de kunst en wetenschap van het lezen van handpalmen in een poging om iemands verleden, heden, en toekomstige potentieel te bestuderen. Het is een van de meest gewaardeerde waarzeggerijmethoden.

Het ontstaan van de handleeskunde is onzeker, maar één theorie suggereert dat het in het oude India is ontstaan en zich daarna naar elders heeft verspreid. In die tijd stonden de Roma (zigeuners) bekend als waarzeggers. De chiromantische kunst reisde naar China, Perzië, Tibet, Egypte, Mesopotamië en Griekenland, waar de praktijk aanzienlijk werd ontwikkeld.

Middeleeuwse handlijnkunde was enigszins controversieel, omdat het werd gebruikt door heksenjagers die geloofden dat bepaalde pigmentvlekken een teken van de duivel waren. Na een korte onderbreking kwam de handlijnkunde weer tot bloei in de 17e eeuw, het tijdperk van de Renaissance. Het beleefde een nieuwe opleving in de 19e en 20e eeuw, toen het werd bestudeerd en beoefend door intellectuelen als Casimir d'Arpentigny (grondlegger van de chirognomie), William Benham (academicus, schrijver en kerkman), en de Zwitserse psycholoog en psychiater Carl Jung.

Er zijn vele variaties in de palmkunde methoden. Alle methoden hebben echter betrekking op dezelfde fundamentele praktijk van het onderzoeken van de lijnen die kriskras door de palm en interpreteren van hun betekenissen. Laten we een diepere duik in deze geweldige praktijk met een gedetailleerde handpalm lezen gids.

Hoe te lezen palmen

Als je wilt weten hoe je je handpalm te lezen, is het essentieel om bewust te zijn van de grootte en vorm van je handen, vingers, hand lijnen, hun lengtes, hoe en waar ze elkaar kruisen, en waar ze breken of eindigen zijn allemaal een momentopname in je leven en persoonlijkheid. Zelfs vingerafdrukken zijn van vitaal belang, aangezien we allemaal een unieke set hebben.

Typisch gezien ga je je niet-dominante hand onderzoeken om inzicht te krijgen in familiaire kenmerken, aangeboren gaven en uitdagingen. Je kijkt naar je dominante hand voor een blik op je verleden, toekomstig potentieel en keuzes die je moet maken. Samen onthullen beide handen hoe je je potentieel in dit leven gebruikt. Er is echter ook de optie om alleen je linkerhand te lezen voor de eerste en de rechterhand van de laatste, ongeacht de dominantie. Energiegenezers geloven dat de handen de verlengstukken van het hart zijn, die de geheimen van de ziel bevatten.

Elk detail van je handen heeft een betekenis, dus je zult ook willen observeren of je handpalmen glad of ruw zijn, of je vingers verzorgd of vuil zijn, en of je nagels richels hebben of plat en glanzend zijn. De volgende stap is om vertrouwd te raken met de verschillende handvormen en -lijnen.

De vier elementen Handen

Er zijn vier basis handvormen binnen de handlijnkunde; elke handvorm wordt geassocieerd met een ander element en de bijbehorende eigenschappen. Hoewel de vier elementen in de astrologie verankerd zijn, kan het zijn dat je handvorm niet overeenkomt met je astrologische teken. Misschien ben je bijvoorbeeld een Steenbok, een aardeteken, maar is de vorm van je hand een waterteken, wat de gradatie van je persoonlijkheid onthult.

Aarde handen

Hoekige palmen en korte vingers zijn kenmerkend voor aardehanden. Ze voelen vaak vlezig, stevig en solide aan. Mensen met aardehanden zijn geaard, praktisch, betrouwbaar en logisch. Ze kunnen ook koppig zijn en te veel met het heden bezig zijn, waardoor ze langetermijnplanning en het stellen van doelen belemmeren.

Vuurhanden

Vuurhanden hebben lange palmen en korte vingers. Personen met vurige handen zijn over het algemeen zelfverzekerd, gepassioneerd en hardwerkend, maar het kan ze ook aan tact en empathie ontbreken omdat ze gedreven worden door hun eigen belangen. Deze handen kunnen ook wijzen op een explosief temperament en veel energie, en een neiging om spontaan te zijn.

