Wilt u met een medium of paragnost praten?

Oude wijsheid en high tech: op zoek naar helderziende adviezen in silicon valley

Een van de beroemdste uitspraken in Hamlet is dat het hoofdpersonage tegen een sceptische vriend zegt: "Er zijn meer dingen in hemel en op aarde, Horatio, dan waarvan in jouw filosofie wordt gedroomd." Dit citaat toont aan hoe belangrijk het is om niet gebonden te zijn aan één levensopvatting. Vandaag de dag, vooral in gebieden als Silicon Valley, lijkt het erop dat we gebonden zijn aan het idee van technologische superioriteit - dat onze apparaten alle antwoorden hebben. Daarom is het verfrissend en inspirerend om te weten dat zoveel mensen in het tech-centrum van de wereld zich nog steeds wenden tot een meer oude wijsheid voor steun en advies. In Silicon Valley zijn paragnosten net zo belangrijk als smartphones.

Ontwoorden zoeken in het epicentrum van de technologie

De uitdrukking "Silicon Valley" staat synoniem voor een slimme, nieuwe, technologische levensstijl. Het is de plek waar de ongelooflijke bedrijven die de toekomst vormgeven, worden gecreëerd en gecultiveerd, en de thuisbasis van grote bedrijven als Apple, Facebook en Google. Naast deze reuzen zijn er honderden startups en incubators, waar enkele van de knapste koppen uit de hele wereld komen om een nieuwe site, product of dienst te creëren. Alles van een slimme stedelijke infrastructuur tot draagbare biometrische technologie tot apps waarmee je nu meteen een kop koffie kunt bestellen, wordt gecreëerd.

Het is een duizelingwekkende wereld waarin je de ene dag een paar werknemers in een garage hebt en de volgende dag vergaderingen hebt met venture kapitalisten voor miljoenen dollars. Het is ook een wereld waarin een slechte lancering je weer in de garage kan doen belanden. Het is geen wonder dat dit gebied - dat het leven voor zoveel mensen gemakkelijker maakt - een van de meest stressvolle omgevingen van het land is. Het is dan ook geen wonder dat mensen in Silicon Valley zich tot paragnosten wenden.

In een recent artikel werd deze trend belicht door erop te wijzen dat er honderden paragnosten, mediums en astrologen zijn in de regio San Francisco, en dat aantal blijft maar stijgen. De Bay Area heeft altijd al een mystieke kant gehad, maar het is niet verwonderlijk dat dat nu toeneemt. Elke dag worden er door de bewoners belangrijke beslissingen genomen - beslissingen die van invloed zijn op het leven van de beslisser en mogelijk op dat van miljoenen andere mensen.

Het SFWeekly-artikel gaat over de plaatselijke helderziende Nikki Bonflio, die zegt dat ze "veel klanten heeft van Salesforce, Facebook, Apple, Twitter, Zynga, Microsoft en Cisco," enkele van de meest prominente bedrijven in de omgeving. Hoewel ze natuurlijk niet haar werkelijke klanten onthult, wordt geïmpliceerd dat ze uit alle lagen van de bedrijven komen. De trend dat top-CEO's spirituele adviseurs hebben, is een groeiende trend in de technologiesector, en zij hebben de neiging om de cultuur voor de rest van het bedrijf te bepalen.

Waarom Silicon Valley een spirituele boom doormaakt

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom steeds meer hoge pieten in Silicon Valley spirituele begeleiding zoeken. Neem het voorbeeld van een startend bedrijf gevestigd in Mountain View, CA. Het bedrijf werkt aan een biometrische wearable die gebruik maakt van GPS-tracking, big data-analyse en persoonlijke informatie om de gebruiker te laten weten of hij een gebied betreedt waar veel van zijn of haar specifieke allergenen aanwezig zijn. Het kan waarschuwingssignalen lezen in de hartslag en ademhalingsfrequentie van de persoon om te voorspellen of ze een noodsituatie gaan krijgen. Kortom, het is een product dat de kwaliteit van iemands leven drastisch kan verbeteren.

De CEO, Danai, moet een hoop keuzes maken. De komende week heeft ze ontmoetingen met potentiële investeerders. Eén gesprek is met een grote venture-capitalfirma, die misschien meer kapitaal verstrekt, maar ten koste van een grotere betrokkenheid bij beslissingen. Een ander gesprek is met een kleinere firma die in haar project en visie gelooft, en die zich meer afzijdig zal houden, maar waarschijnlijk niet zoveel zal investeren. Het is een moeilijke keuze. Zij gelooft dat haar sterke leiderschap de beste manier is om ervoor te zorgen dat het apparaat zijn nobele doelen bereikt, maar als er niet genoeg geld is, is ze misschien toch niet in staat om dat te doen.

Deze beslissing heeft ook gevolgen voor het leven van haar werknemers. Het zijn er op dit moment maar een dozijn, maar velen van hen offeren hoger betaalde banen op omdat ze in haar geloven. Het is een enorme druk. Danai is gaan praten met een psychisch adviseur om te zien wat ze moet doen. Ze heeft ook haar werknemers geadviseerd hetzelfde te doen, zodat ze konden leren te doen wat het beste voor henzelf was. Ze gaf om haar werknemers en wilde het beste voor hen.

De vragen die zij hadden, waren uiteindelijk niet anders dan die van ons. Deze vooruitstrevende ingenieurs, programmeurs en ontwerpers wilden weten welke richting ze op moesten. Ze waren bezorgd over hun werk, bezorgd over hun toekomst, onzeker of ze wel het juiste deden. Velen van hen hadden belangrijke vragen over hun romantische leven, dat door de lange en intense werkdagen wordt bemoeilijkt.

Het leven en de liefde worden niet bepaald door de geografie

De reden om spiritueel advies in te winnen is uiteindelijk voor ons allemaal hetzelfde. We hebben allemaal meerdere paden die door de tuinen van ons leven kronkelen. We blijven allemaal laat op, draaien en keren, ons afvragend of we moeten blijven werken of moeten stoppen met werken, ons afvragend of de beslissing die we vandaag nemen, morgen goudkleurig of somber zal zijn. We weten niet hoe we onze persoonlijke zorgen - bijvoorbeeld lange werkdagen en een onzekere toekomst - moeten afwegen tegen het grotere goed, zoals het helpen creëren van een instrument waarmee mensen gemakkelijker kunnen ademen.

Dit zijn universele zorgen. Voor sommige mensen zijn ze misschien wat groter, maar elk leven heeft ze. Topmanagers in Silicon Valley, ingenieurs en futuristen wenden zich tot spirituele begeleiding om hen te helpen de juiste beslissingen te nemen. Aan het eind van de dag hebben we allemaal dezelfde vragen. Zelfs als de vragen over de volgende smartphone, weten we dat de antwoorden niet in één smartphone zullen zitten.

Als je spirituele begeleiding zoekt voor een van je grote beslissingen, kunnen de adviseurs van KEEN.com help.