Opzoek naar spirituele verlichting?

Emotionele onthechting kan goed voor je zijn

Het Valentijnsseizoen staat voor de deur! Elk jaar hoor ik van mijn klanten welke hoop, dromen en verwachtingen ze hebben voor deze prachtige maand van de liefde. Maar wat gebeurt er als die verwachtingen niet uitkomen? Hoe ga je om met de negatieve emoties die daaruit voortvloeien?

Leren hoe je je emoties kunt loskoppelen en ze onder de loep kunt nemen, kan helpen om je liefde voor jezelf te behouden in de nasleep van teleurstelling. Dit kan ook van toepassing zijn op situaties buiten ons liefdesleven.

Wat is onthechting?

Het Oxford Woordenboek definieert onthechting als "een staat van objectief of afstandelijk zijn". Objectiviteit roept ons op om buiten de kaders van emoties te denken en het leven te beschouwen zoals het is, in plaats van hoe we zouden willen dat het zou zijn. Afstandelijkheid is een staat van emotioneel afstemmen en is meer vermijdend dan objectiviteit.

Wanneer is gehechtheid ongezond?

We zijn allemaal gehecht aan mensen, plaatsen, doelen, ambities en statussen in ons leven. Tot op zekere hoogte is dit normaal en gezond. Het wordt ongezond wanneer een mogelijk verlies negatieve emoties veroorzaakt die ons dagelijks leven verstoren.

Een voorbeeld: u hebt een afspraakje gehad en hebt een heel interessant persoon leren kennen. U hebt een goed gesprek gevoerd en u hebt veel gemeen. U hebt zich in jaren niet zo verbonden gevoeld met iemand!

Na de date hoort u drie dagen niets meer van de persoon in kwestie. Je bent uitzinnig, angstig en geobsedeerd door de vraag wanneer je weer iets van hem zult horen. De opluchting slaat toe als je iets van hem hoort. De cyclus kan echter weer van voren af aan beginnen als deze angsten niet worden aangepakt.

Ontdek de antwoorden die u zoekt. Klik hier om te bellen of te chatten met een helderziende!

Hoe weet ik of ik te gehecht ben?

Laten we eerst eens kijken naar wat er gebeurt bij normale gehechtheid. Als je om iemand geeft, is het gezond om je van tijd tot tijd af te vragen hoe het met hem of haar gaat. Het is ook gezond om namens hen intenties uit te zenden naar het universum voor hun welzijn.

Excessieve gehechtheid is wanneer een persoon, status of doel je hele reden van bestaan wordt. Deze problemen kunnen hun oorsprong vinden in de kindertijd. Een jongedame die bijvoorbeeld als volwassene probeert goedkeuring te krijgen voor haar carrière, is door haar ouders berispt omdat ze geen tienen op haar rapport had staan. Omdat ze zich door deze teleurstelling gefrustreerd voelt, blijft ze zichzelf de schuld geven, waardoor haar energie nog verder afneemt.

Hoe oefen ik onthechting uit?

1. Maak een inventaris

De eerste stap is het inventariseren van de mensen, plaatsen en dingen in je leven die je misschien volledig in beslag nemen. Probeer zo open en eerlijk mogelijk tegen uzelf te zijn bij het maken van deze lijst. Onthoud dat je niet kunt veranderen wat je niet bij jezelf aan het licht brengt.

2. Analyseer je gehechtheidspatronen

Na de inventarisatie analyseer je de patronen van wie en waaraan je je het meest hecht. Zijn de mensen in uw leven naar wie u zich het meest aangetrokken voelt diegenen die u kunt "redden" of "redden"? Of voel je je herhaaldelijk aangetrokken tot mensen die emotioneel niet beschikbaar zijn? Zijn de banen, doelen en carrières die je nastreeft te gemakkelijk of te moeilijk?

3. Zorg dat je aarden

Ontwikkel een relatie met een Hogere Macht die je zelf begrijpt. Dit kan buiten de grenzen van religieuze tradities gaan. Wanneer een persoon deze beslissing neemt, vermindert de mate van ongezonde gehechtheid.

4. Laat u inspireren door het dagelijks leven

Maak een wandeling. Ga winkelen. Ga uit eten en meng u onder het bedienend personeel. Het komt erop neer dat u dagelijks iets doet dat uw dagelijkse routine doorbreekt. Kies voor activiteiten die niet afhangen van de verwachtingen van iemand anders. Omarm de onzekerheid in plaats van vast te houden aan het "zekere", want het leven is nooit zeker!

5. Houd dagelijks van jezelf

Houd in gedachten dat als je eerst van jezelf houdt, er vanzelf een gezonde band met anderen zal ontstaan. Kies ervoor om dagelijks één liefdevol, positief ding voor jezelf te doen. Laat je masseren, neem een Epsomzoutbad, ga sporten, eet goed!

Wens je liefde en licht toe in deze Valentijnsperiode,

Esther

Over de auteur:

Esther is al vijf jaar professioneel paranormaal begaafd. Ze ontmoette haar mentor in 2013, die haar bestaande astrologie kennis, samen met het onderwijzen van de Tarot, en getransformeerd haar in de psychische ze vandaag is! Esther heeft meer dan twintig jaar ervaring in de gezondheidszorg voorafgaand aan haar paranormale carrière, waarvan meer dan de helft in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie. Haar gecombineerde ervaring van paranormale lezingen en psychiatrie maken haar de perfecte adviseur om u met haar intuïtie te begeleiden.

Geef vandaag nog een reading van Esther Neptune! Klik hier voor een goede en betrouwbare lezing.