Wilt u met een medium of paragnost praten?

Wat is astrale projectie? buitenlichamelijke ervaringen voor iedereen

Wenst u dat u zich elk weekend een tropische vakantie kon veroorloven? Verlang je naar het gevoel van totale vrijheid of gewoon een pauze van het alledaagse leven? Dan zou je kunnen overwegen om astrale projectie te leren, een manier om een mentale reis te maken, waar en wanneer je maar wilt.

Wat zijn astrale projecties?

Een astrale projectie is een ervaring buiten het lichaam waarbij je bewustzijn zich tijdelijk losmaakt van je fysieke lichaam. Gevorderde astrale projectiebeoefenaars beschrijven het reizen naar verre locaties terwijl hun lichaam stil ligt, duizenden kilometers ver weg. Zoals veel paranormale praktijken, wordt astrale projectie beschouwd als een aangeboren vermogen dat ontwikkeld moet worden. Hoewel er wonderkinderen zijn en individuen die hun gave al in hun vroege jeugd zien, wordt gedacht dat alle mensen in staat zijn om het te leren.

Astrale projectie wordt al eeuwenlang in verschillende culturen beschreven, en de details verschillen meestal per context. In teksten (waaronder Autobiography of a Yogi) verrichten spirituele leiders wonderen door hun lichaam te verlaten. Vergelijk deze welwillende praktijk met die van de Japanners, een wraakzuchtige "levende geest" die ontstaat wanneer iemands woede zo onbedwingbaar wordt dat een nieuwe spirituele avatar ontluikt om zijn wil uit te voeren. Maar of een astrale projectie nu wordt uitgevoerd door een goedbedoelende yogi of een doorsnee yogi, de mechanismen en de beschrijving van het verlaten van het lichaam zijn opvallend vergelijkbaar.

De zilveren Cord

In moderne kringen van astrale projectie is bepaalde terminologie een beetje standaard geworden. Eerst en vooral hoor je over het zilver koord. Dit wordt vaak omschreven als een koord dat lichaam en ziel met elkaar verbindt, maar het is een eindeloos elastische kabel, een spirituele navelstreng. De term is afgeleid van een bijbelse passage (Prediker 12:6-7):

Denk aan hem voordat het zilveren koord wordt doorgesneden of de gouden schaal wordt gebroken; voordat de waterkruik wordt verbrijzeld bij de bron of het wiel wordt gebroken bij de put, en het stof terugkeert naar de grond waar het vandaan kwam, en de geest terugkeert naar God die hem heeft gegeven.

In deze passage interpreteren beoefenaars van astrale projectie het zilveren koord als een metafoor voor de vereniging van lichaam en ziel, maar velen "zien" en "voelen" het ook tijdens hun reizen buiten het lichaam. Of het koord een metafoor is of een exacte beschrijving, verschilt per beoefenaar.

Er is ook onenigheid over de vraag of het zilveren koord beschadigd kan raken tijdens astrale projectie. Sommige leraren stellen dat het van nature zo is, dat het nooit verbroken mag worden tot het moment van overlijden. Anderen adviseren: het fysieke lichaam is heel kwetsbaar tijdens een projectie, en wie weet welke kwaadwillende geesten en demonen er in het "astrale vlak" ronddwalen? Beoefenaars die op hun hoede zijn, kunnen zich gewoonlijk onder de hoede stellen van een beschermende hoofdgeest, zoals een engel, profeet, spiritueel leider of patroonheilige. In beide gevallen is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen zodat het fysieke lichaam redelijk veilig is tijdens een astrale projectie.

Astrale projectie en helderzien Dromen

In de astrale projectiegemeenschap wordt vaak gedacht dat projecties tijdens de slaap plaatsvinden zonder dat we ons daarvan bewust zijn en dat dromen slechts het "dekmantelverhaal" van de hersenen zijn. En hoewel er geen consensus is, geloven veel beoefenaars dat helder dromen en astrale projectie één en hetzelfde zijn. Lucide dromen is de ervaring van het wakker worden in je droom - het wordt meestal gekenmerkt door de mogelijkheid om het "verhaal" dat zich afspeelt te verkennen, er interactief mee om te gaan en het te veranderen. Het is gemakkelijk om de parallellen te zien tussen een wakende droom en geprojecteerd bewustzijn. Ondanks de onenigheid over de exacte relatie tussen dromen en astrale projectie, zullen de meeste leraren het ermee eens zijn dat de verbinding de moeite waard is om op individuele basis te onderzoeken. Het bijhouden van een droomlogboek (het helpt om direct na het ontwaken te schrijven) is een gebruikelijke plaats om te beginnen.

Hoe leer je astrale projectie

Net als bij andere paranormale praktijken, is er niet één manier om astrale projectie te leren. Maar er zijn wel een paar suggesties die veel worden toegepast door beginners:

  • Mediteer. Het is een van de beste manieren om in contact te komen met je spirituele zelf. Net zoals zwemmen je van top tot teen traint, is meditatie een all-round psychische workout. Elke meditatie is een geweldige manier om "in de zone te komen" om astraal te projecteren, vooral omdat je je geest absoluut niet vrij kunt krijgen als je je zorgen maakt over een boodschappenlijstje of dat ding dat je eerder tegen je collega hebt gezegd.

  • Visualiseer. Heb je ooit iemand horen zeggen "doe alsof tot je het maakt"? Hetzelfde geldt voor astrale projectie. Begin met u voor te stellen dat uw ziel zachtjes uit uw lichaam opstijgt, verbonden door een delicaat maar betrouwbaar zilveren koord, en slechts een paar meter boven uw hoofd zweeft. Kijk naar uw lichaam onder u en neem de details in u op. Met wat oefening zal de afstand tussen "je voorstellen" en "doen" kleiner worden.

  • Luister. Sommige ervaren beoefenaars hebben gemerkt dat muziek hen helpt bij de overgang van het opgesloten zijn in het lichaam naar het loskomen. Over het algemeen worden woordloze, sfeerloze deuntjes gebruikt. Misschien heb je zelf een liedje in gedachten, maar als dat niet zo is, zijn er een aantal liedjes beschikbaar op , ontwikkeld door toegewijden aan astrale projectie.

Uw oefening ontwikkelen

Je kunt Derek Jeter niet worden na één potje honkbal, en je zult ook geen astrale projectiegoeroe worden na één keer proberen. Sommige mensen hebben jaren nodig om een ervaring buiten het lichaam te bereiken, zelfs als ze regelmatig oefenen. Als je gefrustreerd raakt over je vooruitgang, kun je overwegen om de begeleiding van een leraar te zoeken. Maar of je het nu alleen doet of met hulp van een professional, laat je niet ontmoedigen als je eerste (of tweede, of derde) poging geen wonderbaarlijke, meeslepende reis naar het paradijs is - vertrouw erop dat je aan het leren bent en wees nieuwsgierig naar wat je vindt.

Wil je astrale projectie leren? De adviseurs van KEEN.com kunnen beginners en gevorderden helpen gelijk.