Luchthanden

Luchthanden worden gekenmerkt door vierkante palmen en lange vingers die vaak bot en mager zijn en prominente knokkels hebben. Luchthanden wijzen op een scherp verstand, intelligentie en een innemende en spraakzame persoonlijkheid. Deze personen hebben uitstekende communicatieve vaardigheden, zijn intellectueel nieuwsgierig, en hebben een aangeboren analytisch vermogen.

Waterhanden

Lange handpalmen en lange vingers zijn kenmerkend voor waterhanden. Over het algemeen zijn ze relatief smal en voelen ze zacht aan. De handpalmen kunnen een beetje klam aanvoelen. Mensen met waterhanden zijn meelevend, fantasierijk en goed afgestemd op hun emoties. Ze hebben waarschijnlijk een scherpe intuïtie - misschien zelfs een helderziende gave. Waterhanden wijzen ook op iemand die zeer gevoelig is en zich snel gekwetst voelt.

Palmisterie Mounts en Plains

Als je je handtype hebt bepaald, is het tijd om de mounts en plains van je handpalm te identificeren - oftewel de natuurlijke topografie - die in verband staan met verschillende levensthema's. De karakteristieke bergen komen overeen met de zeven planeten en hun astrologische betekenis. Afgeronde, licht verhoogde bergen duiden op kenmerken die goed geproportioneerd en evenwichtig zijn. Uiterst prominente bergen onthullen dominante eigenschappen die kunnen worden uitvergroot. Verzonken bergen ten slotte worden beschouwd als blinde vlekken die de zwakke punten van een persoon benadrukken.

De berg van Apollo

De berg van Apollo bevindt zich onder de ringvinger en valt samen met iemands vitaliteit, karakter en optimisme. De berg van Apollo staat voor geluk, succes en inborst.

Berg van Jupiter

De berg van Jupiter bevindt zich aan de basis van de wijsvinger. Deze staat voor ambitie, leiderschap en zelfvertrouwen. Bovendien suggereert hij een verbinding met de spirituele wereld.

Montuur van Luna

Ligt aan de onderkant van de handpalm, waar de pink zich bevindt, en onthult iemands verbeeldingskracht en welwillendheid. De berg van Luna staat voor vindingrijkheid, intuïtie en paranormale krachten.

Mergelberg van Mercurius

De berg van Mercurius bevindt zich onder de pink en is verbonden met intellect, gevatheid, flexibiliteit, communicatie en sociale vaardigheden. Deze zone geeft blijk van iemands vindingrijkheid en strategische geest.

Saturnusberg

Deze berg, die zich aan de basis van de middelvinger bevindt, is verbonden met intelligentie, autoriteit en doorzettingsvermogen. Het vestigt de aandacht op iemands integriteit en op de hoogte- en dieptepunten van het leven.

Venusberg

De Venusberg bevindt zich aan de basis van de duim. Zoals je wel kunt raden, wordt deze geassocieerd met liefde, seksualiteit, passie, sensualiteit en verwennerij. Dit gebied benadrukt aangeboren magnetisme en iemands emotionele verbinding met liefde en romantiek.

Binnenste Mars

Mars speelt een belangrijke rol in de handlijnkunde. Drie specifieke secties duiden op agressie, flexibiliteit en temperament. Innerlijke Mars (ook wel Lage Mars genoemd) bevindt zich boven de duim. Hij vertegenwoordigt fysieke kracht en doorzettingsvermogen.

buitenste Mars

Buitenste Mars (ook wel opperste Mars genoemd) staat tussen de bergen Mercurius en Luna voor standvastigheid en emotionele moed.

marsvlakte

ligt in het midden van de handpalm tussen de bergen binnenste Mars en Buiten Mars, de vlakte van Mars brengt de kwaliteiten van binnen en buiten mars in evenwicht. Aangezien dit typisch een vlak gebied is, wordt de betekenis ervan bepaald aan de hand van welke lijnen de doorsnede domineren.

Handlijnen

Kijk eens naar je handen. De plooien en vouwen die u ziet, worden lijnen genoemd en worden gebruikt om toekomstige gebeurtenissen te ontrafelen. Wat betekenen de lijnen op uw handen? Elke lijn heeft een andere betekenis, die wordt bepaald door lengte, diepte en stroming. Bij het observeren van handlijnen, onthoud dat de context alles is. Let goed op waar elke lijn begint en eindigt, welke berg het kruist, en waar plooien samenkomen. Probeer je een beetje te laten gaan en volg je intuïtie bij het observeren van handlijnen. Pas uw observaties toe op echte situaties die zich in uw leven voordoen.

