Wilt u met een medium of paragnost praten?

Riten van de lente

De lente is een belangrijk feest op het noordelijk halfrond - het vriesweer komt tot een einde, we kunnen beginnen met het planten van onze tuinen en gewassen, de dagen worden langer en het lijkt erop dat we de winter hebben overleefd! En dan hebben we het nog niet eens over de dieren die zich opmaken voor een enthousiaste paartijd.

Overal ter wereld en in de loop der tijden hebben mensen de lente op fantastische, metaforische en schokkend gelijksoortige manieren gevierd. Wij kunnen ons aanpassen aan, eer bewijzen aan en inspiratie putten uit oude tradities en deze in ons eigen leven inbrengen om het draaien van het wiel te vieren. We bereiden onze geest, ziel en energie voor en vieren het meest actieve deel van het jaar.

Imbolc is een oud Keltisch feest dat in de katholieke traditie het Feest van de Heilige Brigid werd. Het werd gewoonlijk gevierd met haardvuren (vuren in huis of vreugdevuren in de tuin), feestelijk eten, waarzeggerij en voortekenen, en een overvloed aan zegeningen met kaarsen. De haardvuren en kaarsen werden vaak gebruikt in zuiveringsrituelen die gepaard gingen met de oude lenteschoonmaak! Zo binnen, zo buiten!

Holi is een oude feestdag die door de Hindoes in India wordt gevierd, maar ook over de hele wereld wordt gevierd. Het symboliseert de overwinning van het goede op het kwade (een strijd tussen twee goden), de terugkeer van warm weer en onze overleving door de koude van de winter. Het wordt gevierd door het smeren en gooien van decoratieve gekleurde poeders op vrienden, familie en vreemden, evenals het gebruik van gekleurd water in ballonnen en waterpistolen. Groepen trekken al zingend en dansend door de straten met muziekinstrumenten, en 's avonds wordt er gefeest met familie.

Vette donderdag, carnaval, carnaval en carnaval stammen allemaal af van een traditie om winterse voedselvoorraden op te maken die ofwel opraakten ofwel op het punt stonden te bederven. Mensen aten hun lievelingsgerechten, paradeerden door de straten, droegen maskers en vierden vruchtbaarheid op allerlei manieren.

Lupercalia is een oude Griekse viering van de lente, gewijd aan de god Pan, en hieraan danken we de naam voor de maand februari. "Februa" waren repen huid van aan Pan geofferde dieren, uit dankbaarheid voor de terugkerende zon en warmte. Jongens en jonge mannen renden door de stad en sloegen andere mensen op speelse wijze met de zweep. Van vrouwen die op deze manier geslagen werden, werd gezegd dat ze grote vruchtbaarheid zouden ontvangen, met de extra belofte van een veilige zwangerschap en bevalling.

De grote thema's van deze vieringen zijn het smullen van lievelingseten, genieten van familie, vrienden en geliefden, maar ook het oude wegdoen en plaats maken voor het nieuwe. We bereiden ons voor op het best mogelijke jaar. We kunnen de essentiƫle onderdelen van deze vieringen nog steeds gebruiken in ons persoonlijk leven en op onze eigen manieren. Enkele suggesties zijn:

- Een groot familiediner, een lunch of een picknick in de open lucht. Extra punten als u boven een open vuur kookt!

- De tijd nemen om familie, vrienden en kennissen te bezoeken, te bellen of te schrijven, vooral degenen met wie u geen contact meer hebt gehad.

- Voorjaarsschoonmaak! Maar maak het leuk! Integreer aspecten van carnaval en Holi door familieleden in poederkleuren te dompelen of leuke maskers en kostuums te dragen, muziek aan te zetten, deuren en ramen open te zetten en er een feest van te maken.

- Maak ook een energiekevoorjaarsschoonmaak. Maak een lijst van alle dingen die je wilt loslaten en verbrand ze om ze los te laten. Voeg feestelijke en leuke papieren en pennen toe om deze activiteit echt een feestelijk tintje te geven!

- Ga naar buiten en geniet van de zon met leuke, op jacht gebaseerde activiteiten, zoals een paaseierenjacht! Je kunt een natuurspeurtocht of bingokaart maken en prijzen uitreiken aan de winnaars. of andere leuke uitdagingen. Of neem je meditatie-, mindfulness-, dagboek- of yogaoefeningen mee naar buiten.

- Neem de tijd om je huis te zegenen. Wees vooral dankbaar voor het werk dat kaarsen, haarden en kachels in de winter hebben verricht om u licht te geven en u warm te houden!

- Laten we waarzeggerij niet vergeten! We denken meestal aan Tarot, mediumschap, scrying en het gooien van de botten, maar je kunt ook experimenteren met shufflemancy, bibliomantie en het lezen van theeblaadjes, waar je ongetwijfeld de benodigdheden voor hebt!

Hoe je het ook wilt vieren, als je op het noordelijk halfrond bent, van harte gefeliciteerd! Je hebt de winter overleefd en het is tijd om te ontdooien en uit te kijken naar warm weer, creativiteit, productiviteit, zonneschijn en betere dagen. Als u op het zuidelijk halfrond bent, wensen wij u veel geluk in uw eigen naderende wintertijd.

Over de auteur:

Nathara is een praktiserend heks en een helderziende van de derde generatie die het geluk heeft gehad dat ze al op zeer jonge leeftijd les kreeg van haar moeder. Ze is eindeloos verrukt over de wonderen van onze wereld en de mensen erin en deelt graag alles wat ze ontdekt heeft over de wereld: wetenschap, kunst, natuur, mensen, en culturen.