Wilt u met een medium of paragnost praten?

Hoe kom je aan de grond?

Geaard en gecentreerd blijven kan heel moeilijk zijn. Iedereen heeft wel eens problemen waardoor ze het contact met zichzelf en hun leven verliezen, maar als je niet geaard bent, ontstaat er een vicieuze cirkel: je wordt ongelukkig, dus probeer je jezelf weer te aarden, maar dat is nu moeilijker, dus voel je je nog ongelukkiger... je snapt het idee.

Drie dingen kunnen je ervan weerhouden om jezelf te aarden: fysieke pijn, mentale pijn en ontevredenheid met je leven in het algemeen/te veel bezig zijn met "dingen" die je verblinden om te zien hoe goed je leven is.

Gronding vraagt dat je aanwezig bent in je lichaam en geest, en een van de drie bovenstaande dingen maakt het moeilijk om aanwezig te zijn. Laten we eens kijken hoe ze interfereren en hoe je met elk ervan kunt werken.

Physieke pijn

Physieke pijn weerhoudt je ervan je te concentreren op wat je moet doen om jezelf te aarden, zoals we allemaal weten. Het is vreselijk om niet in je lichaam aanwezig te zijn omdat je alleen maar pijn voelt. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen:

Probeer te ademen met het ongemak. Adem tot vier tellen: 4 keer inademen, 4 tellen vasthouden, 4 keer uitademen, 4 tellen vasthouden, herhalen. Concentreer u op elk getal met uw ademhaling en concentreer u op de pijn die uw lichaam verlaat. Je zult voelen dat de pijn minder en minder wordt. Je lichaam zal nu een betere kans hebben om geaard te zijn. Terwijl je de ademhalingsoefeningen doet, stel je je voor dat een wit licht zich op je lichaam beweegt bij de inademing en dat je het vasthoudt, en dat een groen licht je lichaam bedekt bij de uitademing en dat je het vasthoudt. Groen is een helende kleur en zal je lichaam helpen zich te concentreren op het kwijtraken van de pijn. Hierdoor kun je je vervolgens concentreren op het aarden van jezelf.

Mentale pijn

Mentale pijn houdt je tegen om te aarden omdat het erger pijn doet dan bijna elke andere pijn, omdat het moeilijker is om los te laten. Mentaal pijn is een heel vicieuze cirkel: je voelt je niet goed dus is het moeilijk om te aarden, en omdat je niet geaard bent ben je kwetsbaarder, waardoor het nog moeilijker wordt om te aarden. Werken met mentale pijn kost energie en intentie, dus laten we eens uitzoeken wat je kunt doen. Hier zijn enkele dingen die je kunnen helpen:

Bedenk dat wanneer je geaard bent, je je automatisch beter en vrediger voelt. Aarden brengt balans, wat helpt om vrede in je te brengen. Dus als je emotionele pijn hebt, maak dan je geest leeg als je probeert te aarden. Nogmaals, adem op de tel van 4 zoals hierboven aangegeven en concentreer je ALLEEN op je ademhaling. Laat al het andere je geest verlaten. Je zult merken dat je, na oefening, vrede in jezelf kunt brengen. Als je die rust eenmaal gevonden hebt, zal aarden gemakkelijker gaan.

Betekent dit dat alle emotionele pijn weg zal gaan? Helaas niet. Je zult nog steeds moeten werken aan het oplossen van het probleem dat je hebt, maar geaard zijn helpt je om er op een nieuwe manier naar te kijken en stelt je in staat om de antwoorden op je problemen te zien.

Willen vs. nodig hebben

Het laatste wat ons ervan weerhoudt om te aarden, is dat we ons richten op wat we willen, in plaats van op wat we nodig hebben.

We hebben allemaal spullen. Als u nog nooit naar de komedie van George Carlin over het hebben van spullen hebt geluisterd, zou u dat eens moeten doen, want hij begrijpt het perfect. We proberen allemaal meer spullen te krijgen, bij te blijven bij de buren, enzovoort. Wat dit doet, is dat het ons ervan weerhoudt om ons te concentreren op wat we NODIG hebben in plaats van op wat we WILLEN.

Ik zal je een voorbeeld geven. In 2012 had ik een huisbrand die alles in mijn huis verwoestte. In het begin was het een ramp. Ik vond het verschrikkelijk. Ik concentreerde me op alles wat ik had verloren en alles wat ontbrak. Ik kon me niet concentreren op leven of wat dan ook.

Toen realiseerde ik me dat 1) ik verzekerd was en 2) alle dingen die ik verloren waren van weinig belang. Mijn gezin en mijn baby's waren veilig, niemand raakte gewond en we waren allemaal samen. Dat was het belangrijkste; niet de kleren, boeken, enz. die we verloren.

Laat je niet opjagen door al je spullen. Denk in plaats daarvan aan wat belangrijk is voor jou, je vrienden, je familie, je bontjes (als je die hebt). Zij zijn degenen die het belangrijkst zijn, niet je spullen. Spullen zijn geweldig, maar we kunnen altijd meer spullen krijgen.

Als je voortdurend denkt aan wat je hebt/wilt, is het moeilijk om geaard te zijn. In plaats van daaraan te denken, ga je zitten, doe je ademhaling en denk je na over waar je dankbaar voor bent (familie, vrienden, huisdieren, het leven, gezondheid, enzovoort). Dit zal je niet alleen helpen om geaard te zijn, maar het zal je ook helpen om je dankbaar te voelen en vrede te hebben met je leven.

Over de auteur:

PsychicPat is een Empath, Tarot Reader, Helderziende en Medium en gebruikt deze talenten al meer dan 40 jaar. Ze is lid van de American Tarot Association en helpt graag anderen met haar gaven. Als ze niet werkt, hangt ze met haar man, familie en drie honden.