Opzoek naar spirituele verlichting?

Alternatieven voor meditatie

Ik maakte kennis met meditatie toen ik 12 jaar oud was. Het was in de jaren zeventig en mijn gymlerares uit groep 7 wilde het ons graag leren. Ze legde ons uit dat meditatie een manier was om de geest tot rust te brengen en een staat van bewustzijn te bereiken die zeer wenselijk klonk. Ik deed mijn uiterste best om meditatie onder de knie te krijgen, terwijl ik op die keiharde, koude vloer van de kantine lag (in die tijd mochten alleen de jongens de echte gymzaal van de school gebruiken) en zij ons dag na dag door het proces leidde. Ze beloofde ons dat de resultaten geleidelijk zouden zijn, maar ze zouden komen; maar het voelde alsof er voor mij niets gebeurde! Elke dag deed ik extra mijn best om me te concentreren, maar het enige wat ik eigenlijk deed was proberen te ontdekken wat voor geur er uit de schoolkeuken kwam, proberen me de tekst van de nieuwste top 40-hit van de radio te herinneren, me zorgen maken over mijn cijfers en uiteindelijk gewoon in slaap vallen.

Ik kreeg meditatie toen niet onder de knie, maar ik gaf het niet op. In de decennia daarna probeerde ik te mediteren, en soms kwam ik heel dichtbij. Ik kocht veel boeken over het onderwerp en probeerde elke populaire methode van deskundigen uit, waaronder geleide meditatie, groepsmeditatie en solo meditatie. Ik was het grondig eens met de voordelen en wilde ze ervaren voor mezelf. Op een dag, toen ik probeerde me te concentreren op mijn ademhaling en niet op de andere miljoen dingen aan mijn hoofd, toen ik vocht om stilte te vinden en het rusteloze beensyndroom dat ik leek te hebben uitgelokt te negeren, had ik eindelijk een doorbraak. Ik accepteerde iets heel belangrijks over mezelf: Ik zal nooit Zen worden, want ik ben slecht in meditatie!

Het werkt gewoon niet voor mij. Hoe meer ik het probeer, hoe slechter het wordt. Het is het eigenlijke proces om de geest tot rust te brengen of te concentreren dat het obstakel vormt. Het verrassende was dat, toen ik dit begon toe te geven aan mijn verlichte vrienden en cliënten, velen van hen zeiden dat ze ook slecht waren in meditatie.

Interesseerd in een helderziende lezing? Klik hier voor voor een een goede en betrouwbare lezing.

Ik dacht na over de voordelen die ik van meditatie verwachtte. Als je mediteert, concentreer je je op één ding, je geest komt tot rust en je geeft hem een pauze van alle andere gedachten van angst, reacties, planning, en alles. Je bent volledig wakker en alert, maar je geest richt zich naar binnen en niet op iets externs om je heen. Hierdoor kan je geest stil zijn en rust vinden. Je wordt rustig.

Toen ik studeerde in het bespelen van een muziekinstrument en het lezen van klassieke muziek, was dat zo moeilijk; het vergde al mijn concentratie en al het multitasken van mijn hersenen was op één richting gericht. Toen ik Als ik mijn oefening beëindigde, voelde ik me vredig, uitgerust en minder gestrest. Ik realiseerde me dat dit mijn meditatie was.

Ik ontdekte al snel andere manieren om mijn geest tot rust te brengen en dezelfde of vergelijkbare voordelen te vinden als mediteren. Ik hou van lezen! Het moet een complex en intrigerend boek zijn dat mijn aandacht volledig vasthoudt en me meesleept in het verhaal. En dan is er nog het schrijven...Je snapt het al! Ik denk dat het geheim hier is dat je een passie moet hebben voor iets dat je helemaal in beslag neemt. Ik heb mensen vrede zien vinden in het oplossen van raadsels of kruiswoordpuzzels, en zelfs in het spelen van videospelletjes. Intensief bidden, alleen of in een groep, werkt ook. Je kunt zingen, tikken, drummen en zelfs naar een film kijken die ervoor zorgt dat je al je aandacht op dat ene ding richt.

Je kunt momenten hebben waarop angst of stress zo intens zijn dat je je onmogelijk kunt concentreren; dit zijn de momenten waarop ontspannings- en aardingstechnieken kunnen helpen. Denk eraan: vraag een adviseur van Keen om inzicht en hulp als je moeite hebt met mediteren. Misschien zullen deze alternatieven je helpen, of je zult je eigen unieke alternatieven vinden!

Over de auteur:

Als empathisch helderziende gebruikt Miss Josephine haar gaven om diepgaande, persoonlijke en informatieve lezingen te geven. Haar specialiteiten zijn levensvragen, Spirituele, en Liefde en Relaties lezingen. Ze helpt anderen graag bij het vinden van hun ware liefdes, levensdoelen, carrières en de juiste paden voor een vervullend en succesvol gelukkig leven.

Krijg vandaag nog een reading van Miss Josephine! Klik hier voor een persoonlijke lezing.