Wilt u met een medium of paragnost praten?

Spookt het in alcatraz? amerika's meest beruchte gevangenis

Mijn bezoek aan Alcatraz

Tijdens een recente rondleiding over het eiland Alcatraz begon ik heel sterk op iets te reageren. Ik had me ongemakkelijk gevoeld op de veerboot over de Baai van San Francisco naar de altijd in mist gehulde rots. Plotseling, toen ik een oude cel in een gevangenisblok bekeek, kreeg ik een knoop in mijn maag. Mijn polsslag ging tekeer als bij een angstaanval. Ik dacht onmiddellijk aan mijn verdachte ontbijtquiche en rende naar een bankje.

Maar toen hield de kronkel in mijn buik op. Opgelucht voegde ik me weer bij mijn groep in de cel. Zodra ik echter de drempel van de getraliede poort overstapte, keerde het ongemak terug, alsof er een lichtschakelaar werd omgedraaid. De hele gevangenis was griezelig, maar die kleine kamer was ronduit misselijkmakend. Mijn ervaring was echter geen alleenstaand incident. Alcatraz Island is een van de meest spookachtige plaatsen in Amerika, en iedereen, van toeristen, verzorgers en oud-gevangenen tot voormalige gevangenisbewakers, heeft wel een verhaal te vertellen. Lang nadat de gevangenen van het eiland zijn afgevoerd, hangt er nog steeds een onwerelds aura.

Vind uw helderheid met een helderziende reading. Klik hier om te beginnen.

De spookachtige geschiedenis van Alcatraz

De geschiedenis van Alcatraz Island is verward en onrustig. (1) Van 1934 tot 1963 bood de Alcatraz Federale Gevangenis onderdak aan de meest meedogenloze criminelen van Amerika, de moordenaars en gangsters die te gewelddadig bleken voor andere federale gevangenissen om onder controle te houden. Voorafgaand aan de Alcatraz Island, de best beveiligde gevangenis van het land, was in de Burgeroorlog een strafinrichting. Na de sluiting vestigde zich gedurende twee jaar een indiaanse bezetting op het eiland.

Tijdens de drie decennia dat het eiland in gebruik was, eindigden vele tot mislukken gedoemde ontsnappingspogingen fataal in het ijskoude, verraderlijke water van de Baai van San Francisco en de Slag om Alcatraz, een gewelddadige opstand van gevangenen, kostte zowel gevangenen als bewakers het leven. Gewelddadige aanvallen tussen gevangenen waren ongebruikelijk; er waren 8 moorden bekend in het complex. Lange uren in eenzame opsluiting verwoestten het geestelijke welzijn en de geest van de veroordeelden die de pech hadden in "het gat" terecht te komen.

Maar spookt het in Alcatraz? Volgens de schrijver E. Floyd heeft "bijna elke bewaker en ambtenaar die daar heeft gediend [...] iets ongewoons meegemaakt". Er is inderdaad een waslijst aan bovennatuurlijke rode vlaggen: rillingen, onverklaarbare koude plekken, geschreeuw zonder lichaam, onvindbare muziek (vooral de banjo van gangster Al Capone), verschijningen van bendes uit de Burgeroorlog en indianen die door de celblokken zwierven, en waarnemingen van monsterlijke, onmenselijke gedaanten. (2)

Wat maakt een spook tot een spook?

Het is duidelijk waarom het op een plek als Alcatraz spookt. Als het leven een film is, is een spook een foto. Bevroren in tijd en ruimte, manifesteert de donkere energie van een tragedie zich op spookachtige wijze. Maar hoe traumatisch moet de geschiedenis zijn, wil het bovennatuurlijke zich er vestigen? Slagvelden, forten, en Moordlocaties zijn voor de hand liggende locaties voor geesten, maar hoe zit het met een huis dat ooit werd gehuurd door een drugsverslaafde met problemen of een boot die eigendom was van een chronisch depressieve weduwe? Kan een boerderij de geesten herbergen van varkens en koeien die al lang geleden zijn geslacht?

