Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe thuis een seance te houden: 5 tips voor contact met de doden

Een seance, een bijeenkomst van mensen die contact proberen te maken met een overleden geest onder leiding van een medium, is een sociale activiteit als geen ander. Over de hele wereld zijn geestenjagers, verlaten geliefden en gewoon nieuwsgierige mensen bijeengekomen met hun handen ineen om contact te maken met de doden - vaak met onvergetelijke resultaten. Als je een van deze geestenzoekers bent, heb je misschien gehoord van professionele mediums die worden ingehuurd om je in contact te brengen met de geest van je keuze. Maar kun je zelf een seance houden?

Dingen om te overwegen wanneer u besluit een séance te houdenéance

Als u contact hoopt te krijgen met een overleden vriend, familielid of beroemdheid (ja, dit is een veelvoorkomend verzoek onder mediums), bent u misschien nieuwsgierig of u het thuis kunt proberen. Kortom, je kunt het waarschijnlijk voor elkaar krijgen. Maar vergeet niet dat je ook een achtbaan kunt bouwen, een Shakespeare-voorstelling kunt opvoeren en een replica van de Mona Lisa kunt schilderen - maar niet noodzakelijkerwijs erg goed. Als je je seance slim plant, is het onwaarschijnlijk dat je de toorn van de andere kant over je afroept. Je resultaten kunnen echter veel beperkter zijn dan wanneer je een geoefend, goed aanbevolen medium had ingehuurd. Net zoals je misschien in China kunt rondkomen met je Als je geen zevende klas Mandarijn spreekt, zul je het makkelijker hebben met de diensten van een vertaler. Mediums zijn in feite vertalers tussen het geesten- en het aardse rijk, en zij kunnen het proces om in contact te komen met een onstoffelijke aanwezigheid drastisch vergemakkelijken. Dat gezegd hebbende, een seance thuis kan ook de moeite waard zijn; er is alleen minder "kwaliteitscontrole".

Hoe voer je een séance thuis uit

Als je hebt besloten om thuis een séance te houden, moet je rekening houden met wat onhandigheid, vooral bij je eerste poging. Ik heb altijd gedacht dat seances voor beginners te vergelijken zijn met een scène in een film over tieners die op zomerkamp zijn, waar de meisjes en jongens van de overkant van het meer bij elkaar worden gegooid voor een dansje voor één nacht. In een seance gaat het natuurlijk niet om het overwinnen van de genderkloof, maar om de kloof tussen de levenden en de doden. Net als bij ongelukkige tieners is er aan beide kanten veel aarzeling, en de communicatie verloopt niet altijd even soepel, vooral als je bedenkt dat de doden meestal geen hoorbare stem hebben!

1. Kies goed gezelschap. Voor een seance zijn over het algemeen minimaal drie mensen nodig: een medium, dat contact maakt met de geesten en ze kanaliseert, en ten minste twee anderen om ondersteunende energie te leveren. Zorg ervoor dat je vrienden kiest die respectvol zijn, zich op hun gemak voelen met Het bovennatuurlijke, en geconcentreerd - je vriend die niet kan stoppen met friemelen met zijn telefoon in de bioscoop zal waarschijnlijk dezelfde verstrooide stemming meebrengen naar je séance.

2. Maak een ruimte voor geesten. Hoewel seances in films meestal worden gehouden in romantische kamers met eikenhouten ronde tafels, woon jij misschien in een krap appartement dat uitsluitend is ingericht door Ikea. Dat is niet erg! Met een paar aanpassingen kun je zelfs de grimmigste ruimte meer uitnodigend maken voor buitenaardse bezoekers. Kaarsen, wierook en gebrande salie kunnen allemaal de psychische kracht van je ruimte versterken. Hoewel sommige seance instructies vragen om een ronde tafel, is dat niet strikt noodzakelijk. Maar een tafelkleed, vooral een in een kleur die met jou resoneert, kan helpen. Zorg ervoor dat je wekkers, telefoons en andere afleidende elektronica hebt uitgezet - sommige mediums vinden zelfs dat elektronische apparaten hun paranormale zintuigen verstoren.

3.Vind een manier van communiceren. Zoals gezegd, moet je niet verwachten dat geesten spreken zoals de levenden. Als jij het medium bent, hoor je hun stem misschien duidelijk in je hoofd, maar het is niet hetzelfde als een menselijke stem die door trillingen in de lucht. Sommige mediums gebruiken liever een ouija-bord of een pendel (die tussen een cirkel van letters slingert, of een papier waarop aan weerszijden ja en nee staat) om de energie van een geest om te zetten in woorden. Je kunt het beste een paar methoden tot je beschikking hebben voordat je begint, en raak niet ontmoedigd als je eerste of tweede poging niet lukt.

4. Verwacht niets. Zelfs zeer ervaren mediums, die vertrouwde geestengidsen gebruiken om contact te maken met nieuwe geesten, stuiten op onverwachte tegenslagen - de dode persoon die ze proberen te bereiken antwoordt niet, of hij of zij is alleen geïnteresseerd in een praatje over zijn of haar favoriete mok (ja, dit gebeurt) en reageert niet op de belangrijke vragen over het hiernamaals. Soms kan een aandacht zoekende geest zelfs een privé gesprek binnendringen (weet je nog wat ik zei over beroemdheden?). Als 's werelds meest getalenteerde mediums een aantal onvoorspelbare capriolen en complicaties meemaken, kun je er maar beter op rekenen dat jij dat ook zult meemaken. Dus ga zoveel mogelijk mee met de stroom van je seance en probeer geen verwachtingen te vormen voordat je begint.

5. Kies een ritueel dat jou aanspreekt.Er is geen magisch ritueel dat je met de geestenwereld verbindt als het erop aankomt om daadwerkelijk aan je seance tafel te gaan zitten. als een operator uit de jaren 50. Chants zijn er vooral om het medium te helpen zijn energie te centreren, niet omdat de woorden zelf zo krachtig zijn. Je kunt op zoek gaan naar bezweringen of mantra's en er een kiezen die voor jou goed aanvoelt, of je kunt er zelf een schrijven. Hoewel je vrijuit kunt gaan, hebben de meeste succesvolle seances een soort formule: openen met de intentie om met de geesten in contact te komen, gevolgd door een uitnodiging of oproep (aan een specifieke geest of aan een algemeen publiek), en afsluiten met dankbaarheid en vrede voor je bezoekers.

Hoewel het vreemd is om spirituele zaken als een vaardigheid te beschouwen, verschilt mediumschap niet zo veel van enig ander talent. Uw eerste (of tweede of derde) poging kan onwennig aanvoelen of zelfs rampzalig zijn terwijl u leert hoe u een seance moet houden, maar u moet niet opgeven. Veel mediums beweren een roeping te hebben gevoeld van jongs af aan, of een natuurlijke afstemming op bovennatuurlijke krachten, maar zelfs mensen die nog niet eerder een aanraking hebben gehad met de wereld achter het graf kunnen beginnen met het ontwikkelen van hun vaardigheden. Doorzettingsvermogen, geduld en de bereidheid om te ontdekken wat de geestenwereld met je te delen heeft - van het serieuze tot het gekke - zijn de grondslagen van elk groot medium.

Wilt u een seance houden, alleen of met een professioneel medium? Adviseurs van KEEN.com kunnen u begeleiden bij het ontwikkelen van uw vaardigheden of het inhuren van een expert.