Opzoek naar spirituele verlichting?

Spirituele beginnersgids voor kristallen

Kristallen zijn stenen die een harmonische geometrische structuur in zich hebben. Deze perfecte geometrie zou aandoeningen genezen die door energievelden in het menselijk lichaam worden gestuurd. Het plaatsen van een kristal in de buurt van het punt in het lichaam dat bepaalde energievelden controleert, helpt bij de energiestroom en geneest dat deel van iemands psyche. Deze punten in het lichaam worden Chakra's genoemd. Er zijn zeven chakra's en elke chakra kan in zijn energiestroom worden geholpen door een kristal op of in de buurt van zijn meest gevoelige punt op je lichaam te dragen.

Hoewel kwartskristallen de meest voorkomende en gemakkelijk verkrijgbare kristallen zijn, wist je dat diamanten en andere geslepen edelstenen kristallen zijn? Het juiste kristal op je lichaam kan je energie helen en je daarbij geweldig staan!

Kristallen begrijpen is synoniem aan chakra's begrijpen. Begrijpen waar een probleem in je leven vandaan komt, brengt je een stap dichter bij het gebruik van een kristal om dat levensprobleem te helen.

De eerste chakra: Muladhara

Als je problemen in je leven hebt die te maken hebben met onzekerheid en angst, is het helen van je Muladhara een prioriteit. Een robijn is een bijzonder krachtig kristal om toe te passen bij het oplossen van de veiligheidsproblemen van dit chakra. Het enige probleem is dat deze chakra zich aan de basis van je torso bevindt. Anders dan robijn gevoerde slipje, is het moeilijk om een kristal dicht genoeg bij deze plek te krijgen om effectief te zijn.

De tweede chakra: Svadisthana

Je seksleven wordt beïnvloed door de energie van deze chakra. Kristallen met een goud-amberkleurige tint zijn effectief in het stimuleren van de energie van je libido en het vermogen om een geschikte partner aan te trekken. Beoefenaars van kristalgenezing waren niet verbaasd dat de trend van vrouwenemancipatie gevolgd werd door de trend van laaghangende broeken, want net onder de riemgesp zit het gevoeligste punt van het Svadisthana chakra en hoe lager de riemgesp gaat, hoe meer dit chakra kan worden gewekt! Met een laaghangende broek heelt een bevrijde vrouw haar Svadisthana en krijgt ze de man die ze begeert. Een warm goudkleurig kristal dat net onder de gesp van je riem is geplaatst, is veel belangrijker voor je seksleven dan zowat alles behalve de partner die je kiest! Naast seks helpt dit chakra ook bij creativiteit en artiesten wordt aangeraden een kristal in de buurt van dit gebied te houden wanneer ze een muze nodig hebben.

De derde chakra: Manipura

De kwestie van persoonlijke macht manifesteert zich met de derde chakra. Naarmate vrouwen mondiger zijn geworden in westerse culturen, is er een trend ontstaan om de navel te piercen om er sieraden aan te hangen. Dit is geen toeval, want het is niet meer dan natuurlijk om uitdrukking te geven aan en omarming te zijn van je persoonlijke kracht door een kristal in de vorm van een edelsteen op dit krachtpunt te plaatsen. Het kristal dat je hier in een piercing plaatst, moet zo geel mogelijk zijn om een transformerende persoonlijke bekrachtiging teweeg te brengen die anderen met wie je in wisselwerking staat, leert om het pad van individuele verlichting te volgen.

De vierde chakra: Anahata

De kwestie van liefde en toewijding wordt beheerst door de vierde chakra. Een kristal dat in het hoge centrum van de borstkas wordt geplaatst, geneest je liefdesverliezen en maakt je klaar voor een dieper niveau van toewijding in je volgende relatie. Anahata wordt het best geheeld door een groen kristal of edelsteen. Een hanger met een groen kristal, gedragen aan een ketting zodat het de vierde chakra bedekt, is een krachtig signaal. Dit vertelt de wereld dat je diep toegewijd bent aan een persoon en dat je hart geheeld wordt door de aanwezigheid van hem. Natuurlijk zijn er mensen die de kracht van Anahata misbruiken en hun geliefden een prachtige jade edelsteen met kristalhelende kracht cadeau doen, precies afgemeten om de Anahata te bedekken. Helaas zijn groene edelstenen aan een ketting in deze tijd niet zo modieus om aan leuke jongens te geven op een tweede of derde afspraakje wanneer je verliefdheid over kookt. Je kunt natuurlijk altijd proberen een trend te starten.

De Vijfde Chakra: Vishuddha

Als je iets belangrijks moet communiceren, is de oude uitdrukking "duidelijk je keel." Met kristallen, moet je je Vishuddha zalven. Een blauw kristal dat op je keel gewreven wordt, heelt je vermogen om te zeggen wat gezegd moet worden. Als je een belangrijk punt moet overbrengen en je hebt een saffieren ring bij de hand, wrijf hem dan over je keel en vertel hem hoe je je echt voelt voor een maximaal effect. Als je in de war bent, is Vishuddha ook de energie van helder denken, dus een saffiersteen aan een korte ketting kan helpen. Turkoois aan een zilveren ketting die om het laagste deel van je hals hangt maar nooit afdwaalt naar het sleutelbeen is een manier om kristalgenezing te gebruiken om je te helpen helder te denken. Turquoise stenen die gepolijst zijn tot edelsteen-kwaliteit zijn zeer effectieve kristallen in het helen van de energie van je Vishuddha Chakra.

De zesde chakra: Ajna

Een klein kristal of edelsteen geplaatst op de plek een halve centimeter boven het middelpunt van je ogen zal een diepgaand effect hebben op de energie van je zesde chakra. Ajna is je intuïtie. Als u zich vergist hebt in onderbuikgevoelens, onwetend over de plaatsen in uw wereld die aandacht en bescherming nodig hebben, is het ontwikkelen van instinct vaak van cruciaal belang om te overleven. Een witte edelsteen, misschien een diamant, discreet gemonteerd in het midden van de brug van een bril, zal uw instinct verbeteren tot het niveau dat tegenwoordig vereist is om het in uw eentje in de wereld te redden. Als Als je het geluk hebt een in oktober geboren Weegschaal te zijn, kan een witte opaal op de Anja je als genezend kristal begeleiding geven bij het omgaan met politiek gemanoeuvreer op het werk, op school of binnen een disfunctionele familie.

De zevende chakra: Sahasrara

De Sahasrara bevindt zich op de kruin van je hoofd en regelt je karma en je bewustzijn. Verhoog je positie onder je gelijken en verlicht je geest tot idealen buiten de kleine kring van vrienden die je wereldbeeld bepalen. Een paars kristal aan een ring die je regelmatig naar de top van je hoofd tilt, kan je wezen verheffen in de ultieme kristalhelingsceremonie. Wees echter niet verbaasd als je hele leven wordt getransformeerd door zo'n krachtige chakra healing. Wanneer dit regelmatig en ritueel wordt uitgevoerd, is dit zo geestverruimend als kristalgenezing maar kan zijn.