Over veel van deze vragen zijn paragnosten en paranormale onderzoekers het nog niet eens. Maar er lijken twee universele ingrediƫnten te zijn voor een geestverschijning:

  • Krachtige, verontrustende emoties. Je hebt nog nooit gehoord van een trouwlocatie die wordt bezeten door haar gelukkigste bruiden, of wel? Om een geest in de val te lokken, moet er iets werkelijk verwoestends gebeuren - een onbeschrijflijke terreur, een onmenselijke wreedheid of een cataclysmische woede. Vaak voldoet een onrechtvaardige of voortijdige dood aan de criteria; niet ver van Alcatraz staat de Golden Gate Bridge erom bekend dat hij wordt achtervolgd door talloze wanhopige zelfmoordslachtoffers. Maar ook niet-gewelddadige trauma's van voldoende duur of intensiteit kunnen tot een spookachtigheid leiden.
  • Geen afsluiting. Als diepe emotionele angst de trigger is voor een blijvende psychische blauwe plek, waarom wordt het kassahuis van de supermarkt dan niet achtervolgd door het geschreeuw van vierjarigen die geen Kit Kat-repen krijgen? Het antwoord is, afsluiting. Schokkende misdaden laten een stigma achter dat voorkomt dat de levenden de ruimte weer opeisen. Op het eiland Alcatraz zat de psychische afdruk van het geweld net als bij de gevangenen vast, en tot op de dag van vandaag moet die nog worden geheeld.

Kan een behekste plek worden gered?

Dus wat moet je doen als je met een van deze angstaanjagende plaatsen? Goede manieren zijn vaak genoeg. Je hoeft je niet druk te maken over een spookhotelkamer, vraag gewoon om een andere kamer bij de receptie. Maar als je iets kwaads bespeurt op kantoor, zal je baas een spookverschijning waarschijnlijk niet accepteren als excuus om de kopieerruimte niet te gebruiken. En als je een spookhuiseigenaar bent, is er financiƫle druk om te blijven zitten. Soms moet je die angst onder ogen zien.

Niet elke spookachtige plek is echter spookachtig en het is belangrijk om aardse oorzaken uit te sluiten. Het gehuil van een spookkind is meer dan eens teruggevoerd op een verwilderde kat. Ook kwalijke schimmelgeuren, middernachtelijke koelkastgeluiden en krakende constructies zijn allemaal verontrustend, maar nauwelijks bovennatuurlijk. Het is verstandig om eerst een vooronderzoek te doen (uiteraard overdag) voordat u de lijst met exorcisten van de Gouden Gids opensnuffelt.

Als u zeker weet dat er iets buitenaards is dat de haren in uw armen overeind doet staan, zijn er oplossingen. Eerst moet u te weten komen wat er precies is gebeurd. Gemeentearchieven, krantenknipsels en plaatselijke overleveringen kunnen licht werpen op de zaak, en paranormaal begaafde adviseurs kunnen proberen rechtstreeks met de geesten te communiceren om uit de eerste hand meer te weten te komen.

Dan is het, net als bij elk trauma van de levenden, aan u om de oude wond te genezen. Kanaliseer begrip en medeleven voor de gewonde zielen die in je ruimte gevangen zitten. Onthoud, dat is wat ze zijn, gevangen. Er zijn ook vele oude en moderne rituelen die een beschadigde omgeving. Het is aan u om er een te kiezen die het beste bij uw behoeften past, of om er zelf een te bedenken.

Ten slotte moet u, met respect voor de geesten die nog naar buiten aan het werken zijn, uw eigen draai aan de ruimte geven. Maak uw historische huis niet met de grond gelijk om plaats te maken voor een winkelcentrum. Versier het

met warmte en liefde. Transformeer de ruimte met comfortabele en uitnodigende kleuren, geuren en texturen. Wanneer je vrienden en familie er nieuwe, gelukkiger herinneringen maken, zal het energielandschap drastisch veranderen. De geesten die je vroeger vreesde, kunnen zelfs nuttige beschermers worden.

Een woord van waarschuwing voor spirituele zoekers

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe uitdagend het kan zijn om een getraumatiseerde ruimte weer in bezit te nemen. Als ik denk aan de rillingen die ik voelde op het eiland Alcatraz, word ik eraan herinnerd dat een spirituele reiniging geen weekendproject is. Alleen al het aantal gekwelde zielen en de onberekenbare gewelddaden op The Rock zouden de collectieve inspanningen van vele individuen vergen om te genezen. Dus ik zou niet aanraden om het huis van een seriemoordenaar te kopen als een persoonlijke uitdaging. Maar ik heb nog steeds hoop voor deze lang gekwelde plaatsen, dat hun gevangen zielen op een dag genezing, vrijheid en verlossing zullen vinden.

Is uw huis een spookhuis? Heeft u hulp nodig bij het bevrijden van de geesten binnen uw muren? KEEN-adviseurs zijn er om u te helpen.