Wilt u met een medium of paragnost praten?

Wassend en afnemend: hoe kunnen paranormale gaven veranderen gedurende je leven?

Toen Jillian, een 31-jarige financieel planner, me belde voor inzicht in wat kantoorpolitiek, verwachtte ik niet dat ik in een discussie over haar eigen paranormale gaven terecht zou komen. Het begon allemaal met iets verontrustends dat ze zei: "Weet je, ik wou dat ik kon doen wat jij doet. Vroeger, toen ik nog een meisje was, was ik behoorlijk scherp, maar ik kan het gewoon niet meer."

Ik vroeg haar wat ze bedoelde, en ze ging verder: "Ik herinner me dat ik dingen kon aanvoelen - geesten, een man die volgens mij in mijn oude huis woonde, in het bijzonder - en ik wist gewoon wanneer er iets stond te gebeuren. Ik had zo'n griezelig voorgevoel vlak voordat mijn vader werd ontslagen, en datzelfde voorgevoel vlak voordat mijn grootmoeder overleed. Het was alsof iemand me informatie doorgaf. Maar nu, kan ik het niet meer doen. Het is allemaal weg."

Jillians klaagzang komt verrassend vaak voor. In mijn ervaring heeft bijna iedereen een aangeboren vermogen tot buitenzintuiglijke waarneming. Sommigen noemen het intuïtie, anderen noemen het geluk, en degenen onder ons die onze gaven omzetten in een beroep, noemen het een heilige gave. Net als de meeste andere gaven, geloof ik dat oefening ons allemaal helpt, hoewel sommigen zeker met een voorsprong worden geboren. Jillian's verhaal over haar kindertijd suggereerde dat zij een van die ongewone weinigen was. Jammer genoeg, had ze het contact met haar krachten zo goed als verloren.

Psychische gaven veranderen in de loop van ons leven, net zoals onze stem verdiept en onze huid rimpelt. Er zijn zelfs momenten waarop onze vermogens het meest vruchtbaar en toegankelijk zijn, en momenten waarop ze zo ver weg zijn dat we de hoop verliezen dat ze ooit nog terugkomen.

Waardoor verliezen we onze paranormale vermogens?

De belangrijkste oorzaken van afnemende paranormale vermogens zijn wantrouwen en gebrek aan gebruik. Wanneer we actief proberen om ons inzicht en onze krachten de kop in te drukken of ze af te doen als puur toeval, vertellen we onszelf dat dit soort denken triviaal en vruchteloos is. Het is gemakkelijk om deze weg van negatieve zelfpraat te bewandelen, omdat onze cultuur ons opvoedt om intuïtie te negeren. Ons wordt verteld dat een buurman die ons de kriebels geeft eigenlijk een heel aardige man is ("Hoe kun je zoiets zeggen?" vraagt je moeder), en ons wordt verteld dat onze emotionele driften (een verzamelnaam die vaak onbenoemde paranormale gaven omvat) onder onze rationele redenering staan. Deze boodschappen leiden ertoe dat de meeste mensen hun gaven negeren. Zonder training krijgen ze nooit de kans om tot bloei te komen.

Er zijn ook momenten in ons leven waarop we van nature geen contact meer hebben met onze gaven. Dit kan zijn door de simpele nevenschikking van astrologische omens of de uitlijning van Onbegrijpelijke energieën; zelf geloof ik dat velen van ons diep afgestemd zijn op de planetaire krachten tot aan de beweging van tektonische platen toe. Het is onmogelijk om te zeggen waarom of wanneer dit zal gebeuren, omdat ieders "slechtste seizoen" verschilt, maar de ervaring is bijna universeel. Gelukkig is er ook een keerzijde: je hebt vaak evenveel kans om psychische hoogtepunten te ervaren, seizoenen waarin je krachten naar een nieuw hoogtepunt exploderen, schijnbaar zonder aanleiding. Ik heb gelezen van mensen die weken of maanden een wonderbaarlijk betoverd leven leidden, waarbij al hun carrière- en liefdesproblemen plotseling oplosten als door goddelijke interventie. Ze melden vaak dat ze datzelfde gevoel hadden dat Jillian beschreef, dat ze informatie kregen van een waarnemer van binnenuit. Dan, net zo snel als deze opmerkelijke fase begon, eindigt het ook. Wat ik heb gemerkt is dat de mensen die genieten van deze gelukzalige dagen werken om zorgvuldig te luisteren naar hun innerlijke stemmen en niet bang zijn om hun metafysische ingevingen te erkennen.

Wanneer zijn paranormale gaven het grootst?

Veel kinderen vertonen een talent voor voorspelling. Ze kunnen de diepste betekenis van een interactie doorgronden en roepen volwassenen vaak over hun meest verborgen verlangens en motivaties. Ze spelen met denkbeeldige vriendjes (die, zoals veel paragnosten weten, niet altijd waanvoorstellingen zijn) en tonen een merkwaardig medeleven met zelfs de donkerste geesten. Hoewel het geen bijzonder realistisch portret is van een spook, heeft de film Poltergeist één detail heel goed: de hoofdrolspeelster, een klein meisje, voelt een dreigende geest eerder dan de rest van haar onwetende familie - en begroet de bezoeker met een glimlach. Kinderen hebben geen oordeel en schaamte, en hun acceptatie van anderen (zelfs anderen voorbij het graf) is grenzeloos. Evenzo accepteren zij hun eigen gaven en innerlijke kennis zonder vragen te stellen. Pas als ze ouder worden, beginnen ze de twijfels van anderen op zich te nemen, en neemt hun verbondenheid met deze paranormale inzichten af. Dit is zeker wat er met Jillian is gebeurd: als financieel planner ging haar leven over garanties en zekerheid en logica. Dit bevredigde het deel van haar geest dat diep analytisch is, maar verdrong al haar onverklaarbare ingevingen.

Het is ook mijn ervaring dat oudere volwassenen op een enigszins organische manier weer in contact komen met hun aangeboren vermogens. Misschien hebben ze er tientallen jaren over gedaan om hun ware zelf volledig te accepteren en te eren, of is het de beloning van vele jaren oefening. Het kan zelfs iets meer bovennatuurlijks zijn, een verbinding met de geesten aan de andere kant die zich verdiept naarmate vrienden overgaan. Het enige dat zeker is, is dat het literaire archetype van de wijze oude vrouw niet zonder solide basis is in de echte wereld. Misschien kan Jillian de komende jaren een natuurlijke opleving van haar vermogens verwachten.

Waar je je ook bevindt in je levenscyclus, je paranormale vermogens zijn nooit statisch. Ze nemen toe en af met de natuurlijke krachten en gedijen of verzwakken afhankelijk van de mentale omgeving die je voor jezelf creëert.

Vraagt u zich af wat uw eigen paranormale vermogens zijn? Een KEEN-adviseur kan uw vragen beantwoorden en u helpen uw vermogens te cultiveren.