Hoofdlijn

Deze hoofdlijn, die zich direct in het midden van de handpalm bevindt, onthult de lessen die u tijdens uw leven moet leren. De hoofdlijn is van cruciaal belang voor het vormen van uw lot, en het is een momentopname van uw scherpste interesses en intellectuele bezigheden op een diep cerebraal niveau. De complexiteit van iemands inspanningen wordt onthuld door hoe diep de lijn is, terwijl de lengte hun omvang weergeeft. Breuken in de lijn kunnen wijzen op een belangrijke doorbraak in uw leven of op een mentale worsteling.

Hartlijn

Op de hoofdlijn ligt de hartlijn (ook wel de liefdeslijn genoemd), de hoogste horizontale lijn op de handpalm. Het regeert alle zaken van het hart, inclusief seksualiteit, romantiek, verbintenis en vriendschap. Als je het eenmaal gevonden hebt, bepaal dan of het onder de wijs- of middelvinger begint - de eerste geeft aan of je tevreden bent in een relatie of niet. De middelvinger laat zien dat u zich verveelt of rusteloos voelt. Diepte heeft te maken met de betekenis van een relatie, terwijl de lengte te maken heeft met hoe lang de verbintenis was, is, of zal zijn. Als je breuken ziet, kan dat erop wijzen dat je meerdere minnaars hebt gehad of ontrouw bent geweest. Natuurlijk zijn breuken geen groen licht voor ontrouw of promiscuïteit.

Levenslijn

Begrijp me niet verkeerd. De levenslijn is geen grapje, dus je moet geen verkeerde interpretaties maken (aka je zult een kort leven hebben), vooral als je geen professioneel opgeleide beoefenaar bent. Bovendien gaat deze belangrijke lijn eigenlijk over je levensreis, niet je dood. In feite staat een korte lijn voor onafhankelijkheid en zelfbeschikking. De levenslijn, die zich onder de hoofdlijn bevindt, onthult uw ervaringen - de diepte ervan geeft hun overvloed aan.

Toekomstlijn

Een verticale vouw in het midden van uw handpalm, de lotslijn onthult hoe uw leven zal worden beïnvloed door externe omstandigheden die onder uw controle staan. Deze lijn is kneedbaar, wat betekent dat hij voortdurend verandert. Het is goed om hem te observeren als je een belangrijke verandering in je leven doormaakt. Jeukende handen? Professionele palmisten geloven dat dat een teken is van komende veranderingen.

Onze palmen evolueren natuurlijk gedurende ons leven, maar de lotslijn transformeert het vaakst. Wanneer u een grote verandering doormaakt, persoonlijk of professioneel, werp dan een snelle blik op de lotslijn. Is het veranderd? Palmisten geloven dat jeukende handen een teken zijn van komende veranderingen, dus blijf ook op deze fysiologische aanwijzing letten.

Zonnelijn

De verticale vouw bij de pink van de handpalm staat bekend als de zonnelijn. Deze staat voor roem, erfenis en imago. De lengte, diepte en positie variëren. Samen met de lotslijn kunt u inzicht krijgen in de mate van succes die u kunt bereiken. Als de zonlijn en de lotsbestemming elkaar kruisen of parallel lopen, is dat een aanwijzing dat uw reputatie kan worden beïnvloed door gebeurtenissen die u niet in de hand hebt. Als deze twee lijnen niet dicht bij elkaar liggen, suggereert dit dat u het schip bestuurt.

Wilt u weten wat de lijnen op uw hand betekenen?

Wil je meer weten over handleeslijnen, handlezingen of een handlezing krijgen? Boek een sessie met een van onze Psychic Center spirituele adviseurs om meer inzicht in de fascinerende wereld van de handlijnkunde te krijgen. Het is belangrijk om te begrijpen dat de patronen op onze palmen veranderen gedurende het hele leven, en ondanks wat een lezing kan je vertellen, alleen jij bent de baas over je eigen lot.